Άκης Τσοχατζόπουλος – Βίκυ Σταμάτη: Ο μυθικός γάμος στο Παρίσι, η glam ζωή και η σκληρή αποκαθήλωση

Άκης Τσοχατζόπουλος – Βίκυ Σταμάτη: Ο μυθικός γάμος στο Παρίσι, η glam ζωή και η σκληρή αποκαθήλωση

Ο άνθρωπος που θέλησε να διαδεχθεί τον Ανδρέα έφυγε αφήνοντας πίσω του μια μυθιστορηματική ζωή, πάθη, την αλήστου μνήμης γαμήλια τελετή στο «George V» και πολλές ιστορίες με πρωταγωνίστρια τη σύζυγό του

Υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι η μοίρα του Άκη Τσοχατζόπουλου που έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή ήταν ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη από την ημέρα που παντρεύτηκε στο Παρίσι την πρώην υπάλληλο της κυρία Βίκυ Σταμάτη.

Όμως κάποιες παλιές πολιτικές καραβάνες του ΠΑΣΟΚ, όπως ένας πρώην κορυφαίος υπουργός και κολλητός του Ανδρέα Παπανδρέου, διαφωνούν ακόμη και σήμερα.

tzo0
tzo1

«Ο Άκης τελείωσε από την στιγμή που ερωτεύθηκε την συγκεκριμένη γυναίκα, όχι όταν την παντρεύτηκε» μου είχε πει πριν από λίγα χρόνια σε μια συζήτησή μας τονίζοντας μου ότι όταν έλαβε την πρόσκληση για τον γάμο στο Παρίσι έμεινε άφωνος.

«Του είχα πει ότι είναι λάθος, ότι θα το βρει μπροστά του αλλά δεν με άκουσε. Δεν άκουγε άλλωστε κανέναν εκείνη την περίοδο» συμπλήρωσε με νόημα ο πρώην υπουργός, ο οποίος όπως και οι περισσότεροι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο απείχαν από την γαμήλια τελετή και την παραμυθένια δεξίωση στο «Georges V» του Παρισιού.

akis22
akis24
akis23

Η Βίκυ Σταμάτη είχε αποστείλει πάνω από τριακόσιες προσκλήσεις σε επιφανείς κυρίως οικογένειες των Αθηνών, πλην όμως ελάχιστες έδωσαν το παρόν στον γάμο του Άκη με την γυναίκα που σάρωσε τελικά τα πάντα στην ζωή του.

Εκείνη την ημέρα ο ωραίος Μπρούμελ του ΠΑΣΟΚ χαμογελούσε ευτυχισμένος και χωρίς να σκέφτεται στο ελάχιστο τα όσα λέγονταν στην Αθήνα για τον μυθικό γάμο και την νέα του σύζυγο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας με την οποία ήταν διαποτισμένος ο χαρακτήρας της κ. Τσοχατζοπούλου τύφλωσε για τα καλά τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Έναν γοητευτικό άνδρα που στις δεξιώσεις ή στα πάρτι του κόμματος περιστοιχιζόταν πάντα από ωραίες γυναίκες ενώ στο τσακίρ κέφι έριχνε και τις ζεϊμπεκιές του.

Το μόνο που δεν υπολόγισε ήταν η μεγαλομανία της Βίκυς του, η οποία τον έπεισε ότι έπρεπε να κάνουν spa σε κλινικές της Ελβετίας, εξωτικά ταξίδια και φυσικά να αγοράσουν το περίφημο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

akis-tsoxatzopoulos__2_

Ένα σπίτι-πρόκληση, που επιπλώθηκε με πανάκριβα έπιπλα και κουρτίνες τα κορδόνια των οποίων κόστιζαν οχτακόσια ευρώ το ένα, κάτι όμως που δεν απασχόλησε ιδιαίτερα την κ. Βίκυ Σταμάτη, αφού λεφτά υπήρχαν.
Μόνο που τα λεφτά αυτά προέρχονταν όπως αποδείχτηκε χρόνια αργότερα από μίζες εκατομμυρίων ευρώ που κατέληγαν μέσω offshore σε ειδικούς λογαριασμούς.

Η σύλληψη αρχικά και η καταδίκη αργότερα του Άκη και της Βίκυς Σταμάτη έφερε στο φως λεπτομέρειες ενός βίου στον οποίο ο πρώτος δεν είχε εντρυφήσει και η δεύτερη ποθούσε διακαώς.

tsoxatzopoulos__10_
tsoxatzopoulos__8__2

Σε μια φωτογράφισή τους που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ για lifestyle έντυπο της εποχής ο Άκης κάθεται και η Βίκυ στέκεται όρθια από πάνω του, ως μια άλλη γυναίκα ενός άλλου Καίσαρα.

Μόνο που η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική για την κ. Σταμάτη και όσους την ζούσαν εκτός του Τσοχατζόπουλου, αφού ήταν μια γυναίκα που απαιτούσε να μην την αγγίζουν παρά μόνο με γάντια όταν έκανε π.χ. πεντικιούρ.

Τα ψώνια της έχουν γράψει ιστορία όπως και οι φωνές τις σε απλές υπαλλήλους στον «Καλογήρου» όπου σε μια ημέρα έκανε αγορές παπουτσιών αξίας 10.000 ευρώ!
Και ύστερα ήρθαν οι αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά και τις μίζες, οι συλλήψεις οι δίκες οι καταδίκες και τα μπες-βγες στον Κορυδαλλό και το Δρομακαείτιο για το πρώην πλέον λαμπερό ζευγάρι, η λάμψη του οποίου είχε ξεθωριάσει για τα καλά.

Το «βλαχάρα» που ακούστηκε στην Ευελπίδων προς την Βίκυ Σταμάτη ήταν μια σκληρή υπενθύμιση για το πάλαι ποτέ κορίτσι από το ορεινό Ζέλι Φθιώτιδας.

Τα social media που δεν υπήρχαν στην εποχή του γάμου τους έστησαν πάρτι τον Νοέμβριο του 2017 μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση τους που έστειλαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη πίσω στον Κορυδαλλό.

tzo111
tzo222

Η γεμάτη τακτ-ίδιον του χαρακτήρα μιας γυναίκας που νόμιζε ότι είναι μετενσάρκωση της Μαρίας-Αντουανέτας-χειρονομία της συζύγου του πρώην υπουργού προς τους δημοσιογράφους, την ώρα που έφευγε από την κατοικία της στο Χαλάνδρι, έγραψε την δική της μοναδική ιστορία.

Είχε προηγηθεί η επιστολή της-αναμφίβολα μια chic κίνηση-με την οποία ανακοίνωνε ότι δεν αντέχει πλέον να ζει με το επίθετο Τσοχατζοπούλου-τελικά άντεξε-λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τον λατρεύει, τον θαυμάζει και τον σέβεται.

Πλην όμως όπως ανέφερε τότε, παρότι σπαράζει από τα βάθη της ψυχής της έχει διαραγεί ο ιστός της οικογένειας και γι' αυτό είναι αναγκασμένη να προχωρήσει στην λύση του γάμου της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχόλια από τους χρήστες στο διαδίκτυο άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή και μάλιστα πολλά ήταν αρκούντως ευρηματικά: «Βίκυ στάσου, τι διαζύγιο; έχω λεφτά στην Ελβετία», «Η Βίκυ χωρίζει Άκη γιατί είναι μεγάλος ο έρωτας αλλά πόσο να αντέξεις στα 50+ την φυλακή;», «Βίκυ μου την ε…..σαμεν», και «Απορώ πως πιστεύετε στον αληθινό έρωτα όταν ακόμη και η Βίκυ χώρισε τον Άκη Τσοχατζόπουλο» ήταν η αρχή του διαδικτυακού πάρτι που κράτησε ώρες.

Υπήρξαν ακόμη πιο σκληρά σχόλια για το ζεύγος από πολλούς χρήστες οι οποίοι δεν μάσησαν τα λόγια τους, κριτικάροντας τον πρώην υπουργό και την οσονούπω πρώην σύζυγό του.

«Αλήθεια η Βίκυ θα το «παίξει» ψυχασθενής; Κορυφαία στον ρόλο», «Άκη φίλε μου πες στην Βίλυ ότι η Βίρνα της στέλνει τα ειλικρινά της συχαρίκια»,«Πισίνα ημίχρονο, Κορυδαλλός τελικό» και «Αν κρίνουμε από τον Άκη μάλλον δεν μας τα έλεγαν καλά οι γονείς μας για την αξία της αποταμίευσης» είναι κάποια απτά δείγματα του τι έλαβε χώρα στο διαδίκτυο χτες.

Μέχρι και το αμερικάνικο Halloween επιστρατεύθηκε για την περίσταση αφού χρήστης έγραψε στο tweeter: «Μαύρο Halloween θα γιορτάσει η Βίκυ Σταμάτη φέτος».
Τέλος κάποιοι θυμήθηκαν τον πρότερο glam βίο του ζεύγους στις εποχές της παντοδυναμίας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Άμυνας, έχοντας δίπλα του την αγέρωχη και υπεροπτική πρώην δημόσια υπάλληλο.
Το love story τους αποτελεί για πολλούς την επιτομή της απατηλής λάμψης που φωτίζει την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

tsoxatzopoulos__16_

Από το love story στην αίτηση διαζυγίου

Έχουν γραφτεί αμέτρητα κείμενα για τον κεραυνοβόλο έρωτα του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, μιας υπαλλήλου της ΔΕΗ που ήθελε πάντοτε να ανέβει ψηλά.

Το ειδύλλιο τους στις αρχές της περασμένης δεκαετίας ήταν αρχικά κοινό μυστικό στους κόλπους του κόμματος, δεν άργησε όμως να φτάσει στα αυτιά της τότε συζύγου του υπουργού, Γκούντρουν Μόλντενχαουερ.
Ο καυγάς συζύγου και ερωμένης απλά καθυστέρησε την ημέρα που ονειρευόταν από μικρό κορίτσι η Βίκυ Σταμάτη, αυτήν του γάμου της.

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο του υπουργού και λίγοι μήνες για τον περιβόητο γάμο στο Παρίσι, κατ' απαίτηση της μέλλουσας συζύγου.

Η Αθήνα φάνταζε πολύ μικρή στα μάτια της φιλόδοξης αυτής γυναίκας, κάτι που διαπίστωσαν και οι φίλοι του Άκη στο κόμα, αρκετοί από τους οποίους του έκρουσαν των κώδωνα του κινδύνου.
Μόνο που ο Άκης ήταν πολύ ερωτευμένος για να τους ακούσει.

Τον Ιούλιο του 2004 παντρεύεται στην Πόλη του Φωτός το κορίτσι από το Ζέλι Φθιώτιδας, με καλεσμένους συγγενείς και κάποιους φίλους, αφού πολλοί προτίμησαν να μην δώσουν το παρόν, θεωρώντας το ευτυχές γεγονός πρόκληση.

Ακολούθησε η δεξίωση στο στο μυθικό ξενοδαχείο George V και η αρχή μιας ζωής που τα είχε όλα για το ζεύγος.

Ένα παιδί, το περίφημο νεοκλασσικό σε έναν από τους ακριβώτερους δρόμους της Αθήνας και μια Βίκυ Σταμάτη να ζει το μεγαλείο της, σε όλες του τις εκφάνσεις.

Η φαραωνική συμπεριφορά τις ημέρες της παντοδυναμίας της, οι απαιτήσεις που τρέλαιναν κάποιες φορές ακόμη και τον Άκη, αλλά και το «χτίσιμο» ενός προφίλ βαρόνης -δύσκολος τίτλος όταν κατάγεσαι από το Ζέλι της Φθιώτιδας- την έχρισαν ως μια από τις πλέον αντιπαθητικές παρουσίες.

Το διαπίστωσε όταν άρχισαν τα όργανα, αρχικά με την σύλληψή του συζύγου της και αργότερα με την δική της, για το σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών,αυτό που την γκρέμισε από τον θρόνο που είχε στήσει μόνη της.

Ο σύζυγός της είχε ήδη αποξενωθεί με τα παιδιά του λίγο μετά τον δεύτερο γάμο του με την-θέλω να γίνω grand damme ή τουλάχιστον σύζυγος πρωθυπουργού-κυρία Σταμάτη.

Η σύλληψη του ζεύγους έδωσε τέλος στα ταξίδια στις Μαλδίβες, στις καλοκαιρινές διακοπές σε luxury βίλες των χιλίων τ.μ. και στις ημερήσιες αγορές πανακριβων ρούχων και παπουτσιών αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. από τον «Καλογήρου».

Κανείς σχεδόν πλην των δικών τους ανθρώπων δεν συμπόνεσε τον πρώην υπουργό και την σύζυγό του, που μετά από λίγους μήνες ελευθερίας πήραν ξανά τον δρόμο για την φυλακή.
Το προφίλ της βαρόνης που έστησε από την στιγμή που παντρεύτηκε τον πάλαι ποτέ ωραίο Μπρούμελ του ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι, η μεγαλομανία της να γίνει κάτι που ουσιαστικά δεν ήταν ποτέ, γκρεμίστηκαν για τα καλά τα τελευταία χρόνια.

Η αίτηση διαζυγίου της Βίκυς Σταμάτη, μιας φιλόδοξης πρώην υπαλλήλου της ΔΕΗ ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα της ιστορίας μιας φιλόδοξης γυναίκας.

tsoxatzopoulos__15_

Μιας γυναίκας η οποία έκανε τα πάντα για να γνωρίσει τον Άκη και αμέσως μετά τα πάντα για να τον χωρίσει από την τότε συζυγό του και να τον παντρευτεί αυτή για να κερδίσει αυτό που ήθελε διακαώς, την καταξίωση και την κοινωνική άνοδο.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια