Ένα 3χρονο παιδί κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από λίγα ποπ κορν!

Ένα 3χρονο παιδί κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από λίγα ποπ κορν!

Ίσως έχετε «πέσει» κι εσείς πάνω στη δημοσίευση που έκανε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook η Nicole Johnson Goddard, μια μαμά 3 παιδιών που μοιράστηκε με όλους μας την περιπέτεια που έζησε ο γιος της Nash και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.

«Τώρα που μπορώ να κοιτάξω πίσω και να δω καθαρά ένα δύσκολο συμβάν – που ήταν παράλληλα και μια ευκαιρία αφύπνισης για εμάς – θέλω να μοιραστώ με όλους σας αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, γιατί όπως κατάλαβα πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τις επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ποπ κορν σε ένα μικρό παιδί.

Το περασμένο Σάββατο κι ενώ βλέπαμε όλοι μαζί ταινία τρώγοντας ποπ κορν – κάτι εξαιρετικά σύνηθες για την οικογένειά μας – χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά, έδωσα λίγα στον Nash για να φάει. Πνίγηκε λίγο, έβηξε, δεν είδαμε να βγαίνει κάτι από το στόμα του, θεωρήσαμε ότι το κατάπιε και αφού έδειχνε μια χαρά, συνεχίσαμε να βλέπουμε την ταινία.

Μετά από αυτό το μικρό επεισόδιο, παρατήρησα ότι εμφάνισε βήχα. Την επόμενη μέρα ήταν καλά, αλλά συνέχισε να έχει έναν παράξενο βήχα που με ανησύχησε λίγο.

Ήρθε η Δευτέρα και ο άντρας μου έφυγε για 3ημερο ταξίδι. Κάποια στιγμή ο μικρός ήταν ζεστός και κακόκεφος. Ανέβασε πυρετό. Του έδωσα αντιπυρετικό και τον έβαλα για ύπνο.

Κατά την διάρκεια της νύχτας παρατήρησα, ότι ο πυρετός συνεχιζόταν και δεν μπορούσε να ανασάνει καλά.

Κάλεσα αμέσως τον παιδίατρο, ο οποίος μου είναι να τον πάω ΑΜΕΣΑ στα επείγοντα – όπως και έκανα.

Στο νοσοκομείο του έκαναν ακτινογραφία. Οι γιατροί είδαν κάτι που δεν τους άρεσε, οπότε λίγες ώρες μετά προγραμμάτισαν να κάνει μια βρογχοσκόπηση. Στο μεταξύ, γύρισε και ο άντρας μου εκτάκτως από το ταξίδι του.

Το ίδιο απόγευμα ο γιος μας έκανε το χειρουργείο. Εγώ έκλαιγα και περπατούσα πάνω – κάτω σε όλη τη διάρκεια.

Όταν οι γιατροί τελείωσαν, βγήκαν και μας είπαν, ότι τη στιγμή που πνίγηκε είχε αναρροφήσει ποπ κορν στους πνεύμονες. Ο οργανισμός του το αναγνώρισε ως ξένο σώμα και δημιούργησε γύρω του «φλεγμονές». Αυτές προκάλεσαν στη συνέχεια πνευμονία στον αριστερό του πνεύμονα.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης οι γιατροί αφαίρεσαν έξι κομμάτια ποπ κορν.

Η φλεγμονή, όμως, ήταν τόσο ισχυρή που δεν ήταν 100% σίγουροι ότι τα είχαν αφαιρέσει όλα, οπότε προγραμμάτισαν επαναληπτικό χειρουργείο, δύο μέρες μετά.

Ζήσαμε ένα τρομερό άγχος. Ευτυχώς, όμως, φρόντισαν τον μικρό μας πολύ καλά.

Έγινε και η δεύτερη επέμβαση και ο γιατρός μας είπε ότι έβγαλε ένα ακόμα κομμάτι ποπ κορν.

Ο Nash ανάρρωσε και καταφέραμε να βγούμε από το νοσοκομείο σχετικά σύντομα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Όλα αυτά, συνέβησαν από λίγα ποπ κορν που τρώμε τόσο συχνά στο σπίτι μας…

Ευτυχώς, εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και τον γιατρό και τον έφερα στο νοσοκομείο εγκαίρως, διαφορετικά η έκβαση δεν θα ήταν τόσο καλή…

Πριν φύγουμε, οι γιατροί μου είπαν πολλά για το ποπ κορν που τόσο συχνά τρώμε στο σπίτι μας και μου έναν ένα μικρό… κήρυγμα.

Αυτό που μου είπαν και πρέπει όλοι να θυμόμαστε είναι το γεγονός ότι το ποπ κορν δεν πρέπει ποτέ να δίνεται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Ντρέπομαι που παραδέχομαι αυτό, αλλά είναι αλήθεια πως με τον Nash – που είναι το τρίτο μας παιδί– δεν είμαστε πια τόσο αυστηροί και υπερπροστατευτικοί με το κάθε τι, όπως ήμασταν στο πρώτο.

Σας παρακαλώ μη πέσετε να με φάτε. Δημοσίευσα αυτό το post για να πω στους γονείς ότι κάτι που φαινομενικά δείχνει αθώο, μπορεί σύντομα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ κακό. Σας ευχαριστώ όλους.»

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια