ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 30 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΕΤΖΕΛ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 30 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΕΤΖΕΛ

Αποζημίωση σχεδόν 30 εκατ. δολαρίων στην οικογένεια ενός μοντέλου που έπαθε εγκεφαλική παράλυση μετά από σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε πρέτζελ με φυστικοβούτυρο.

Δικαστήριο στο Λας Βέγκας επιδίκασε το ποσό των 29.5 εκατ. δολαρίων στην οικογένεια της Chantel Giacalone καθώς κρίθηκε πως οι διασώστες του ασθενοφόρου απέτυχαν να την βοηθήσουν και λειτούργησαν με αμέλεια, σύμφωνα με την Las Vegas Review-Journal.

«Τουλάχιστον η κόρη μου έχει φροντίδα. Χαίρομαι γι’ αυτό», είπε ο πατέρας της, Jack Giacalone, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

H Chantel Giacalone είναι παραπληγική, τρέφεται μέσα από έναν σωλήνα και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με τα μάτια της. Εδώ στο νοσοκομείο με τον πατέρα της, Jack Giacalone.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2013, το 27χρονο τότε μοντέλο συμμετείχε σε μια επίδειξη μόδας στο Mandalay Bay South Convention Center όταν φίλη της αγόρασε παγωμένο γιαούρτι και έβαλε πάνω ένα μικρό πρέτζελ. Η Giacalone, ανερχόμενη ηθοποιός, έπαθε αναφυλακτικό σοκ μετά την πρώτη μπουκιά.

Ο δικηγόρος της, Christian Morris, είπε ότι έχασε οξυγόνο στον εγκέφαλό της για μερικά λεπτά μέχρι να την αναλάβουν οι διασώστες του MedicWest Ambulance, με την κατάσταση να επιδεινώνεται καθώς κανείς τους δεν είχε την κατάλληλη επινεφρίνη, που απαιτείται σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Η MedicWest αρνήθηκε το σφάλμα, υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο λόγω της υψηλής ευαισθησίας της Giacalone στα φιστίκια. Μια μπουκιά ήταν αρκετή για να πάθει αναφυλακτικό σοκ.

Όταν συνέβη το περιστατικό, η Chantel είχε μόλις ξεκινήσει την καριέρα της στην υποκριτική, με ρόλους στο θρίλερ «The Butterfly Effect 3: Revelations» του 2009 και την σειρά «Hollow Walls».

Πλέον στα 35 της, είναι παραπληγική, τρέφεται μέσα από έναν σωλήνα και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με τα μάτια της, σύμφωνα με την Review-Journal.

Οι γονείς της φροντίζουν την Chantel σε 24ωρη βάση, ενώ είπαν πως τα χρήματα της αποζημίωσης θα διατεθούν για την μελλοντική φροντίδα της και ένα σπίτι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες της.