Γλυκά Νερά: Καταπέλτης κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Καταπέλτης κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν

Την άποψη ότι από την πρώτη στιγμή κατάλαβε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ο δράστης της δολοφονίας της Καρολαίν, εξέφρασε στην κατάθεσή της η Ελένη Μυλωνοποπούλου, σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Η μάρτυρας, η οποία έβλεπε την Καρολάιν, αλλά είχε γνωρίσει και τον σύζυγό της, μίλησε για ένα χειριστικό άτομα και μία κοπέλα η οποία ασφυκτιούσε.

«Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο, ούτε το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του» είπε η μάρτυρας, θέλοντας να δείξει την σκληρότητα της προσωπικότητας του Μπάμπη.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως γνώρισε το ζευγάρι, το οποίο ήρθε σε εκείνη για συνεδρία τον Νοέμβριο του 2020, μαζί με τη Λυδία, μόλις 5 μηνών. Της είπαν ότι η Καρολάιν έχει επιλόχεια κατάθλιψη.

Πρόεδρος: Που εντόπιζε ο κάθε σύζυγος το πρόβλημα;

Μάρτυρας: Τη πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας μου μια ιδανική σχέση μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Μου έδειξε φωτογραφίες από ένα παραμυθένιο γάμο στη Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτής ήταν δύσκολη για την Καρολάιν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με τη Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος,  η πρώτη κουβέντα που μου είπε θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί. Αμέσως από δομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερωτήματα ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα.

Η μάρτυρας, με την ιδιότητα της ψυχικής συμβούλου κατάλαβε όπως είπε αμέσως ότι η κατάσταση της Καρολάιν ήταν φορτισμένη. Όταν έμειναν μόνες, της είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί και να φύγει από το σπίτι.

«Μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε που να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθάνονταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες τα μάτια της είχε μεγάλα μάτια πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο όταν έβγαζε τη μάσκα. Στη πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει».

Πρόεδρος: Είχε κάποιο σημείο με τη συμπεριφορά του συζύγου με το οποίο διαφωνούσε.

Μάρτυρας: Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε στο εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου…

«Ήταν ένας χειριστικός άνθρωπος»

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος ήταν χειριστικός. Γνώρισε ένα κορίτσι στα 16 του, ήθελε να τη βάλει σε ένα ροζ σύννεφο. «Ήταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί την χειριστική συμπεριφορά», είπε.

Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει σωματική βία;

Μάρτυρας: Ποτέ, μου είχε αναφέρει όμως πολλά λεκτικά επεισόδια. Υπάρχει ένας όρος, η παθητική παραβατικότητα ώστε οι χειριστικοί άνθρωποι να φέρουν τους άλλους σε μια κατάσταση θυμού. Εκείνοι κάθονται σε μια κατάσταση απάθειας, προκαλούν και μετά το θύμα νιώθει ενοχές. Ο θύτης προκαλεί απαθής τον άλλο να βγει εκτός εαυτού.

«Ήταν ερωτευμένη»

Συνεχίζοντας η μάρτυρας είπε ότι η Καρολάιν ότι ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορούμενου αλλά σιχαίνονταν τον άνθρωπο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. «Ο χειριστικός άνθρωπος έχει ένα ταλέντο να χειρίζεται με ένα λεπτό τρόπο το θύμα. Του διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα. Το κάνει να νιώθει ενοχές. Η Καρολάιν έλεγε μήπως εγώ μετά κάνω λάθος. Μετά έλεγε όχι «έχω χάσει τη ζωή». Είχε μαζί της συνέχεια το παιδί της, ήταν η μόνη της έννοια και φροντίδα. Ήταν ευάλωτη μετά τη νοσηλεία του παιδιού και όσα είχε περάσει».

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος καταλάβατε αν είχε αντιληφθεί την ευάλωτη ψυχολογική της κατάσταση;

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος έδινε πάντα μια εικόνα τέλεια στον έξω κόσμο. Δεν ήθελε  η εικόνα του να έχει κηλίδες. Ποτέ δεν έφταιγε εκείνος, πάντα η Καρολάιν. Τον ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος τόσο γρήγορα η Καρολάιν και δεν μου απάντησε. Δεν έχει καθόλου συναίσθηση ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Η Καρολάιν είχε συνειδητοποιήσει τον κόσμο που εσείς τώρα μας αναφέρετε;

Μάρτυρας: Ναι. Η Καρολάιν τα έλεγε όλα στον κατηγορούμενο και εκείνος μετά στις συνεδρίες κατεύθυνε στην κουβέντα. Νόμιζε ως χειριστικός ότι μπορεί να με κοροϊδέψει και εγώ τον άφηνα να το πιστεύει. Της έλεγα πρέπει να φύγεις γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Στην επόμενη συνεδρίαση ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι θα αγοράσω ένα οικόπεδο να χτίσω ένα σπίτι και να δούμε αν τότε θα τα πάνε καλά. Ακόμη σε πιο μακρινή περιοχή. Της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση, ένα η σχέση είναι νοσηρή δεν πρόκειται να φτιάξει»

Σε κάποια από τις συνεδρίες, η Καρολάιν της μίλησε για τις απουσίες του 33χρονου κατηγορουμένου. Έλειπε τις Κυριακές, και άρχισαν οι τσακωμοί.

«Τον Ιανουάριο η Καρολάιν άρχιζε να μου λέει ότι ο κατηγορούμενος έλειπε Κυριακές. Ήταν θυμωμένη και σαφώς κατάλαβα ότι τσακώνονται. Είχε άλλη σκέψη στο μυαλό της μήπως υπάρχει τρίτο άτομο. Μου είπε ότι μέχρι τότε δεν της είχε δώσει δικαίωμα, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο κατηγορούμενος είχε μια έντονη ζωή πριν από εκείνη και αυτό της πυροδοτούσε το συναίσθημα της ζήλειας» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εσείς έχοντας μιλήσει και με τους δυο που θα εστιάζατε τα προβλήματα αυτής της σχέσης;. Τι γεννούσε τα πρόβλημα;

Μάρτυρας: Τα δημιουργούσε κατά την άποψη μου ο κατηγορούμενος. Όταν έχουμε ένα άνθρωπο χειριστικό δημιουργούνται ολέθριες σχέσεις. Οι χειριστικοί άνθρωπο μπορεί να έχουν διαταραχή, ο χειριστικές σχέσεις οδηγούν και στο έγκλημα. Έχουμε ένα παιδί κλεισμένο μέσα στο σπίτι, που δεν πήγαινε πουθενά.

Η μάρτυρας, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο μέρος της κατάθεσης της είπε ότι η επαγγελματική της σχέση με το ζευγάρι διεκόπη τον Φεβρουάριο μέσω γραπτού μηνύματος που της έστειλε ο Αναγνωστόπουλος.

«Όταν άκουσα για το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της».

Πηγή: ethnos.gr

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια