Δάσκαλοι στην Ισπανία εμφανίστηκαν με φούστες, επειδή είδαν μαθητή τους να δέχεται ομοφοβικές προσβολές: «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο»

Δάσκαλοι στην Ισπανία εμφανίστηκαν με φούστες, επειδή είδαν μαθητή τους να δέχεται ομοφοβικές προσβολές: «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο»

Φούστες, μάσκες και χαμόγελα. Ισπανοί δάσκαλοι φόρεσαν τις φούστες τους στο σχολείο και πόζαραν χαμογελαστοί ως μέρος μίας καμπάνιας που επιχειρεί να καταρρίψει τα στερεότυπα φύλου.

Το κίνημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» (#LaRopaNoTieneGenero) ξεκίνησε τον Νοέμβριο από τον δάσκαλο Μαθηματικών Χοσέ Πίνας, όταν ένας από τους μαθητές του αποβλήθηκε και αναγκάστηκε να δει ψυχολόγο, καθώς φόρεσε φούστα στο σχολείο. Μπορεί να πέρασαν μήνες, ωστόσο η κίνηση του δασκάλου ήρθε ξανά στο προσκήνιο, καθώς ο Μανουέλ Ορτέγκα και ο Μπόρχα Βελάκεζ πέταξαν τα παντελόνια και φόρεσαν φούστες.


Η πράξη τους δεν ήταν διόλου τυχαία, καθώς είδαν έναν μαθητή τους να δέχεται μπούλινγκ με ομοφοβικές προσβολές, επειδή φορούσε μπλουζάκι με χαρακτήρα anime και μάλιστα αναγκάστηκε να το αλλάξει.


Ο Ορτέγκα δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκε» από τα ανελέητα πειράγματα, τα οποία τον ώθησαν να συνεργαστεί με τον Βελάκεζ για να προωθήσουν την ανοχή, φορώντας φούστες.


«Ενα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, διαφορετικότητα, μεικτή εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θες! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender.

Οπως δήλωσαν οι δάσκαλοι στην «El Pais», από τότε που εμφανίστηκαν με φούστες, είδαν μια αξιοσημείωτη θετική αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών τους.


Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια