«Θέλουμε να το παίξουμε χειραφετημένες αλλά ένα προφυλακτικό δεν βάζουμε!»

«Θέλουμε να το παίξουμε χειραφετημένες αλλά ένα προφυλακτικό δεν βάζουμε!»

Καλησπέρα / καλημέρα,

Είπα να μοιραστώ και γω την ιστορία μου μαζί σας. Μια ιστορία που πάνω κάτω πιστεύω πως πολλές θα ταυτιστούν. Σήμερα, στα 28 μου ακόμα υπάρχουν κομμάτια που με πονάνε και για αυτό αν διαβάζει κάποιος γυναικολόγος καλό θα ήταν να αποφεύγει κάποιες συμπεριφορές, διότι μπορεί να στιγματίσουν τον ωφελούμενο του.

Στα 23 μου λοιπόν, όντας έναν χρόνο σεξουαλικά ενεργή, πάω να κάνω το πρώτο μου τεστ ΠΑΠ στο οποίο βγαίνω θετική στον HPV και μάλιστα υψηλής επικινδυνότητας. Να πω σε αυτό το σημείο πως και το εμβόλιο είχα κάνει κατά του HPV και άργησα να ολοκληρώσω και με 2 συντρόφους είχα πάει, και ναι ο ένας εκ των δυο χωρίς προφύλαξη ( καθόλου καλή επιλογή) για αυτό η παραφιλολογία που υπάρχει ακόμα πως ” Ω αυτή έχει πάει με πολλούς, θα έχει κολλήσει τα πάντα ” ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!

Και συνεχίζω διότι μακρυγόρησα. Ήμουν στα πατώματα γιατί πίστευα πως τα είχα κάνει σχεδόν όλα σωστά και ήμουν απαρηγόρητη. Είχα αρχικά ιδιώτη γιατρό αλλά λόγο οικονομικών και επειδή κάποιες εξετάσεις ήταν ακριβές με παρέπεμψε σε δημόσιο νοσοκομείο, σε ένα γιατρό εξαιρετικό και εξειδικευμένο στο θέμα μου. Δεδομένου όμως πως ήταν σε δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και μπαινόβγαινε κόσμος δεν είχαμε ποτέ τον χρόνο και την ηρεμία να συζητήσουμε αναλυτικά την φύση του HPV όσο θα ήθελα και έτσι αποφάσισα να στραφώ πάλι σε ιδιώτη εφόσον και είχαν αρχίσει τα οικονομικά μου να καλυτερεύουν.

Δείτε επίσης: Γυναικολόγος: «Όταν ανοίγεις τα πόδια σου αλλού κι αλλού, δεν φοβάσαι! Εδώ σε έπιασαν οι ντροπές;»

Μου προτείνει η μητέρα μου μια ” καταπληκτική ” κατά τα λεγόμενα της γυναικολόγο, καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο κτλ, κτλ… Ήταν Μάρτιος του 2020. Φτάνω αρκετά φοβισμένη, σε κάθε ραντεβού με γυναικολόγο ακόμα και σήμερα έχω μια δόση φοβίας, φοράω την μάσκα μου και μπαίνω μέσα σε έναν αρκετά μεγάλο και παγωμένο χώρο. Ήταν μόνη της και δεν ήξερε να ανοίγει ένα πρόγραμμα του υπολογιστή και είχε αρκετά νεύρα. Εγώ φορούσα μάσκα, η ίδια όμως όχι. Κάθομαι απέναντι και της εξηγώ τον λόγο για τον οποίο πήγα και αρχίζει να βλέπει τις εξετάσεις μου. Άρχισε λοιπόν κάτι βογκητά και πω πω. Αρχίζω να βουρκώνω. Με ρωτάει ποιος γιατρός με παρακολουθούσε (τον σχολίασε γιατί δεν μου είχε κάνει μια εξέταση ). Με ρώτησε με πόσους έχω πάει και στο άκουσμα των 2 σχολίασε “ευτυχώς”

Άρχισε λοιπόν το κήρυγμα. ” Θέλουμε να το παίξουμε χειραφετημένες αλλά ένα προφυλακτικό δεν βάζουμε “, ” Δεν καταλαβαίνεις το λάθος που έκανες”, ” Έρχεστε σε επαφή και νομίζετε πως δεν θα κολλήσετε τίποτα ” , “δεν έχετε μυαλό”, ” Εμείς είμαστε υπεύθυνες για το σώμα μας και είδες τι περνάς τώρα, οι άντρες δεν περνάνε τίποτα “.

Ο τόνος της ήταν τέρμα δογματικός αν και όντως αυτά που έλεγε ήταν αλήθεια. Άρχισα λοιπόν να κλαίω με λυγμούς και κατέβασα τη μάσκα ώστε να πάρω ανάσα “ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ”. Μετά από λίγο ηρέμησε μου είπε τι άλλες εξετάσεις πρέπει να κάνουμε. Δεν είχα το θάρρος να την ρωτήσω ο,τι απορία είχα γύρω από το θέμα.

Αρχικά ένιωθα ακόμα περισσότερες ενοχές από ότι είχα πριν πάω και πλέον ένιωθα και βρώμικη. Αργότερα θύμωσα πάρα πολύ που την άφησα να μου μιλήσει έτσι και να με φέρει σε αυτή την κατάσταση και δεν υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Μετά από αυτή την εμπειρία, συνέχιζα να ψάχνω όμως γιατρό διότι δεν έπρεπε να αφήσω το σώμα μου. Και για καλή μου τύχη βρήκα έναν γιατρό που δεν με ρώτησε με πόσους έχω πάει, που δεν με έκανε να νιώσω πως έχω κάνει το χειρότερο λάθος στη ζωή μου, αντιθέτως μου τονίζει κάθε φορά πως η ζωή συνεχίζεται και πως όσο ελέγχεις μια κατάσταση και την φροντίζεις τόσο θα βρίσκεσαι ένα βήμα μπροστά της. Για αυτό κορίτσια μιλήστε, δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν και καμία να μας κάνει να νιώθουμε όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα.

Dori

Πηγή: ampa.lifo.gr


Θέλεις να μας πεις την ιστορία σου;

Στείλε μας την ιστορία σου στην φόρμα μας και εμείς υποσχόμαστε να τη δημοσιεύσουμε ανώνυμα!

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια