Θεσσαλονίκη: 38χρονη προσπάθησε να πουλήσει το παιδί της για 19.000 ευρώ – Τέσσερις συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: 38χρονη προσπάθησε να πουλήσει το παιδί της για 19.000 ευρώ – Τέσσερις συλλήψεις

Να πουλήσει το παιδί που γέννησε αποπειράθηκε μία 38χρονη αλλοδαπή μαζί με τον 37χρονο σύντροφό της, έναντι 19.000 ευρώ σε ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας, το ζευγάρι που ήθελε το παιδί απευθύνθηκε σε δικηγόρο προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν, χωρίς όμως να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το παιδί γεννήθηκε στις 12/6 από την 38χρονη, και το αντρόγυνο είχε ήδη καταβάλει το χρηματικό ποσό των 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται το ζευγάρι αλλοδαπών, το ανδρόγυνο, ο δικηγόρος και ένας ακόμη 58χρονος αλλοδαπός, του οποίου ερευνάται η συμμετοχή, από κοινού με τον δικηγόρο και σε άλλες υποθέσεις μεσολάβησης σε παράνομες υιοθεσίες.

Το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορείας Ανθρώπων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων εμπλεκομένων αλλά και στην ταυτοποίηση των δύο ατόμων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία, οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων εμπλεκομένων και στην ταυτοποίηση δύο ακόμη ατόμων.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς 61 (δικηγόρος), 49 και 47 (αντρόγυνο) ετών και τρεις αλλοδαπούς 38, 37 (ζευγάρι) και 58 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίζεται κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις σχετικά με υιοθεσία ανηλίκου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αντρόγυνο απευθύνθηκε στον δικηγόρο προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε η 38χρονη την 12-06-2022 σε νοσοκομείο της πόλης συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφο της, έναντι του χρηματικό ποσού των 17.000-19.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι χθες (17-06-2022) το αντρόγυνο είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.

Από το σύνολο της έρευνας προέκυψε ότι ο δικηγόρος από κοινού με τον 58χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, είχαν οργανωθεί προκειμένου να μεσολαβήσουν παράνομα στην υιοθεσία του παιδιού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις μεσολαβήσεων. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 58χρονου έχει σχηματισθεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια