Κοροναϊός: Ήταν η 61χρονη Σου η «ασθενής μηδέν»; Βρέθηκε θετική τρεις εβδομάδες πριν αποκαλυφθεί η νόσος

Κοροναϊός: Ήταν η 61χρονη Σου η «ασθενής μηδέν»; Βρέθηκε θετική τρεις εβδομάδες πριν αποκαλυφθεί η νόσος

Από ένα λάθος Κινέζου αξιωματούχου αποκαλύφθηκε το όνομα, η διεύθυνση και οι λεπτομέρειες σχετικά με έναν από τους πρώτους ανθρώπους που υποψιάζονται ότι μολύνθηκαν με κοροναϊό στη Ουχάν, τρεις εβδομάδες προτού οι αρχές του Πεκίνου ισχυριστούν ότι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα.

H 61χρονη Σου διαγνώσθηκε με κοροναϊό μόλις τρεις εβδομάδες προτού η Κίνα παραδεχτεί δημοσίως την ύπαρξη της νόσου Covid-19, όπως αποκαλύπτει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Η 61χρονη ζούσε σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων από ένα μεγάλο ερευνητικό εργαστήριο κοροναϊού στην πόλη Ουχάν, ενώ διέμενε κοντά σε μία σιδηροδρομική γραμμή υπερταχείας που θεωρείται ότι ήταν εστία μετάδοσης του ιού.

Ο Βρετανός βουλευτής Tom Tugendhat δήλωσε: «Ήρθε η ώρα η Κίνα να ανοίξει όλα τα αρχεία της, ώστε ο κόσμος να βρει την αλήθεια για την προέλευση αυτής της πανδημίας. Δεν μπορούμε να προστατευτούμε από μελλοντικούς κινδύνους εάν δεν αναγνωριστεί ότι όλοι πρέπει να μοιραστούμε γνώσεις και να μάθουμε από τυχόν λάθη».

Από την πλευρά του ο Yu Chuanhua, καθηγητής βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Ουχάν, δήλωσε στην ιατρική επιθεώρηση «Health Times» ότι είχε καταγράψει στη εθνική βάση δεδομένων του 47.000 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020.

Σε αυτά περιλαμβανόταν ένας ύποπτος θάνατος ασθενούς που αρρώστησε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019.  «Υπάρχουν στοιχεία για έναν ασθενή που αρρώστησε στις 29 Σεπτεμβρίου», είπε. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο ασθενής δεν είχε υποβληθεί σε τεστ νουκλεϊκού οξέος και η κλινική διάγνωση ήταν ύποπτη περίπτωση. Ο ασθενής πέθανε. Τα δεδομένα δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

Στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός περιέγραψε δύο ακόμη ύποπτα περιστατικά που αναφέρθηκαν στους γιατρούς της πόλης Ουχάν στις 14 και 21 Νοεμβρίου του 2019, καθώς και πολλά άλλα πριν από τις 8 Δεκεμβρίου του 2019 – την ημερομηνία που η Κίνα έδωσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αναφορά για το πρώτο κρούσμα της νόσου Covid-19.

Το άρθρο της ιατρικής επιθεώρησης «Health Times» περιελάμβανε ένα «στιγμιότυπο οθόνης» (screenshot) των δύο κρουσμάτων του Νοεμβρίου στη βάση δεδομένων του καθηγητή. Αν και τα προσωπικά στοιχεία ήταν θολά, ορισμένα ήταν ορατά, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του νοσοκομείου και της περιοχής κατοικίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ασθενής Σου υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο Rongjun στην πόλη Ουχάν και, δεδομένου του αριθμού του κτιρίου και του δρόμου, σχεδόν σίγουρα έζησε στην κοινότητα «Kaile Guiyan» στην οδό Zhuodaoquan, περίπου 600 μέτρα από το ιατρικό κέντρο όπου μεταφέρθηκε. Τόσο το νοσοκομείο όσο και η κατοικία της βρίσκονται στην περιοχή Χονγκσάν, κοντά στην οποία διεξήχθη μεγάλο μέρος της έρευνας σε διάφορα εργαστήρια για την σχέση νυχτερίδων-κορονoϊών.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια