ΜΗΤΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕΙ 6 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΜΩΡΟ 9 ΜΗΝΩΝ

Πρόσφατα, βγήκε μία νέα πρόκληση στο Tik Tok που αφορά γονείς και συγκεκριμένες τις μητέρες  και το ζητούμενο είναι να βρεθεί ποιά μητέρα γέννησε το πιο βαρύ παιδί.

Ένας από τους χρήστες που συμμετείχαν, ανέβασε λοιπόν ένα βίντεο με το νεογέννητο μωρό της, που πραγματικά μας άφησε άφωνους.

«Θέλετε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι; Σας κερδίζω»

είπε η μητέρα στην αρχή του βίντεο, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 29 εκατομμύρια προβολές.

«Στις 38 εβδομάδες και μία μέρα, γέννησα το δεύτερο γιο μου μέσω καισαρικής από δύο γιατρούς – επειδή ζύγιζε 6,36 κιλά και ύψος 60,9 εκατοστά»

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, το μέσο βάρος γέννησης για μωρά είναι περίπου 3,4 κιλά. Οι φυσιολογικές τιμές βρίσκονται μεταξύ 2,5 και 4,5 κιλών. Όσο για το ύψος, τα φυσιολογικά όρια είναι μεταξύ 45 και 51 εκατοστών.

«Ναι, γέννησα ένα μικρό παιδί που στη συνέχεια πέρασε 11 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών όπου, σαφώς, ήταν το μεγαλύτερο μωρό εκεί. Η μονάδα δεν είχε καν πάνες ή ρούχα στο μέγεθός του. Οι νοσοκόμες έπρεπε να πάνε στο τμήμα παιδιατρικής για να πάρουν μεγαλύτερου μεγέθους πάνες και ο γιος μου επέστρεψε στο σπίτι με ρούχα για μωρό 9 μηνών».

 

μωρό 6 κιλά