Νεκρή στα αζήτητα η «Δήμητρα της Λέσβου»; – Ποιοι ευθύνονται για τις εγκληματικές καθυστερήσεις;

Νεκρή στα αζήτητα η «Δήμητρα της Λέσβου»; – Ποιοι ευθύνονται για τις εγκληματικές καθυστερήσεις;

Ήταν ξημερώματα της 26ης Μαΐου όταν η Γραμμή Ζωής έλαβε έγκριση να εκδώσει Silver Alert για την εξαφάνιση του Δημήτρη Καλογιάννη στις 6 Απριλίου από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Η αγωνία και η θλίψη για την δυσάρεστη έκπληξη «κατέκλυσε» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους  χρήστες να αναρτούν συγκινητικά μηνύματα και να προσεύχονται να βρεθεί και να είναι καλά στην υγεία της η «Δήμητρα της Λέσβου», όπως την αποκαλούσαν στο νησί.

Μια ψυχή πονεμένη και κατατρεγμένη που είχε προσφέρει μόνο αγάπη και καλοσύνη στους πρόσφυγες που κατέφταναν στο νησί το 2015. Το «ρόδο» όπως περιέγραφε τον εαυτό του, είχε βιώσει ρατσισμό και επιθέσεις από την κοινωνία που τον κατέκρινε επειδή το μόνο που ήθελε ήταν να ζει ελεύθερος στο σώμα του και να εκφράζει όσα τον αντιπροσώπευαν. 

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «ο Δημήτρης Καλογιάννης εξαφανίστηκε στις 6 Απριλίου από την περιοχή το ΨΝΑ», γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση για την καθυστέρηση της αναγγελίας αφού η ΓΑΔΑ πιθανόν από λάθος ή ολιγωρία, δεν έδωσε το πράσινο «φως» στη Γραμμή Ζωής να δημοσιεύσει νωρίτερα την εξαφάνιση. O εμπνευστής και δημιουργός της υπηρεσίας Silver Alert Hellas, Γεράσιμος Κουρούκλης ο οποίος ανέφερε ότι δυστυχώς υπάρχει πιθανότητα, μια σορός η οποία βρίσκεται σχεδόν δύο μήνες στα αζήτητα, να ανήκει στον Δημήτρη.

«Κινήσαμε μια διαδικασία και ζητήσαμε από το υπουργείο Υγείας και το Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας να συνδράμει προκειμένου να διαπιστώσουμε μήπως κάποια σορός που μπορεί να ανήκει στη Δημήτρη, έχει μεταφερθεί στα αζήτητα. Το υπ. Υγείας ενέργησε αμέσως και έστειλε εντολή στις περιφερειακές διοικήσεις να γίνει έρευνα στα νοσοκομεία. Στο έγγραφο που στάλθηκε αναφέρεται ρητά ότι για οποιαδήποτε εξέλιξη ή πληροφορία θα πρέπει να ενημερωθούν τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η Γραμμή Ζωής. Ωστόσο αμέσως μετά, λάβαμε την πληροφορία ότι ζητήθηκε από τον αδερφό της Δημήτρη να δώσει δείγμα DNA. Επικοινωνήσαμε με το Α.Τ. Καλλονής και ρωτήσαμε γιατί αυτό συνέβη τώρα αφού εμείς είχαμε ζητήσει να ληφθεί DNA από την αρχή της εξαφάνισης. Μας απάντησαν ότι έλαβαν σήμα από την Τροχαία Καλλιθέας για ένα πτώμα και ότι θέλουν να το διασταυρώσουν. Σε επικοινωνία μας με το Α.Τ. Καλλιθέας, μας γνωστοποιήσαν ότι στις 9 Απριλίου σημειώθηκε ένα τροχαίο στο Φαληρικό Δέλτα. Βέβαια, ήμασταν ήδη ενήμεροι για το τροχαίο καθώς είχε γίνει γνωστό στα ΜΜΕ με ημερομηνία 17 Απριλίου».

Το τροχαίο και το θύμα αγνώστων στοιχείων

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ξημερώματα του Σαββάτου 9-10 Απριλίου 2021, ένας άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ένα αυτοκίνητο τον παρέσυρε επί της της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου. Το θύμα είναι αγνώστων στοιχείων ενώ το όχημα που τον χτύπησε έφυγε γρήγορα από το σημείοΤο θύμα είναι μεταξύ 65-70 ετών, αναστήματος 1,75μ. κανονικής σωματικής διάπλασης, με γκρίζα μαλλιά. Φορούσε λευκό παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα κόκκινου και κίτρινου χρώματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Κουρούκλης οι αστυνομικές αρχές δεν δίνουν καμία περαιτέρω πληροφορία, αφού όπως αναφέρουν για το τροχαίο έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Ποιο νοσοκομείο είχε σχεδόν δύο μήνες τη σορό;

Η Γραμμή Ζωής έστειλε νέα επιστολή στο υπ. Υγείας με σκοπό να ενημερώσει για όλα όσα συμβαίνουν, αφού το νοσοκομείο που φυλάσσει εδώ και δύο μήνες σχεδόν το πτώμα στα αζήτητα δεν έχει κοινοποιήσει καμία πληροφορία στο σωματείο που όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει μεγαλειώδες έργο. Με την βοήθεια των εθελοντών αναζήτησαν και εξακολουθούν να ψάχνουν τον Δημήτρη σε όλη την Ελλάδα. Άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα αν το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκεται το πτώμα έχει ενημερώσει το ίδιο το υπουργείο Υγείας το οποίο ζήτησε με εντολή να γίνει έρευνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρούκλη, η Γραμμή Ζωής ζητά να μάθει:

  • Εάν το ΕΚΑΒ είχε ενεργήσει για την διακομιδή του θύματος τα ξημερώματα του Σαββάτου 9-10 Απριλίου από το σημείο που έγινε το τροχαίο
  • Εάν ναι, σε ποιο νοσοκομείο μετέφερε το θύμα;
  • Ποιο Νοσοκομείο είχε την σορό του θύματος από τις 9-10 Απριλίου μέχρι την 1η Ιουνίου οπότε ενημέρωσε την Τροχαία Καλλιθέας Αττικής μια μέρα μετά τις ενέργειες της Γραμμής και του υπ. Υγείας στις 30 και 31 Μαΐου;
Ο πρόεδρος του σωματείου Γραμμή Ζωής, κ. Γεράσιμος Κουρούκλης

Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η δήλωση της εξαφάνισης;

Yπενθυμίζεται ότι η ΓΑΔΑ καθυστέρησε να επιτρέψει την δημοσίευση της αναγγελίας Silver Alert για τον Δημήτρη Καλογιάννη υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για απόδραση από το ΨΝΑ και όχι για εξαφάνιση, σύμφωνα με τον κ. Κουρούκλη. Ωστόσο όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, ο εισαγγελέας δεν είχε διατάξει εγκλεισμό μέχρι νεωτέρας για τον Δημήτρη, επομένως δεν θεωρούνταν «δικαστικός φυγάς». «Το μόνο παράπτωμα της Δημήτρη ήταν ότι δεν υπέγραψε το σχετικό έγγραφο στο νοσοκομείο ότι φεύγει οικειοθελώς» αναφέρει στο newsbreak.gr o πρόεδρος της Γραμμής Ζωής. «Μέχρι να ξεκαθαρίσει το νοσοκομείο στο Α.Τ. Καλλονής και στο Τμήμα Εξαφανίσεων της ΓΑΔΑ τι ακριβώς έχει συμβεί, εμείς φτάσαμε να πάρουμε έγκριση για να κοινοποιήσουμε την εξαφάνιση το βράδυ της 25ης Μαΐου» δήλωσε απογοητευμένος. «Εμείς δεν καθυστερήσαμε ούτε λεπτό, περιμέναμε να λάβουμε την πάγια εντολή από τις αρχές και αμέσως εκδώσαμε κοινωνικό συναγερμό. Η διαδικασία μας βαδίζει πάνω σε ένα πρωτόκολλο το οποίο είναι γνωστό στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με τη σειρά της έχει εγκρίνει το γεγονός της ύπαρξης του σωματείου και των διαδικασιών του. Αρχικά ο κοινωνικός συναγερμός πηγαίνει στο γραφείο εξαφανίσεων της ΕΛ.ΑΣ, στη συνέχεια στην Εισαγγελία, έπειτα στα νοσοκομεία και μετά στα ΜΜΕ» περιγράφει ο κ. Κουρούκλης και προσθέτει ότι συνήθως τα νοσοκομεία απαξιούν να τους απαντήσουν είτε επειδή ανήκουν στον δημόσιο τομέα και δεν θέλουν να συνεργαστούν με το ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, είτε επειδή απλά αδιαφορούν.

«Ρωτάω, εμείς τι είμαστε; Η λάντζα της αστυνομίας και του κάθε νοσοκομείου; Οι εθελοντές με δικά τους έξοδα κυκλοφορούν, κινούνται, προσφέρουν τον χρόνο και την προσωπική του προσπάθεια, τρέχουν στην Αθήνα και την επαρχία. Δεν γίνεται να κάνει ο καθένας τα παιχνίδια του! Η οικογένεια τι φταίει να μην γνωρίζει; Πήραμε 3.742 κλήσεις και μαρτυρίες. Τις διασταυρώσαμε όλες και καμία δεν ταίριαζε» δήλωσε ο κ. Κουρούκλης και ξεκαθάρισε ότι δυστυχώς ακόμα δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τίποτα.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια