Παραδοσιακές γαμήλιες ενδυμασίες από 16 χώρες που αναδεικνύουν την κουλτούρα τους

Παραδοσιακές γαμήλιες ενδυμασίες από 16 χώρες που αναδεικνύουν την κουλτούρα τους

Τα σημερινά κλασικά νυφικά έγιναν δημοφιλή μόλις από το 19ο αιώνα, χάρη στη βασίλισσα Βικτώρια. Ήταν η πρώτη γυναίκα που φόρεσε λευκό νυφικό. Πριν από αυτήν, οι γυναίκες επέλεγαν ένα παραδοσιακό ένδυμα ή ένα φόρεμα προσαρμοσμένο στη μόδα της εποχής τους.

Πλέον είναι σπάνιο να βρείτε ένα νυφικό που δεν είναι λευκό. Ωστόσο, σε ορισμένους πολιτισμούς, ειδικά στην Ασία και την Αφρική, τα νεαρά ζευγάρια προτιμούν να φορέσουν την παραδοσιακή γαμήλια ενδυμασία της χώρας τους. Συγκεντρώσαμε φωτογραφίες από νύφες και γαμπρούς που φόρεσαν παραδοσιακά ρούχα στην τελετή του γάμου τους. Φαίνονται καταπληκτικά, έτσι δεν είναι;

Ιαπωνία

Στους ιαπωνικούς γάμους, οι νύφες φορούν συχνά δύο ή περισσότερα φορέματα κατά τη διάρκεια της τελετής – σε λευκό και κόκκινο χρώμα.

Γκάνα

Οι παραδοσιακοί γάμοι της Γκάνας είναι πολύχρωμοι. Τα εθνικά σχέδια ρούχων τους ποικίλλουν με διαφορετικά χρώματα και μοτίβα. Κάθε οικογένεια έχει το δικό της μοτίβο στα υφάσματα.

Ρουμανία

Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των νεαρών Ρουμάνων τους προτιμούν γάμους με μοντέρνο στιλ. Ωστόσο, εξακολουθούν να πραγματοποιούνται παραδοσιακές τελετές στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Αν και η Ρουμανία δεν είναι μεγάλη, κάθε μία από τις περιοχές της έχει τις δικές της γαμήλιες ενδυμασίες.

Οι Σάμι, Βόρεια Ευρώπη

Οι Σάμι είναι οι γηγενείς που ζουν στη Λαπωνία. Οι παραδοσιακές τους φορεσιές αποκαλύπτουν πολλά για τους ιδιοκτήτες τους. Για παράδειγμα, τα τετράγωνα κουμπιά σημαίνουν ότι το άτομο είναι παντρεμένο, ενώ όσοι είναι ελεύθεροι φορούν ζώνες με στρογγυλά κουμπιά.

Σρι Λάνκα

Η νύφη γίνεται συχνά το επίκεντρο της προσοχής την ημέρα του γάμου της. Ωστόσο, εάν βρεθείτε σε έναν παραδοσιακό γάμο της Σρι Λάνκα, πιθανότατα δε θα μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από τον γαμπρό.

Ινδία

Κόκκινα ή ροζ νυφικό είναι το παραδοσιακό ένδυμα στον ινδικό πολιτισμό. Στις βόρειες περιοχές, οι παντρεμένες γυναίκες έχουν παραδοσιακά μια κόκκινη κουκκίδα στο κέντρο του μετώπου τους.

Σκωτία

Στη Σκωτία, ο γαμπρός φοράει παραδοσιακά το κιλτ της φυλής του. Μετά την τελετή του γάμου, ο γαμπρός βάζει ένα σάλι στολισμένο με τα χρώματα της φυλής του στους ώμους της νύφης του για να συμβολίσει την ένταξή της στη νέα της φυλή.

Πακιστάν

Αν και το Πακιστάν είναι ένα ισλαμικό έθνος, οι παραδόσεις του έχουν πολλά κοινά με τα ινδικά έθιμα. Η σχεδίαση περίπλοκων μοτίβων χέννας στα χέρια της νύφης και η χρήση κόκκινου νυφικού είναι τα πιο δημοφιλή από αυτά.

Αιθιοπία

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά η Αιθιοπία είναι η μόνη χώρα στην Αφρική όπου ο Χριστιανισμός είναι η επίσημη θρησκεία. Η πλειοψηφία των Αιθιοπικών λαών ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αιθιοπίας. Γι ‘αυτό η γαμήλια τελετή μοιάζει με εκείνη των Ελλήνων και των Ρώσων.

Ινδονησία

Οι γάμοι στην Ινδονησία μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από νησί σε νησί. Με περισσότερες από 300 φυλετικές ομάδες και 6 μεγάλες θρησκείες, αυτή η χώρα είναι ένα σταυροδρόμι διαφόρων πολιτισμών και κουλτούρων.

Κίνα

Τα παραδοσιακά νυφικά στην Κίνα είναι κόκκινα. Σε αυτήν τη χώρα, το λευκό χρώμα συμβολίζει το πένθος και το φορούν στις κηδείες. Μετά το γάμο, ο γαμπρός αφαιρεί το κόκκινο πέπλο από το κεφάλι της νύφης.

Χαβάη


Στους παραδοσιακούς γάμους της Χαβάης, ο γαμπρός φοράει λευκά. Οι γιρλάντες από λουλούδια αποτελούν μέρος της γαμήλιας τελετής. Και οι νύφες κοσμούν συχνά τα μαλλιά τους με φρέσκα λουλούδια.

Μαλαισία

Στη Μαλαισία, οι περισσότερες γαμήλιες τελετές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση. Οι νύφες επιλέγουν συχνά ένα νυφικό σε αποχρώσεις του μοβ, του βιολετί ή του κρεμ

Εβραίοι της Υεμένης


Οι περισσότερες εβραϊκές κοινότητες δεν έχουν ειδικά ρούχα γάμου. Όμως οι Εβραίοι της Υεμένης αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα. Οι γυναίκες εδώ παντρεύονται συνήθως φορώντας ειδικά ρούχα, τα οποία έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους.

Νότια Κορέα

Οι παραδοσιακοί γάμοι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, ο γαμπρός πρέπει να μεταφέρει τη γυναίκα του γύρω από το τραπέζι κουβαλώντας τη στην πλάτη του. Αυτό συμβολίζει ότι η νύφη μπορεί να βασίζεται πάνω στον άντρα της.

Νορβηγία

Στη Νορβηγία, είναι σύνηθες να φοράνε bunad, μια παραδοσιακή νορβηγική φορεσιά, για ειδικές περιστάσεις όπως γάμους και βαπτίσεις.

Μπαλί, Ινδονησία


Οι μπαλινέζικοι γάμοι σίγουρα θα σας καταπλήξουν με τον πλούτο και τη μεγαλοπρέπεια τους. Τα παραδοσιακά γαμήλια ρούχα περιλαμβάνουν πολλές περίπλοκες λεπτομέρειες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τελετής τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη φορούν συνήθως ένα χρυσό στέμμα στο κεφάλι τους.

Νιγηρία


Οι Νιγηριανές νύφες συχνά επιλέγουν ανοιχτόχρωμα γαμήλια ρούχα και φορούν Gele, μια νιγηριανή γραβάτα. Ωστόσο, οι γαμπροί εδώ φαίνονται εξίσου κομψοί με τις νύφες.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια