Στα 66 της γέννησε το πρώτο της παιδί, 81 ετών σήμερα καμαρώνει την 15χρονη κόρη της

Στα 66 της γέννησε το πρώτο της παιδί, 81 ετών σήμερα καμαρώνει την 15χρονη κόρη της

Η Αντριάνα Ιλιέσκου με καταγωγή από την Ρουμανία, είναι συνταξιούχος λέκτορας πανεπιστημίου και συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων. Ίσως η ζωή της να περνούσε απαρατήρητη, αλλά έγινε διάσημη το 2005, όταν γέννησε την κόρη της Ελίζα σε ηλικία 66 ετών και 230 ημερών. Αυτό την καθιστούσε την γηραιότερη μητέρα του κόσμου μέχρι που η Μαρία ντελ Κάρμεν Μπουσάντα ντε Λάρα – Ισπανίδα, γέννησε δίδυμα στην ίδια ηλικία και 358 ημερών- σπάζοντας το ρεκόρ της Αντριάνα Ιλιέσκου έναν χρόνο αργότερα.

Αντριάνα Ιλιέσκου: Γέννησε μετά από θεραπείες γονιμότητας

Την γηραιότερη μητέρα στον κόσμο, θα μπορούσε εύκολα να την περάσει κανείς και ως γιαγιά της μικρής Ελίζας, παρόλο που δεν είναι. Στις 16 Ιανουαρίου 2005, η Αντριάνα Ιλιέσκου έφερε στον κόσμο την κόρη της σε μαιευτήριο του Βουκουρεστίου, αφού πρώτα έλαβε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης από έναν γιατρό φίλο της και έναν ανώνυμο δότη σπέρματος.

Αντριάνα Ιλιέσκου: Γέννησε τρίδυμα, αλλά τα δύο ήταν νεκρά

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντριάνα υποβλήθηκε σε θεραπείες γονιμότητας επί εννέα χρόνια προτού καταφέρει να αποκτήσει το πρώτο της παιδί, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών για την αναστροφή των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης, προτού προχωρήσει σε τεχνητή γονιμοποίηση. Στην πραγματικότητα, γέννησε τρίδυμα, αλλά τα δύο ήταν νεκρά.

Αντριάνα Ιλιέσκου: Μητέρα και κόρη ζουν με ελάχιστο εισόδημα

Σήμερα, η Ελίζα Ιλιέσκου είναι πλέον 15 ετών. Μητέρα και κόρη ζουν σε ένα διαμέρισμα στο Βουκουρέστι, επιζώντας με την σύνταξη των 323 δολαρίων τον μήνα που παίρνει η Ιλιέσκου και το εισόδημά της από την εργασίας μερικής απασχόλησης στο πανεπιστήμιο της πόλης, παρά την συνταξιοδότησή της.

Αντριάνα Ιλιέσκου: Σε καλή φυσική κατάσταση, δεν καπνίζει και δεν πίνει

Σε συνέντευξή της το 2008, η Αντριάνα Ιλιέσκου είχε δηλώσει πως ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και υγιής και πως η Ελίζα τα πήγαινε μία χαρά. «Είμαι υγιής και δεν αρρώστησα ποτέ. Δεν καπνίζω και δεν πίνω. Εάν ζήσω όσο οι γονείς μου, η Ελίζα θα είναι περίπου 20 χρονών όταν θα πεθάνω. Νομίζω πως έχω πολλά ακόμη να της δώσω».

Αντριάνα Ιλιέσκου: Αντιμέτωπη με την κοινωνική απόρριψη

Τώρα, η Ελίζα και η μητέρα της ζουν αντιμέτωπες με την κοινωνική απόρριψη στην Ρουμανία. Για παράδειγμα, όταν η Αντριάνα θέλησε να βαφτίσει την κόρη της, διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις χαρακτήρισαν την απόφασή της «τρομερά εγωιστική». Κατά την διάρκεια της τελετής, οι καλόγριες έριχναν υποτιμητικά βλέμματα στην Αντριάνα, η οποία άκουσε μάλιστα, μία εξ αυτών να αποκαλεί την κόρη της «προϊόν σκοτεινής δύναμης». Η ίδια η Αντριάνα, όμως, πιστεύει ότι ο Θεός της έστειλε αυτό το παιδί.

Διαβάστε επίσης:  Back to school: Οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν τα παιδιά
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια