Συγκλονίζει η γιαγιά που έκλεψε τρόφιμα από το Lidl: «Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, ήθελα να μαγειρέψω στα παιδιά μου»

Συγκλονίζει η γιαγιά που έκλεψε τρόφιμα από το Lidl: «Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, ήθελα να μαγειρέψω στα παιδιά μου»

«Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου για τα παιδιά μου όπως παλιά», είπε η γιαγιά που έκλεψε τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ Lidl.

Ένα πραγματικό δράμα βιώνει ηλικιωμένη γυναίκα στο Ίλιον, η οποία πιάστηκε να κλέβει από σούπερ μάρκετ, επειδή βρισκόταν σε ανάγκη και σε οικονομική δυσκολία. Η διεύθυνση του καταστήματος αρχικά αρνείτο να αποσύρει τη μήνυση σε βάρος της, η ηλικιωμένη γυναίκα κινδύνευε να βρεθεί στα δικαστήρια και έτρεμε τον διασυρμό.

Υστερα από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, ειδικά στα social media, όπου η σχετική υπόθεση έγινε πρώτο trend, τελικά η εταιρεία Lidl έκανε πίσω και δεν επιμένει στη μήνυση. Είχε προηγηθεί ακόμα και παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη ώστε η υπόθεση να μην έχει συνέχεια.

Η ιστορία όμως εχει μια δραματική όψη, καθώς η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχει επανειλημμένα ζητήσει τη βοήθεια του Δήμου. Οταν η ιστορία έγινε γνωστή μέσα από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, έτρεμε τον διασυρμό και φοβόταν μην το μάθουν τα παιδιά της και την κατηγορήσουν.

Διαβάστε επίσης: Ίλιον: Η τραγική ιστορία της γιαγιάς που έκλεψε τρόφιμα από το Lidl

Η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τον Δήμο. Οι δυσκολίες την ώθησαν να πάει το περασμένο Σάββατο σε σούπερ μάρκετ στο Ίλιον και να κλέψει προϊόντα, επειδή όπως είπαν γείτονες ήθελε να κάνει τραπέζι στα παιδιά της. Τα έβαλε στην τσάντα της και επιχείρησε να φύγει. Ήταν φαγώσιμα: κρέας και τυρί.

Τα προϊόντα, σύμφωνα με το OPEN, κόστιζαν σχεδόν 40 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ κατάλαβαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε κλέψει, κάλεσαν την αστυνομία και παρά το γεγονός ότι άλλοι καταναλωτές επενέβησαν υπέρ της και ζήτησαν να μην υποβληθεί μήνυση και την οδηγήσουν στο αυτόφωρο, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος. Και είπε ότι οι εντολές που είχε είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση.

Ο υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν την 70χρονη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η γυναίκα αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να κλέψει γιατί αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, δεν έχει καθόλου χρήματα και ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες.

Όμως, οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ πίεσαν να ξεκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας. Δεν υποχώρησαν ακόμα και όταν οι γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν μαζί τους και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση. Η απάντηση που πήραν ήταν πως “η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις”.

Τελικά όμως υποχώρησαν. Και αυτό συνέβη γιατί η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις, στα social media η υπόθεση έγινε το πρώτο trend της ημέρας και κινδύνευε η φήμη της εταιρείας. Ετσι και υπο το βάρος των αντιδράσεων του κόσμου, η εταιρεία φαίνεται να κάνει πίσω και δεν θα επιμείνει στη μήνυση. Το ανακοίνωσε και επισήμως.

Οι πληροφορίες θέλουν και τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδης να έχει παρέμβει για την υπόθεση και να άσκησε πιέσεις στους υπευθύνους της εταιρείας να μην επιμείνουν στην μήνυση, γεγονός που απέδωσε.

Η ανακοίνωση της Lidl

“Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία”.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο OPEN και αποκάλυψε ότι η γυναίκα νωρίτερα, έφθασε στο σημείο να θέλει να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα που μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.

«Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα».

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια