«Τον μεγάλωσα σαν βασιλιά για να αφήσει έγκυο τη 40άρα, τη χωρισμένη με παιδί. Πώς θα τους χωρίσω;»

«Τον μεγάλωσα σαν βασιλιά για να αφήσει έγκυο τη 40άρα, τη χωρισμένη με παιδί. Πώς θα τους χωρίσω;»

Με λένε Ευαγγελία και είμαι 58 χρονών. Είμαι παντρεμένη 40 χρόνια και έχω δύο παιδιά, ένα γιο 35 χρονών και μία κόρη 32 χρονών.

Στα τόσα χρόνια που είμαι παντρεμένη υπήρξα κυρία. Ήμουν πιστή στο σύζυγό μου και μεγάλωσα όμορφα και τίμια τα δύο μας παιδιά και το έχω καμάρι Πρόσεχα πάντα τι έλεγα και τι έκανα γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να πέσω στο στόμα της κάθε αμόρφωτης, αγράμματης, κουτσομπόλας στη γειτονιά και έχω να το λέω ότι περπατάω με το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό.

Η κόρη μου παντρεύτηκε πέρυσι ένα εξαίρετο παλικάρι και σήμερα είναι έγκυος 6 μηνών. Έχω την τύχη να τους έχω κοντά μου γιατί μένουν λίγο πιο πέρα και να παρακολουθώ από κοντά την κατάσταση. Πρώτη της εγκυμοσύνη είναι και με έχει ανάγκη. Ο άντρας της είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί που την προσέχει σαν τα μάτια του αλλά ο καημένος εργάζεται όλη μέρα. Το χαίρεται και εκείνος πολύ που μένω κοντά τους και μπορώ να βοηθάω την κόρη μου σε όλα.

Η δυσάρεστη έκπληξη είναι ο γιος μου. Είναι 35 χρονών αλλά το μυαλό του είναι για 15. Έκανε πάντα περιέργες επιλογές στις σχέσεις του με αποκορύφωμα την τωρινή. Τα έφτιαξε πέρυσι με μία κοπέλα 40 χρονών, χωρισμένη με παιδί. Όταν εγώ και ο μπαμπάς του, του είπαμε τις αντιρρήσεις μας γιατί κακά τα ψέματα, πέσαμε να πεθάνουμε και οι δύο, εκείνος το πήρε πατριωτικά και έφυγε από το σπίτι για να πάει να μείνει μαζί της. Δεν θα έλεγα και πολλά αν έμενε κοντά αλλά μένει 50 χιλιόμετρα από το σπίτι μας. Στην αρχή κάναμε υπομονή. Πιστεύαμε ότι είναι μία εφήμερη σχέση που μετά από λίγο θα τελειώσει. Λίγο θα βαρεθεί εκείνη – σιγά που θα βαριόταν δηλαδή το αστέρι μου – λίγο θα βαρεθεί εκείνος την κατάσταση με ένα παιδί και ένα σκυλί στο σπίτι και θα σηκωθεί να φύγει να γυρίσει κοντά μας αλλά κάθε άλλο.

Διαβάστε επίσης:  «Η μάνα μου με πήγε με τη βία να με ελέγξουν αν είμαι παρθένα»

Ένα χρόνο μετά εξακολουθούν να είναι μαζί και το χειρότερο είναι ότι την άφησε έγκυο και σχεδιάζουν του χρόνου γάμους και βαφτίσια. Μου ήρθε μία σβοντάδα όταν μου το είπε… λες και έπεσε ο ουρανός και με πλάκωσε. Τον τύλιξε για τα καλά η καπάτσα. Παντρεύτηκε μία φορά, χώρισε ποιος ξέρει για ποιο λόγο και έμεινε με ένα παιδί. Τώρα τι θέλει; να βρει το επόμενο κορόιδο που θα μεγαλώσει το παιδί της; Το βρήκε και για να το κρατήσει το τύλιξε με γκαστριές και άλλα τέτοια πονηρά κολπάκια αλλά εγώ τις ξέρω καλά αυτές. Επιστρατεύουν τα νάζια, τα κόλπα τους και ότι άλλο μέσο έχουν και βρίσκουν κάτι μουρόχαβλα, εργατικά παιδιά της οικογένειας σαν τον γιο μου, τα ιδανικότερα θύματα δηλαδή, και τα τυλίγουν. Τον έχει σπιτώσει κανονικά, της πάει το παιδί στο σχολείο, αυτό τον φωνάζει μπαμπά, της πάει και το σκύλο βόλτα. Τον έχει κάνει υπηρετικό προσωπικό, ποιόν, το δικό μου το γιο και αυτός το χαίρεται κιόλας…

Διαβάστε επίσης:  «Η μάνα μου με πήγε με τη βία να με ελέγξουν αν είμαι παρθένα»

Τι κάνουμε τώρα από δω και πέρα που το κακό έγινε; πώς θα τους χωρίσω; Δεν λέω να παρατήσει το παιδί του. Με το καλό να γεννηθεί και πατέρα μία χαρά θα έχει. Αυτή δεν θέλω με τίποτα δίπλα του. Θέλω να το καταλάβει έγκαιρα και να απαλλαγεί από εκείνη. Δεν τη θέλω με τίποτα. Είναι πονηρή και ύπουλη. Δεν τη θέλω σπίτι μου. Κάθε φορά που τη φέρνει προσπαθώ ή να φεύγω ή να είμαι σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Δεν αντέχω την παρουσία της. Όλοι μου λένε ότι πρέπει να το ελέγξω και να δεχτώ την επιλογή του γιου μου αλλά αυτός δεν μπορεί ούτε σώβρακο να επιλέξει, θα επιλέξει την κατάλληλη γυναίκα; Τα είχε κάποτε με ένα εξαίρετο κορίτσι όμορφο, νεαρό, πλούσιο που δεν είχε μάτια για άλλον και τη χώρισε για να τα φτιάξει με αυτό το ξόανο. Δεν καταλαβαίνω πώς σκέφτονται οι άντρες. Πάντως όχι με βάση το συμφέρον τους.

Διαβάστε επίσης:  «Η μάνα μου με πήγε με τη βία να με ελέγξουν αν είμαι παρθένα»

Οι επιλογές του έγιναν αιτία να μας πιάσει η καθεμία στο στόμα της και να μας κοροϊδεύουν όλοι στη γειτονιά. Εγώ που τόσα χρόνια δεν είχα δώσει δικαίωμα ποτέ και σε κανέναν τώρα περπατάω και νιώθω όλα τα βλέμματα καρφωμένα πάνω μου. Δεν φταίει κανείς άλλος. Εγώ φταίω που δεν τον έκανα πιο πονηρό και καχύποπτο και τον έκανα βορά στα χέρια της κάθε ξετσίπωτης. Είχε δεν είχε τον καλύτερο πατέρα για τα παιδιά της βρήκε. Ο γιος μου τι φταίει…

Ευαγγελία

πηγή:singleparents

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
Αντωνισ
Guest
Αντωνισ
2 years ago

Ύπουλη,καπατσα,ξόανο…. Ωραίοι χαρακτηρισμοί από μια “κυρία” για μια κοπέλα που είχε την ατυχια να πέσει στο δρόμο σου… Νομίζεις ότι επειδή έχει ένα παιδί κ έχει χωρίσει περίμενε το “αστέρι σου” για να της μεγαλώσει το παιδί .. Κάνεις μεγάλο λάθος κυρά μου .. Όπως το μεγάλωνε πριν γνωρίσει το καμάρι σου έτσι θα συνεχίσει να το μεγαλώνει και τώρα που έχει το καμάρι σου… Το είπες μόνη σου… Δεν ξέρεις τον λόγο που χώρισε . Δηλαδή,αν ο πρώην άντρας της την χτυπούσε,την μείωνε η γενικά δεχοταν οποιουδήποτε είδους βία εκείνη θα έπρεπε να κάτσει εκεί μόνο κ μόνο για να μην ξεβολεψει εσένα. Τα βλέμματα τα νιώθεις επάνω σου και τα κουτσομπολιά επειδή εσυ είσαι έτσι και νομίζεις ότι όλοι είναι σαν τα μούτρα σου … Να παρακαλάς το καμάρι σου να είναι καλά και ευτυχισμένο και σταματά να είσαι τόσο πικροχολη γιατί χάλας ΕΣΥ την ευτυχία του παιδιού σου.