Φωτιά στην Πεντέλη: Μεγαλώνει η λίστα των καμένων σπιτιών

Φωτιά στην Πεντέλη: Μεγαλώνει η λίστα των καμένων σπιτιών

Αυξάνονται οι αυτοψίες των μηχανικών μακραίνοντας τη λίστα των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων που χάθηκαν στις φλόγες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί από τους μηχανικούς αυτοψίες σε 155 κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης, Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Ραφήνας – Πικερμίου, αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Συνολικά από τους 155 ελέγχους προκύπτει ότι:

  • Οι 121 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 45 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 39 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Ελέγχθηκαν 24 αποθήκες εκ των οποίων 3 κρίθηκαν κατάλληλες, 9 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 12 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.
  • Τέλος ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

Αύριο θα συνεχίσουν τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αττικής με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια