«Βάπτισα το παιδί με άλλο όνομα από αυτό που ήθελε η μητέρα, γιατί μου έδωσε λεφτά η γιαγιά του και νιώθω τύψεις»

«Βάπτισα το παιδί με άλλο όνομα από αυτό που ήθελε η μητέρα, γιατί μου έδωσε λεφτά η γιαγιά του και νιώθω τύψεις»

Θέλω να το πω να το βγάλω από μέσα μου και να μου πείτε πως μπορώ να επανορθώσω.

Στη γειτονιά ήρθε πέρσι μια κοπέλα με τη μητέρα της, η κοπέλα ήταν έγκυος 7 μηνών. Με τον καιρό, μια πόρτα ήμασταν, πιάσαμε φιλία. Πότε τις πήγαινα ένα πιάτο φαγητό, πότε η μητέρα της κοπέλας έφερνε και σ’ εμένα δυο τρία πράγματα από το σούπερ μάρκετ όταν δεν προλάβαινα να πάω επειδή είμαι χωρισμένη με τρία μικρά παιδιά. Η ιστορία της οικογένειας τραγική.

Η κοπέλα 19 χρονών έμεινε έγκυος εκτός γάμου από έναν παντρεμένο. Αυτός μόλις έμαθε την εγκυμοσύνη εξαφανίστηκε. Η κοπέλα με τη μητέρα της αναγκάστηκαν να αλλάξουν γειτονιά για να μην τον βλέπουν μιας που έμεναν κοντά. Η κοπέλα ήταν μονίμως θλιμμένη, σε έναν καφέ που ήπιαμε μου είπε πως τον αγαπούσε πολύ και ήλπιζε πως κάποια μέρα θα αναζητήσει το παιδί του. Η κοπέλα γέννησε το καλοκαίρι του ’21 έκανε ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Μια πόρτα που ήμασταν και μια φιλία που άρχισε να μας δένει μου έδωσαν το θάρρος να της ζητήσω να το βαπτίσω εγώ και οι δυο τους, μάνα και κόρη, χάρηκαν πολύ.

Με τον καιρό όμως έβλεπα μια ένταση μεταξύ τους ειδικά όσο πλησίαζε η βάπτιση. Η κοπέλα ήθελε να δώσει το όνομα του παντρεμένου στο παιδί κάτι που έκανε έξαλλη τη μάνα της η οποία θεωρούσε πως αφού τη στήριξε με την εγκυμοσύνη και τη γέννα, το παιδί έπρεπε να πάρει το δικό της όνομα. Λίγες μέρες πριν τη βάπτιση και ενώ το όνομα του παιδιού είχε προγραμματιστεί, ήρθε η μάνα της κοπέλας και μου ζήτησε μια χάρη. “Θέλω, μου λέει, να βγάλεις το δικό μου όνομα” μου είπε και μου άφησε στο τραπέζι 200 ευρώ.

Ξαφνιάστηκα, γέλασα αμήχανα.

“Πώς θα γίνει αυτό;” τη ρωτησα.

“Θα πας πριν τη βάπτιση σαν νονά και θα πεις στον Πάτερ ότι αποφασίστηκε άλλο όνομα για το παιδί” μου είπε με άνεση.

“Μα δεν γίνεται αυτό” της είπα “θα θυμώσει η Μαρία και δεν θα μου ξαναμιλήσει και με το δίκιο της”.

“Εντάξει θα θυμώσει για λίγο και μετά θα της περάσει. Εγώ το όνομα αυτού του αλήτη που παράτησε την κόρη μου, δεν το θέλω στο εγγόνι μου, δεν του αξίζει”.

Τα λεφτά ήταν δελεαστικά. Χρώσταγα στο μίνι μάρκετ και στο ρεύμα. Με 450 ευρώ από τη δουλειά μου και μια μικρή διατροφή πώς να ζήσω 3 παιδιά; Τα πήρα ντρέπομαι που το λέω αλλά τα πήρα.

Τη μέρα της βάπτισης πράγματι πήγα στον Πάτερ, του είπα ότι θα δώσει άλλο όνομα στη μικρή από αυτό που του είχε πει η μητέρα και την ώρα που έλεγε “Βαπτίζεται η δούλη Του Θεού” φώναξε το όνομα της γιαγιάς. Η κοπέλα πάγωσε. Με κοίταξε απορημένη σε φάση “τί συμβαίνει;”. Απέφυγα το βλέμμα της και πάγωσα κι εγώ. Το κορίτσι μόνο που δεν έβαλε τα κλάμματα. Μόλις έφυγε ο κόσμος έγινε Ο χαμός. Η κοπέλα τα έβαλε με τη μητέρα της θεωρώντας ότι εκείνη είχε πιάσει τον ιερέα και του είχε ζητήσει να αλλάξει το όνομα και ύστερα απαιτούσε από τον Παπά να αλλάξει το όνομα στα χαρτιά έστω αλλά εκείνος αρνούνταν διότι είχε ήδη φωνάξει το όνομα και δεν επιτρεπόταν να το αλλάξει.

“Εντάξει έκανε ένα λάθος η νονά πώς κάνετε έτσι;” της είπε ο Πάτερ και καταλαβαίνετε ότι ουσιαστικά αποκαλύφθηκε ότι ήμουν και εγώ πίσω από αυτό.

Η κοπέλα έχει δυο μήνες να μου μιλήσει. Προσπάθησα να την πιάσω να της εξηγήσω δεν δέχεται. Και η μητέρα της ακόμη, αφού έκανε τη δουλειά της, μου γύρισε την πλάτη. Ούτε εκείνη μου μιλάει.

Νιώθω φοβερές τύψεις και σκέφτομαι αυτά τα 200 ευρώ να τα βάλω σε λογαριασμό της μπέμπας και ας μην μου ξαναμιλήσουν.

Είμαι σε απόγνωση βοηθήστε με.

Μια νονά που δεν έγινε νονά


Θέλεις να μας πεις την ιστορία σου;

Στείλε μας την ιστορία σου στην φόρμα μας και εμείς υποσχόμαστε να τη δημοσιεύσουμε ανώνυμα!

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια