Γιατρός της Ιωάννας: «Τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω»

Γιατρός της Ιωάννας: «Τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω»

Το ψυχικό της σθένος απέδειξε σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία πήγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή τον Μάιο του 2020 όταν της έριξε βιτριόλι σε πρόσωπο και σώμα, παρότι η κατηγορούμενη επέλεξε τελικά να απέχει από τη διαδικασία. Η εμφάνιση της Ιωάννας με τη μάσκα στο πρόσωπο συγκίνησε το πανελλήνιο, με τους χρήστες των social media να υποκλίνονται στη δύναμή της.

Στη δικαστική αίθουσα παραβρέθηκε σήμερα και η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Μαρία Καλοφώνου, η οποία μίλησε για την παρουσία της στο δικαστήριο, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της και ως γιατρός και ως άνθρωπος για την κατάσταση της Ιωάννας.

«Ναι, ήμουν στο δικαστήριο. Έχω να καταθέσω πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που αφορούν στην υγεία της Ιωάννας» είπε στο Mega και την εκπομπή “Live News” η γιατρός που επί μήνες κουράρει το θύμα της επίθεσης.

«Περίμενα να δω πόσο θα αντέξει. Ανησυχώ πραγματικά και ανθρώπινα. Θεωρώ δικαίωμά της και τιμή της που θέλει να συμμετέχει σε όλη αυτή τη διαδικασία» δήλωσε η κα. Καλοφώνου, η οποία προβληματίζεται έντονα για τις επιπτώσεις που θα έχει το τόσο έντονο στρες στην υγεία του θύματος.

«Το ζητούμενο είναι η Ιωάννα να έχει ενεργό συμμετοχή στη ζωή, αλλά ανησυχώ βλέποντας αυτό το στρες το μεγάλο να έχει ήδη επιπτώσεις πάνω στην υγεία της, στο σώμα της, στο δέρμα της και δεν ξέρουμε και πως θα εξελιχθεί όλο αυτό που ζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μάσκα είναι η θεραπεία της Ιωάννας

Παράλληλα, η κα. Καλοφώνου εξήγησε πως η μάσκα που φορά η Ιωάννα, τη φορά όχι μόνο όταν βγαίνει έξω στο δρόμο, αλλά και για αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι της.

«Η μάσκα είναι διπλή. Υπάρχει ένα φύλλο λεπτό σιλικόνης, το οποίο ακουμπά πάνω στο τραύμα και στη συνέχεια μια σκληρή πλαστική κατασκευή. Και τα δύο έχουν σκοπό να πιέζουν τις ουλές, γιατί οι μετεγκαυματικές ουλές έχουν την τάση να υπερτρέφονται, να φουσκώνουν, γι’ αυτό πρέπει να πιέζουμε τις ουλές» σημείωσε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Η Ιωάννα φοράει αυτή τη διπλή μάσκα πολλές ώρες κάθε μέρα, παρά τη δυσκολία στην κίνηση που προκαλεί. Δεν είναι μια μάσκα που φόρεσε για να έρθει, είναι η θεραπεία της» συμπλήρωσε.

Όπως συμπλήρωσε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, λίγα σημεία στο σώμα της Ιωάννας είναι ανέπαφα από το βιτριόλι που δέχθηκε. «Έχει καεί πέρα από το πρόσωπο, στον κορμό και τα χέρια. Τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω» πρόσθεσε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Φωτογραφίες από το πρώτο χειρουργείο χωρίς τη μάσκα – Προσοχή!Σκληρές εικόνες

Τέλος, η Μαρία Καλοφώνου αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με την Ιωάννα στο περιθώριο της σημερινής διαδικασίας. «Με ρώταγε λεπτομέρειες για την αγωγή της. Βάζει στόχους για να συνεχίσει τη ζωή της» κατέληξε.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια