Γλυκά Νερά: Περιπλέκουν τις έρευνες οι καταγγελίες για την «ψυχολόγο» της Καρολάιν – Τι δουλειά κάνει τελικά;

Γλυκά Νερά: Περιπλέκουν τις έρευνες οι καταγγελίες για την «ψυχολόγο» της Καρολάιν – Τι δουλειά κάνει τελικά;

Στο προσκήνιο βρέθηκε και πάλι η υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, μπροστά στο 11 μηνών μωρό της και τον δεμένο χειροπόδαρα σύζυγό της που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο λόγος, δυστυχώς, δεν είναι κάποια εξέλιξη στις έρευνες των αρχών που οδηγούν σε -τουλάχιστον- έναν από τους δράστες του στυγερού εγκλήματος, αλλά η «ψυχολόγος», στην οποία είχε απευθυνθεί η 20χρονη Καρολάιν προκειμένου να τη βοηθηθεί ψυχολογικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία δήλωνε «ψυχολόγος» της 20χρονης Καρολάιν βγήκε και άρχισε να μιλάει στα ΜΜΕ για τα όσα συζητούσαν με την άτυχη 20χρονη, προκαλώντας πολλά ερωτήματα. Το γεγονός ότι η κ. Μυλωνοπούλου έβγαινε σε τηλεοράσεις και εφημερίδες και αναφερόταν σε διάφορα θέματα που είχε συζητήσει με την Καρολάιν, καθώς και το γεγονός ότι πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του πιλότου και συζύγου της 20χρονης, θεωρήθηκε ως μεγάλο φάουλ στους κύκλους των ψυχολόγων.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να έρθει η επίσημη αντίδραση των ψυχολόγων, οι οποίοι μέσα από επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ζητούσαν από την κ. Μυλωνοπούλου να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο της από ΑΕΙ, καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής οι εξελίξεις πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος είχε ανακοινώσει το 2018 πως αφαιρεί την τεκτονική ιδιότητα από την εν λόγω κυρία, προσάπτοντάς της και πολλές «τεκτονικές παραβάσεις».

Στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων η κ. Μυλωνοπούλου απάντησε με εξώδικο.

«Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου»

Μεταξύ άλλων, στο εξώδικο η Ελένη Μυλωνοπούλου υπογραμμίζει ότι «ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ‘ψυχολόγου’».

Παράλληλα, σχετικά με την κατηγορία περί αντιποίησης επαγγέλματος, η ίδια σημειώνει ότι «ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα» και καλεί τον σύλλογο να «προβεί άμεσα στην ανάκληση των όσων προσβλητικών – συκοφαντικών και ανυπόστατων ισχυρισμών σας που διαδώσατε παρανόμως σε βάρος μου τόσο με την άνω επιστολή σας όσο και με την περαιτέρω διάδοση αυτής από μέρους σας προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Παράλληλα σημειώνει ότι η στάση του Συλλόγου δεν δείχνει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά».

Παράλληλα, παραθέτει λίστα με όλους του τίτλους σπουδών της. 

Σε άλλο σημείο του εξώδικου η κ. Μυλωνοπούλου τονίζει πως «ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα, ως μέλος της εταιρείας με την επωνυμία (…….) . Η άνω εταιρεία της οποίας είμαι μέλος, έχει κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η., όπως προβλέπεται από τις σχετικές νομικές διατάξεις. Ουδεμία διοικητική άδεια απαιτούνταν για την άσκηση της ΝΟΜΙΜΗΣ αυτής επαγγελματικής δραστηριότητας μου!! Άλλωστε, εάν απαιτούνταν οιαδήποτε διοικητική άδεια, μετά βεβαιότητας ΔΕΝ θα μου είχε επιτραπεί η έναρξη της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. κι ούτε θα ελάμβανε χώρα νόμιμη καταχώρηση της επιχείρησής μου στο αρμόδιο Επιμελητήριο!!».

Ωστόσο, σε περίπτωση που προσπαθήσει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας θα δεν το μήνυμα «503 Service Unavailable», δηλαδή «503 υπηρεσία μη διαθέσιμη». 

«Καταπέλτης» ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ελλάδος

Η απάντηση στο εξώδικο της κ. Μυλωνοπούλου από τον Σύλλογο Ψυχολόγο Ελλάδος ήταν άμεση. Με μια ανακοίνωση έξι σημείων «αντικρούουν» τα επιχειρήματα της «ψυχολόγου» της Καρολάιν, όπως αυτά εκφράζονται στο εξώδικο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά την επιστολή που έστειλε ο ΣΕΨ στην η κ. Ελένη Μυλωνοπούλου στις 31 Μαΐου 2021, μας έστειλε εξώδικη απάντηση την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 το απόγευμα. Δείτε συνημμένα.

Σχόλια του ΣΕΨ

  1. Από την εξώδικη απάντησή της προς τον ΣΕΨ προκύπτει οτι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας , ούτε Αδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.
  2. Οι αιτιάσεις της, οτι εκ παραδρομής τα ΜΜΕ την παρουσίασαν ως Ψυχολόγο δεν ευσταθούν, διότι όφειλε άμεσα να ζητήσει από τα ΜΜΕ εγγράφως την διόρθωση του επαγγελματικού της τίτλου.
  3. Παράλληλα εμφανίζεται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο να παρέχει επ’ αμοιβή υπηρεσίες Ψυχολόγου σε πελάτες .
  4. Είναι οξύμωρο το γεγονός οτι μας απαγορεύει «ρητά και κατηγορηματικά» να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και να δημοσιοποιήσουμε την εξώδικη απάντησή της!
  5. Υπενθύμιση προς κάθε κατεύθυνση ,το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.
  6. Ο ΣΕΨ ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Ψυχολόγων της χώρας μας επιφυλάσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

«Πρόσωπο – κλειδί»

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Μυλωνοπούλου παρουσιαζόταν ως πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, με την κατάθεσή της να θεωρείται από τις Αρχές πολύ σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεση.

Μάλιστα, είχε καταθέσει στην αστυνομία σχετικά με το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες τόσο για τη ζωή του ζευγαριού, όσο και για την οικονομική του κατάσταση.

Πλέον, οι αξιωματικοί, οι οποίοι ερευνούν την πιθανότητα εσωτερικής πληροφόρησης για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, εξετάζουν έτσι αν η συγκεκριμένη γυναίκα με κάποιο τρόπο μπορεί να είχε δώσει άθελά της πληροφορίες που κατέληξαν στους αδίστακτους δράστες. 

Πλησιάζουν στην ταυτοποίηση του ενός δράστη

Όσον αφορά στις έρευνες για τους δράστες, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους κι άλλα στοιχεία και υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας για την εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν αισιοδοξία ότι έχουν φτάσει πάρα πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του ενός από τους τρεις δράστες.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια