Γλυκά Νερά: «Oρφανά» DNA και το σκίτσο του δράστη

Γλυκά Νερά: «Oρφανά» DNA και το σκίτσο του δράστη

Νέα στοιχεία για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μπροστά στα μάτια του 11 μηνών βρέφους της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όσο περνούν οι μέρες και προχωρούν οι έρευνες των αρχών

Ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές είναι τα «ορφανά» δείγματα DNA από τη σοφίτα της τραγωδίας. Το εν λόγω στοιχείο επιβεβαιώνει την παρουσία άλλων ατόμων, πέραν της Καρολάιν και του συζύγου της, μέσα στο σπίτι.

Ωστόσο, τα DNA δεν ταυτοποιούνται με την Τράπεζα Δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το γενετικό υλικό δεν είναι σεσημασμένος. Μάλιστα, το συγκεκριμένο εύρημα τοποθετείται στην κορυφή της λίστας των αξιοποιήσιμων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ.

Στο άμεσο μέλλον και ενώ θα έχουν προχωρήσει οι έρευνες, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News της Κυριακής, η αστυνομία θα περάσει στο στάδιο των προσαγωγών. Το DNA πρόκειται να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας και αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό στοιχείο ενοχής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα προηγηθεί μια χρονοβόρα ερευνητική διαδικασία, προκειμένου να αποκλειστούν πρόσωπα τα οποία είχαν σχέση με το ζευγάρι, είχαν επισκεφτεί τη μεζονέτα και ίσως εκεί άφησαν το γενετικό τους υλικό σε επίμαχα σημεία, κυρίως στην κρεβατοκάμαρα της σοφίτας, όπου συνέβησαν όλα.

Τα σημεία, στα οποία βρήκαν γενετικό υλικό οι ειδικοί των εργαστηρίων που έκαναν στην κυριολεξία «φύλλο και φτερό» τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, «προδίδουν» την παρουσία άγνωστου προσώπου στη σοφίτα, μένει να φανεί αν είναι το DNA των δραστών.

Παράλληλα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων σχετικά με το υλικό που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης μητέρας, καθώς ενδέχεται από εκεί να προκύψει το γενετικό υλικό του δράστη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η 20χρονη φαίνεται αρχικά να πάλεψε με τον δολοφόνο της, καθώς διαπιστώθηκε πως φέρει ελαφρά αμυντικά τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπό της.

Το σκίτσο του δράστη και τα ύποπτα οχήματα

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής σχημάτισε ηλεκτρονικά το σκίτσο του «κοντού» δολοφόνου, μετά τις περιγραφές που έδωσε ο σύζυγός της και όπως αναφέρει ο ίδιος η εικόνα που έχουν πλησιάζει πάρα πολύ σε αυτό που μπορούσε να δει όντας δεμένος.

Αυτή η περιγραφή και το σκίτσο έχει μικρύνει τη λίστα των υπόπτων σε 30-35 άτομα από τα τουλάχιστον 150 που ήταν αρχικά οι σεσημασμένοι που έψαχναν.

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τουλάχιστον τρία ύποπτα οχήματα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα έχουν αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας και σε βίντεο, ωστόσο ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί αν είναι ένα από αυτά που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Τα οχήματα των δραστών

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα των οχημάτων κρίνεται ως πολύ σημαντικό από τις αρχές, οι οποίες καλούνται να απαντήσουν στο πολύ κρίσιμο ερώτημα: πώς έφθασαν και πώς έφυγαν από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών οι δράστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που Βασίλη Λαμπρόπουλου, από την εξέταση των καμερών, τα πρώτα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και από τις μέχρι τώρα εξετάσεις πειστηρίων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν φαίνεται να έχει βρεθεί επιβεβαιωτικό στοιχείο για την άφιξη, την αναχώρηση και τις κινήσεις μέσα στο σπίτι των τριών κουκουλοφόρων ληστών, όπως τους έχει περιγράψει ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος του θύματος.

Ένα ενδεχόμενο που κυκλοφορεί είναι οι δράστες να έφθασαν στην κατοικία πεζοί με όχημα που είχαν σταθμεύσει μακριά, να απέφυγαν τις κάμερες και να φορούσαν έως και διπλά γάντια και ρούχα ώστε να μην αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος.

Μάλιστα, σε αυτό το στοιχείο έρχεται να προστεθεί και ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», όπου στην οδό Διαδόχου Παύλου, κοντά στο σημείο της μεζονέτας όπου οι ληστές σκόρπισαν το θάνατο, φαίνεται ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να κινείται στη Λεωφόρο Λαυρίου και στρίβει αριστερά διασχίζοντας την κάθετα στις 03:36 τα ξημερώματα με κατεύθυνση την οδό Διαδόχου Παύλου.

Δύο ώρες περίπου μετά, στις 5.30 το πρωί, που φέρεται να απομακρύνονται οι δράστες από το σημείο, βλέπουμε το ίδιο αυτοκίνητο να βγαίνει πάλι από τη Διαδόχου Παύλου στη Λαυρίου, να τη διασχίζει κάθετα με ταχύτητα και να στρίβει προς την Αγία Παρασκευή.

Οι ερημικές τοποθεσίες που… μπορεί να κρύβουν απαντήσεις

Μάλιστα, το «Φως στο Τούνελ» ακολούθησε την πορεία αυτού του αυτοκινήτου στην οδό Διαδόχου Παύλου και εντόπισε σημεία ερημικά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους δράστες για κάλυψη, καθώς και παρακολούθηση.

Στην περιοχή υπάρχουν λιγοστά σπίτια και οι δράστες θα μπορούσαν πεζή να φτάσουν στη μεζονέτα μέσα από ένα χωράφι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάμερες μιας κοντινής επιχείρησης δε λειτουργούσαν, ενώ από μία άλλη μονοκατοικία οι ένοικοι που είχαν φύγει, είχαν ξηλώσει τις κάμερες που είχαν.

Αναζητούν ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, η αστυνομία αναζητά ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα. Η είδηση αυτή προκύπτει από μαρτυρία κατοίκου της περιοχής ότι άκουγε τον ήχο της μοτοσυκλέτας, μετά τις 02:30 το πρωί για τρεις μέρες πριν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της 20χρονης.

Οι αστυνομικοί, με βάση τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους αλλά και τη μαρτυρία αυτή, θεωρούν πως οι δράστες έχουν διαφύγει με δύο μέσα, προκειμένου να μην τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές φαίνεται να έχουν στην κατοχή τους βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένας άνδρας, το μοιραίο βράδυ στις 05:22, φορώντας καπέλο, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο «τσιλιαδόρος».

Αναζητούν στις φυλακές Αλικαρνασσού πληροφοριοδότες για το έγκλημα

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί προσέγγιση κομβικών πληροφοριοδοτών, μέσα στις φυλακές.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στις φυλακές Αλικαρνασσού, διαβιβάστηκε έγγραφο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το οποίο ζητούσε λίστα αποφυλακισθέντων για ειδεχθή εγκλήματα όπως οι ληστείες μετά φόνου ή οι βιαιοπραγίες στη διάρκεια ληστειών, με έμφαση κυρίως σε συγκεκριμένες ομάδες εγκλείστων το modus operandi των οποίων συνάδει με το προφίλ των καταζητούμενων δραστών στα Γλυκά Νερά. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Το δεύτερο και σοβαρότερο σκέλος στο οποίο προσδίδεται και μεγαλύτερη βαρύτητα, είναι να υπάρξει «διείσδυση» στο άβατο των Γεωργιανών κρατουμένων, σε μία προσπάθεια άντλησης κρίσιμων πληροφοριών.

Αυτό σίγουρα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο με το σωστό δέλεαρ. Ο τρόπος με τον οποίο δρουν και συμπεριφέρονται, όπως έχουμε δει σε αλλεπάλληλες περιπτώσεις, Γεωργιανοί ποινικοί είναι σκληρός έως και απάνθρωπος.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια