Γυναικολόγος: «Σήκω, είσαι πολύ παχιά για το μηχάνημά μου, δεν μπορώ να σε εξετάσω»

Γυναικολόγος: «Σήκω, είσαι πολύ παχιά για το μηχάνημά μου, δεν μπορώ να σε εξετάσω»

Η συγκεκριμένη ιστορία δεν αφορά τον γυναικολόγο μου, αλλά τον “άνθρωπο” που θα μου έκανε τον υπέρηχο Α’ επιπέδου.


Βρίσκομαι στην πρώτη εγκυμοσύνη μου, κάτι που δεν περίμενα να συμβεί (ή τουλάχιστον εύκολα) λόγω ενός γυναικολογικού θέματος μου. Έχοντας αλλάξει τη πρώτη γιατρό, διότι δεν με κάλυπτε, βρήκα έναν εξαιρετικό γιατρό, ο οποίος όταν τον επισκέφτηκα, ήταν το διάστημα του υπερήχου Α’ επιπέδου αυχενικής διαφάνειας. Εφόσον δεν ήθελα να τη κάνω στο νοσοκομείο, μου σύστησε να τη κάνω σε γνωστή αλυσίδα πολυιατρειων της Ελλάδας, ώστε με το παραπεμπτικό να μη δώσω πολλά χρήματα, όπως και αποφάσισα να κάνω. Όταν ήρθε η μέρα, και πήγαμε με τον άντρα μου στο ιατρείο, μπήκα μόνη μου, έως ότου παρκάρει εκείνος. Αμέσως πληρώνω και με φωνάζουν να περάσω για την εξέταση, ενώ εξηγώ ότι περιμένω τον άντρα μου.


Με το που περνάω την πόρτα του εξεταστηρίου, ο “γιατρός” με κοιτάει από πάνω μέχρι κάτω και βγάζει ένα επιφώνημα ΩΧ. Μου εξηγεί πως να κατεβάσω το παντελόνι μου και ξεκίνα τον υπέρηχο. Ξαφνικά φωνάζει “ωχ, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω”. Φυσικά το μυαλό μου πήγε στα χειρότερα, αλλά περίμενα να μου εξηγήσει τι βλέπει. Ξανά μετά από λίγο “δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω”. Πλέον έκλαιγα από το φόβο και σηκώνομαι ελαφρώς να δω στο μόνιτορ τι βλέπει. 3 χέρια; Καθόλου πόδια; Εκείνος με σπρώχνει κάτω να ξαπλώσω, και με άγριο ύφος, μου λέει “σου είπα να σηκωθείς;” Πλέον δεν μπορώ να σταματήσω τα δάκρυα μου, από την άλλη νιώθω πάρα πολύ ευάλωτη διότι ο άντρας μου δεν είναι μαζί. Εκείνος έπειτα μου δίνει 2 κομμάτια χαρτί, μου λέει “σήκω, είσαι πολύ παχιά για το μηχάνημα μου, δεν μπορώ να σε εξετάσω”, και φεύγει.


Σοκ.


Βγαίνω έξω βαλαντωμενη από το κλάμα, στο μεταξύ έχει φτάσει ο άντρας μου που με βλέπει να κλαίω , σαστιζει και έρχεται κοντά, του κάνω νόημα να κάτσει πίσω, ο γιατρός πάλι με ρωτάει αν είναι ο αδερφός μου και μου εξηγεί ο ότι πρέπει να πάω σε ιατρείο με πιο εξελιγμένο μηχάνημα, αφού είμαι πολύ παχιά και λόγω λίπους στη κοιλιά, και μου προτείνει ένα στα βόρεια προάστια (το ιδιωτικό του ίσως;). Μου ακύρωσε το παραπεμπτικό, έφυγα κλαίγοντας, δεν είπα το τι συνέβη στον άντρα μου μέχρι που μπήκαμε στο αμάξι και φύγαμε, για να μη γυρίσει πίσω.

1) καταλαβαίνω ότι πιθανώς να δημιουργεί πρόβλημα στην απεικόνιση το λίπος στη κοιλιακη χώρα. Αλλά θα μπορούσε να το εξηγήσει με ωραίο τρόπο, χωρίς να με προσβάλει, και φυσικά χωρίς να με πανικοβάλλει.
2)πόσο τυχερός ήταν που μπήκα μόνη μου. Εγώ λόγω του ότι είχα χάσει πρόσφατα πολλά κιλά, αλλά ένιωθα ακόμα ανασφάλεια με το σώμα μου, θεώρησα αρχικά ότι δημιούργησα πρόβλημα στον γιατρό, όχι ότι πρόκειται για μαλάκα.
Δεν θέλω να ξέρω τι θα συνέβαινε αν ήταν μπροστά και άκουγε όλη αυτή τη στιχομυθία ο άντρας μου.
3)όταν το ίδιο βράδυ πήγαμε εν τέλει σε ένα ιατρείο που μου σύστησαν (στο οποίο τελικά έκανα όλους τους σημαντικούς υπερήχους), ο ΙΑΤΡΟΣ αυτός ήταν τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει ποτέ στη ζωή μου.

AP93

Πηγή:ampa.lifo.gr


Θέλεις να μας πεις την ιστορία σου;

Στείλε μας την ιστορία σου στην φόρμα μας και εμείς υποσχόμαστε να τη δημοσιεύσουμε ανώνυμα!

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια