«Είσαι χοντρή γι’αυτό σου έκανα την καισαρική από την μία άκρη στην άλλη»-«Ήμαρτον με εσάς τις γύφτισσες!»: Ιστορίες λεκτικής βίας που έζησαν γυναίκες στον τοκετό

«Είσαι χοντρή γι’αυτό σου έκανα την καισαρική από την μία άκρη στην άλλη»-«Ήμαρτον με εσάς τις γύφτισσες!»: Ιστορίες λεκτικής βίας που έζησαν γυναίκες στον τοκετό

Ιστορίες λεκτικής βίας που έζησαν γυναίκες στον τοκετό, με αφορμή το άρθρο «Η λεκτική βία που βιώνουν οι γυναίκες στις αίθουσες τοκετών».

Εγώ ακόμα θυμάμαι γνωστό γυναικολόγο (αργότερα έφθασε έως κ υφυπουργός)…την ώρα που έπρεπε να ασχολείται με τη γέννα,αυτός φλέρταρε με την μαία.
Η ιστορία είχε αίσιο τέλος…αυτοί φιλήθηκαν κ εγώ γέννησα
Χρύσα

Δυστυχώς, στην εγκυμοσύνη της κόρης μου, μου επιτέθηκε μια νοσοκόμα σχετικά με τα κιλά μου. Στον γιο μου ζήτησα γενική αλλά μου έκαναν επισκληρίδιο. Ο γιατρός έκανε κακόβουλα σχόλια για το βάρος μου. Είχα δύο αποτυχημένες προσπάθειες, λογικό ήταν να έχω πάρει βάρος.
Πόπη

Στο γιό μου έπαθα αδράνεια μήτρας. Μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρό ήταν και ρώτησα τι συμβαίνει..η αναισθησιολογος άρχισε να ουρλιάζει πάνω από το κεφάλι μου για να μην ξανά μιλήσω.. τόσο πολύ, που ούτε ο γιατρός μου δεν τόλμησε να βγάλει λέξη..
Θυμάμαι ότι μου έβαλαν μια μάσκα οξυγόνου γιατί λιποθυμούσα και εκείνη εξακολουθούσε να φωνάζει πάνω από το κεφάλι μου.
Όταν όλα τελείωσαν ο γιατρός μου ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της και το μόνο που του απάντησα ήταν “φρόντισε να μη τη βρω ,όταν συνέλθω και σταθώ στα πόδια μου!”
Ήταν μια απαίσια εμπειρία!!!
Ελίνα

Την ώρα της γέννας, καισαρική με επισκληριδιο, κάποια στιγμή ακούω μια νοσοκόμα να λέει, και λέει δυνατά στους υπόλοιπους “Πως πάμε παιδιά,καλά? Ααααα αυτή είναι χοντρή εεε” λέω εκείνη την ώρα “τι είπε αυτή για μενα” και μου λέει ο γιατρός ” τίποτα,μην ταραζεσαι εσυ”. Ο δε εμβρυολογος,μεγαλογιατρος γνωστού ιδιωτικου πήγα για την Αυχενική και μου λέει,περπατά πρώτα 15′ και ξανά ελα γιατί με τόσο λίπος,βλέπω να νυχτωνουμε”.Λεω με αμηχανία κ νεύρα,,έτσι ήμουν κ στην πρώτη εγκυμοσύνη και δεν αντιμετώπισα ποτέ προβλημα στους υπέρηχους από τους τότε γιατρούς μου, και μου λέει σαφως ντροπιασμένος,ναι ναι,δεν φταις εσυ το σωματοτυπο σου φταίει. Τι να πεις,η θέση τα λεφτά κ η φήμη κ τελικά η μόρφωση δεν σε κάνουν άνθρωπο,σε κάνουν ακόμη χειρότερο σε συνδιασμο.
Βίκυ

Μια μαία στην αλλαγή βάρδιας ενώ περίμενα να ανέβω διαστολή μου λέει ποια είσαι εσύ;;;; Λέω η τάδε, ααααα εσύ είσαι μου λέει συνέχεια οι δικού σου ρωτάνε για σένα δεν έχετε τρόπους στο χωριό σας ημαρτον πια με εσάς της γυφτισσες!!!
Σημείωση 1) ήμουν δύο μέρες στην αίθουσα τοκετών γιατί δεν ανέβαζα διαστολή κ δεν τους ενημέρωσε κάνεις
Β) γύφτισσα δεν είμαι αλλά και να ήμουν τιμή μου κ κάμαρι μου!!!
Γωγώ

1.) Είσαι χοντρή γιαυτό σε έκανα την καισαρική από την μία άκρη στην άλλη. Ας προσεχές να μην ήσουν τόσο χοντρή.
2.)αν δε ξέρετε να γεννατε να μην γίνεστε μητέρες αντε μόνο τα πόδια σας ξέρετε να ανοίγετε.
3.)αντε σήκω τι κάθεσαι αν είσαι άχρηστη να σηκωθείς πως θα ανταπεξέλθεις με το μωρό μόνο να γκαστρωνεσαι ξες….
<λιγες ώρες μετά την καισαρική >
Αυτά και άλλα τόσα είναι δυστυχώς η δική μου εμπειρία.
Νίκη

Εμένα το μόνο άσχημο σχόλιο που μου έκαναν στη πρώτη μου γέννα ήταν από μια μαία την επόμενη μέρα της καισαρικής που με σήκωσαν το πρωί να περπατήσω πονούσα πολύ κ δάκρυσα χωρίς να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα βέβαια Κ μου είπε «ααα εσύ ήθελες καισαρική κ το επέλεξες κιόλας τώρα καλά να πάθεις να ρώταγες νωρίτερα πως είναι» ούτε ασχολήθηκα μαζί της!
Κική

Εχω γεννήσει 4 παιδιά το πρώτο στα 22 μου σε γνωστό μαιευτήριο την ώρα του τοκετού μου λέει η μαία να κρατησω με το δεξί μου χέρι το πόδι μου ψηλά. Εγω επειδή είχα τους ορούς στο δεξί πήγα να το κρατήσω με το αριστερό για να μην σπάσει κάποια βελόνα. Εκείνη μου έδωσε μια σφαλιάρα στο χέρι και μου λέει οχι αυτό. Για κακή της τύχη βρισκόταν αριστερά μου, γύρισα το χέρι μου την βούτηξα και ειδαν και επαθαν να την πάρουν απο το χερι μου. Βέβαια ο γιατρός μου την πέταξε εξω, αλλα ακόμα 26 χρόνια μετα το θυμάμαι και πολύ θα ηθελα να την βουτήξω ξανά.
Μαρία

Γεννησα με καισαρική σε γνωστο ιδιωτικο μαιευτηριο, στα 41 μου χρονια. Ολα αψογα, η μαια, η γιατρος μου… Μπαινει κι ενας αλλος γιατρος μεγαλυτερης ηλικιας για να βοηθησει, και μονολογουσε δυνατα, τι περιμενα τοσα χρονια κι αποφασισα να γεννησω σε αυτη την ηλικια… Ε βεβαια ελεγε… Κανετε τη ζωουλα σας και μετα ερχεστε 40αρες και θελετε παιδια… Και εδειχνε θυμωμενος!!! Δεν τον ειχα δει ποτε, δεν με ειχε δει και ποτε. Επίσης εκανε σχολια για την κοιλια μου την ωρα που με εραβαν: Βλεπεις? Ελεγε στη γιατρο μου. Οταν δεν εχει λιπος ο ανθρωπος, (γυμναζομουν χρονια) ποσο πιο ωραια ειναι ολα?
Σκεφτειτε αν ημουν και μεγαλη ηλικιακα, και με κιλα, τι θα εσουρε…Η γιατρος μου δαγκωθηκε, ντραπηκε, εγω ευτυχως επλεα σε πελαγη ευτυχιας(στανταρ κατι μου ειχαν δωσει περα απο την επισκληριδιο), ομως μετα απο καιρο, το θυμηθηκα.
Γιατρος ανθρωπος,και ηταν σαν να ακουω γιαγια που ζει σε απομονωμενο χωριο, 100 χρονια πισω. Η ψυχουλα μου το ξερει ποσα χρονια παλευα για εγκυμοσυνη…
Φωτεινή

Πηγή:singleparent


1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
Ελινα
Guest
Ελινα
2 years ago

Μητέρα ιδιωτικό, μια μαία απαράδεκτη μου προεξοφλεί ότι δεν πρόκειται να θηλάσω ενώ το στήθος μου έχει ματώσει χωρίς να προσπαθήσει να μου δείξει ή να βοηθήσει. Θήλασα 2 χρόνια. Όταν γέννησα το τρίτο παιδί την συνάντησα ξανά και μου λέει σε θυμάμαι και της απαντάω και εγώ. Και συνεχίζει λέγοντας άμα κάνεις καλά την δουλειά σου δεν σε ξεχνάνε. Δεν το συμπλήρωσα αλλά το σκέφτηκα δεν σε ξεχνάνε και άμα είσαι πολύ κακός στην δουλειά σου.