Εκκενώθηκε ο Κρεμαστός Ευβοίας: Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια οι φλόγες – Ενισχύθηκαν ξανά οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Εκκενώθηκε ο Κρεμαστός Ευβοίας: Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια οι φλόγες – Ενισχύθηκαν ξανά οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Κρεμαστός της Εύβοιας είναι οι φλόγες από τη μεγάλη φωτια που ξέσπασε το Σάββατο. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Όπως γίνεται γνωστό, πρόκειται για προληπτική εκκένωση και οι κάτοικοι μετακινήθηκαν προς το Τραχήλι. Η μετακίνησή έγινε για λόγους ασφαλείας των πολιτών καθώς οι καπνοί έχουν τυλίξει την περιοχή.

Όλοι οι κάτοκοι έχουν ενημερωθεί από την Πυροσβεστική προφορικά για προληπτικη απομάκρυνση προς το Τραχήλι ενώ στάλθηκε και μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Την ίδια στιγμή όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην είσοδο του χωριού για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς που κατευθύνεται προς τα εκεί.

Στις περίπου 20.30 το δυτικό μέτωπο της φωτιάς φαίνεται να είχε οριοθετηθεί, με αποτέλεσμα οι κύριες δυνάμεις πυρόσβεσης να επικεντρωθούν στο ανατολικό, όπου υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Για δύσκολη επιχείρηση έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ. Παντως ο κ. Αρτοποιός εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το προσεχές διάστημα η φωτιά θα περιοριστεί.

Νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr, είχε προαναγγείλει τη συγκεκριμένη εξέλιξη λέγοντας πως “σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί”.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν κι άλλο αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν 149 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα. Συγχρόνως συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 και καίει ανάμεικτη περιοχή με γεωργικές καλλιέργειες και ελαιοδενδρα, καθώς και δασική έκταση, ενώ οι δυνατοί άνεμοι εμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών.

Με εντολή του αρχηγού του ΠΣ κλιμάκιο της ΔAEE μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έγινε ορατή και από την περιοχή της Ερέτριας.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια