«Η κοπέλα μου, δέχτηκε να παντρευτούμε με τον όρο να δώσω τα παιδιά στη μάνα μου. Να το κάνω;»

«Η κοπέλα μου, δέχτηκε να παντρευτούμε με τον όρο να δώσω τα παιδιά στη μάνα μου. Να το κάνω;»

Καλή σας μέρα με όμορφες στιγμές, αγάπη και πάνω απ’ όλα υγεία για όλους γιατί χωρίς υγεία δεν πάμε πουθενά. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, κάτι που αν η αγαπημένη μου σύζυγος είχε θα ήταν σήμερα κοντά μου και κοντά στα δυο μας παιδιά, αλλά δυστυχώς αρρώστησε και έφυγε από τη ζωή μέσα σε μόλις 4 μήνες από τη διάγνωσή της.

Τις μέρες ή μάλλον τους μήνες που ακολούθησαν δεν τους θυμάμαι καθόλου. Από τις ελάχιστες μνήμες που έχω, θυμάμαι εμένα να προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου και να στηρίξω τα δύο μας παιδιά, που όταν έχασαν τη μανούλα τους ήταν μόλις 4 και 6  ετών. Με τη βοήθεια των δικών μας ανθρώπων και με τον καιρό τα καταφέραμε, νικήσαμε και σήμερα είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ.

2 χρόνια μετά το θάνατο της γυναίκας μου έκανα σχέση με άλλη γυναίκα, η οποία με τον καιρό διαπίστωσα ότι είχε όλα τα φόντα να γίνει μία εξαιρετική σύζυγος και μία καταπληκτική μάνα για τα παιδιά μου. Ήταν γλυκιά, στοργική, έδειχνε να αγαπάει τα παιδιά μου και ήταν και τα παιδιά πολύ ενθουσιασμένα με εκείνη κάτι που στα 2 χρόνια σχέσης με οδήγησε να της κάνω πρόταση γάμου.

Δέχτηκε και ήμουν πανευτυχής!  Όμως κι ενώ κάναμε τις ετοιμασίες του γάμου (όλα αυτά λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη καραντίνα) με έπιασε ένα βράδυ και με λίγα λόγια μου άσκησε βέτο: Ή δίνω τα παιδιά στη μάνα μου να τα μεγαλώσει εκείνη και παντρευόμαστε ή κρατάω τα παιδιά αλλά με χωρίζει. Αυτή την αλλαγή από τη μία μέρα στην άλλη δεν την κατάλαβα. Ακόμα και σήμερα πιστεύω ότι κάποιος της έβαλε λόγια γιατί από μόνη της δεν έδειχνε άνθρωπος που θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Πάντα όταν ήταν με τα παιδιά μου πέρναγε πολύ καλά, ανυπομονούσε να τα δει γι’ αυτό και μου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση που μου επιβάλλει στην ουσία να τα δώσω στη μάνα μου να τα μεγαλώσει εκείνη λες και είναι κουτάβια.

Λογικά κάποιος της πιπίλισε το μυαλό και της είπε «πού πας να μπλέξεις, είναι και αγόρια, σε λίγο θα μπουν στην εφηβεία, θα κάνουν τα δικά τους, θα τα έχετε μέσα στα πόδια σας, δεν θα σας αφήνουν να ησυχάσετε, κάποια στιγμή θα κάνετε και δικά σας παιδιά, δεν θα χωράτε» και λογικά της έβαλε ιδέες που δεν είχε σκεφτεί μέχρι τώρα.

Το θέμα είναι ότι μου τα παρουσίασε με τέτοιο τρόπο που έβαλε και εμένα σε σκέψεις και σκέφτομαι μήπως τελικά είναι καλύτερα και για μας αλλά και για εκείνα να μείνουν με τη μητέρα μου. Δεν λέω, καλόβολα παιδιά είναι αλλά το σπίτι μας είναι μικρό, πώς θα χωρέσουμε 4 άτομα συν κάποιο παιδάκι/παιδάκια που μπορεί να έρθουν στη ζωή μας μετά το γάμο;

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, μόνο το θέμα του χώρου δηλαδή. 2 χρόνια έζησα την απόλυτη κόλαση και θέλω να ξαναζήσω σαν ένας φυσιολογικός άντρας. Θέλω να είμαι με τη γυναίκα που αγαπώ, να ζήσουμε τη ζωή μας σαν κανονικοί νιόπαντροι και να κάνουμε τα δικά μας χωρίς να έχω την έγνοια των παιδιών μου. Ξέρω πως ακούγεται σκληρό αυτό που λέω αλλά δεν το λέω με την κακή έννοια. Τα παιδιά μου τα λατρεύω, αλλά πιστεύω ότι στην παρούσα φάση θα είναι και εκείνα καλύτερα στη γιαγιά τους. Εγώ στα 37 μου έμεινα χήρος και στα 39 μου, μου δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία που δεν θέλω να χάσω εξαιτίας τους. Αν δεχτώ φυσικά και ανησυχώ για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην ψυχολογία τους, αλλά με τον καιρό θα με καταλάβουν. 

Σάκης

Πηγή: singleparent.gr

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
Ελένη
Guest
Ελένη
2 years ago

Και εγώ παιδι με έναν γονιό είμαι. Η μαμά μου δεν δέχθηκε πότε να με αποχώρηστει, και είχε πολλές προτάσεις και όλοι της ζηταγαν το ίδιο … να με αφήσει…. Δεν το έκανε ποτέ !καμία γιαγιά δεν είναι σαν την μαμά μου….όπως και στην δικιά σας περίπτωση καμία γιαγιά δεν είναι ο μπαμπάς τούς.
Είπατε πριν ….ότι σας αξίζει και εσάς μετά από δύο χρόνια πένθους να ζήσετε ευτυχισμένα….σε αυτά δηλαδή δεν αξίζει?

1) αυτή η γυναίκα ήξερε όταν δέχτηκε την πρόταση σας ότι έχετε και δύο παιδιά! Αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΆΖΕΙ!

2) Αυτα τα παιδιά έχασαν την μαμά τους και θέλετε να τα βάλετε στην διαδικασία να χάσουν και το μπαμπά τούς? Και μην πειτε δεν είναι το ίδιο γιατί στο μυαλουδακι του 6 χρόνου και του 4 είναι το ίδιο!

3) Αν αυτή η γυναίκα άλλαξε τόσο γρήγορα γνώμη για τα ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, τι σΑς κάνει να νομίζετε ότι δεν θα αλλάξει και για άλλα θέματα γνώμη, όσον αφορά εσας (σοβαρά θέματα)?

4) Αυτή η γυναίκα από την ώρα που θέλει να χωρίσει τα παιδάκια από το μοναδικό πλέον γονιό που έχουν, σημαίνει ότι είναι πολύ σκληρη και ας μην το βλέπετε αυτό ακόμα…. Δεν θα είναι καλή μητέρα!

5) Λυπάμαι που θα το πω, αλλά…. Έχετε αποτύχει σαν Πατερας!
Καμία σχέση, κανένας σύντροφος δεν αξίζει όσο τα παιδιά μας.

Και στο κάτω κάτω δικά σας είναι τα παιδιά….δικιά σας υποχρεώσει….εσείς τα γεννησατε! Όχι η ΓΙΑΓΙΑ! και καμία γιαγιά!

Αυτά τα παιδιά, όταν θα γερασετε θα σας προσέχουν και θα σας φροντίζουν… Αν τα παρατήσετε εσείς τώρα, θα σας παρατήσουν και αυτά εσάς!

Λυπάμαι πολύ που σας πέρασε αυτό και σαν σκέψη και μακάρι να μην το κάνετε.

Φωτεινή
Guest
Φωτεινή
2 years ago

Έχεις αποτύχει ως γονιός αλλά και σαν άνθρωπος.

Mya
Guest
Mya
2 years ago

Είσαι ένας βλακας και μίσος αποτυχημένος πατέρας εάν ειναι αλήθεια αυτό που γράφετε. Μπροστά στα παιδιά δεν βάζω κανέναν.
Εάν σας τύχει το ίδιο με τη γυναίκα που θέλετε να ζήσετε την τρέλα σας τι θα κάνεις θα τα πετάξεις κ τα υπόλοιπα παιδιά στη μάνα σου για να σαι χωρέσει το σπιτι με την τριτη που θα θέλεις να ζήσεις την ευτυχία;;;;πωωωω τι διαβάζω πρωινιατικα θεέ μου. Είσαι μαλακας τέλος κ εύχομαι να μη σου ξαναδώσει ο Θεός παιδιά δεν αξίζεις να λέγεσαι γονιός ρε φίλε έλεος