Θάνατος 14χρονης μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου: «Πλαστογραφία και λάθη βλέπουν οι ειδικοί»

Θάνατος 14χρονης μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου: «Πλαστογραφία και λάθη βλέπουν οι ειδικοί»

Δεκαοκτώ μήνες μετά τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας, κόρης του πατέρα Βησσαρίωνα Καντούνη και της πρεσβυτέρας Ελεάνας, η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η έφηβη πέθανε μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.

Σε όλο αυτό το διάστημα σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Κική Πακιρτζίδου ο κατηγορούμενος γιατρός δεν έχει απαντήσει στη κατηγορία και δεν έχει δώσει εξηγήσεις. Αντιθέτως, με συνεχείς αιτήσεις ζητά εκ νέου χορήγηση προθεσμίας προκειμένου να απολογηθεί, τη στιγμή που όπως η ίδια αποκαλύπτει μιλώντας στο GRTimes, έχουν καταθέσει οι γιατροί που έχουν οριστεί από τον Εισαγγελέα και έχουν αναφέρει τις πράξεις και παραλείψεις του γιατρού που συνδέονται αιτιωδώς με τον θάνατο της ανήλικης.

Η γνωστή ποινικολόγος επιπλέον σημειώνει ότι κατετέθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για την οποία η ειδική γραφολόγος αναφέρει ότι η υπογραφή που υπάρχει στην από 15-6-2021 δήλωση συγκατάθεσης στην εγχείρηση και χορήγησης αναισθησίας δεν έχει μπει από την ανήλικη.

Όπως μάλιστα θα υπογραμμίσει η κ. Πακιρτζίδου: “Οι δε αναφερόμενες πιθανές επιπλοκές στο πεδίο “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ” έχουν τεθεί με διαφορετικό μελάνι/ στυλογράφο από τις προηγούμενες εγγραφές (είδος ιατρικής πράξης/τρόπος διενέργειας), για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε το ίδιο μελάνι/στυλογράφος, οπότε συνάγεται ότι οι συγκεκριμένες εγγραφές συμπληρώθηκαν σε διαφορετικό χρόνο από τις προηγηθείσες και η επίμαχη υπογραφή καθώς και η υπογραφή/αναγραφή του ονοματεπωνύμου του ιατρού που συνοδεύεται από τη σφραγίδα του, έχουν τεθεί με τον ίδιο στυλογράφο, αφήνοντας τα ίδια κενά στο γραφικό ίχνος”.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η κ. Πακιρτζίδου, ο κατηγορούμενος γιατρός, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει CD από την επέμβαση, οκτώ ημέρες αργότερα εμφάνισε CD-ψηφιακό δίσκo στον οποίο φέρεται να εμπεριέχεται αρχείο καταγραφής της λαπαρασκοπικής επεμβάσεως γαστρικού δακτυλίου που αφορά την ανήλικη το οποίο παρέδωσε στην πληρεξούσια δικηγόρο της οικογένειας.

Μετά την συσχέτιση στην δικογραφία των πραγματογνωμοσυνών που πέρα από την ευθύνη του γιατρού κατέγραψαν ότι από τον ψηφιακό δίσκο που εξέτασαν, λείπουν κύριοι και καίριοι χρόνοι της επέμβασης και όλοι οι κρίσιμοι χειρουργικοί χειρισμοί ο κατηγορούμενος ιατρός σήμερα εμφάνισε και δεύτερο CD το οποίο συσχέτισε στην δικογραφία αναφέροντας ότι κάπου του είχε παραπέσει προκειμένου να αιτηθεί συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη καταλήγει η γνωστή ποινικολόγος.

Η υπόθεση αναμένεται να λάβει περαιτέρω διαστάσεις τις επόμενες μέρες. Την ίδια στιγμή οι γονείς της άτυχης 14χρονης ζητούν δικαίωση στη μνήμη του αδικοχαμένου τους παιδιού.

Πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια