Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε καταπιεί τασάκι με γόπες κι έμεινε ένα μήνα στην εντατική

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε καταπιεί τασάκι με γόπες κι έμεινε ένα μήνα στην εντατική

Το περιστατικό συνέβη όταν ήταν ενός έτους  – Νέες αποκαλύψεις για το σεμινάριο εγκληματολογίας με θέμα «Στο μυαλό ενός δράστη» που είχε παρακολουθήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πριν από ένα μήνα περίπου έρχεται και πάλι στην επιφάνεια με τους συγγενείς της οικογένειας των παιδιών μάλιστα να προσπαθούν να το διαψεύσουν.

«Πήγε στο νοσοκομείο έχοντας ένα ατύχημα. Είχε καταπιεί σχεδόν ένα τασάκι γόπες και χρειάστηκε να παραμείνει στην εντατική για περίπου ένα μήνα», υπενθύμισε σήμερα στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα. Λίγο αργότερα η Σίσσυ Χρηστίδου  επεσήμανε στον αέρα ότι επικοινώνησε με την εκπομπή πολύ στενό μέλος της οικογένειας διαψεύδοντας το περιστατικό. Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος το περιστατικό αυτό είναι καταγεγραμμένο στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας σημειώνοντας ότι «το 2014 διεκομίστηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας γιατί είχε υποστεί δηλητηρίαση μετά από κατάποση τσιγάρων».


Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου 2022 το «Πρωτο Θέμα» είχε γράψει μεταξύ άλλων σε άρθρο για τα στοιχεία των θανάτων των τριών παιδιών: «Η γέννηση της Τζωρτζίνας τον Οκτώβριο του 2013 γέμισε με χαρά αλλά και με τη γλυκιά ευθύνη της ανατροφής ενός παιδιού το νεαρό ζευγάρι. Η πρώτη «επαφή» του μωρού με το νοσοκομειακό περιβάλλον το 2014, αν και συνέβη μόλις συμπλήρωσε το πρώτο έτος ζωής, αποδίδεται σε ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο «ατύχημα»: το παιδί υπέστη δηλητηρίαση μετά την κατάποση τσιγάρων. Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει εξωφρενικό, αλλά είναι συχνό στα Επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων. Για την αποκατάσταση της υγείας του χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τουλάχιστον έναν μήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου».

tzotzo

«Το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του»

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα προανήγγειλε η Αγγελική Νικολούλη, σχολιάζοντας μια πληροφορία που έλαβε στον αέρα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» στο MEGA.

Σύμφωνα με την εκπομπή καθοριστική φαίνεται πως θα είναι η εβδομάδα που ακολουθεί για την υπόθεση καθώς οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων τους φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία. Στις έρευνες θα ενταχθεί και το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι θα λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν, καθώς τα δεδομένα έχουν αναλυθεί εξονυχιστικά. Η έμπειρη δημοσιογράφος μιλώντας με αξιόπιστη -όπως ανέφερε- πηγή από το περιβάλλον των ερευνών, υποστήριξε ότι το ένα από τα παιδιά «δίνει» στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές μετά τον θάνατό του. «Φαίνεται πως το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του» τόνισε η Αγγελική Νικολούλη, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι καθοριστικές για την πορεία των ερευνών.

Μέσα στην εβδομάδα, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών παιδιών, θα έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα. Φαίνεται πως ήδη οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που αναζητούσαν από τους ιατρικούς φακέλους τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής του MEGA, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις καταλήγουν πως οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου.

«Στο μυαλό ενός δράστη»: Το σεμινάριο εγκληματολογίας που ολοκλήρωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Έφη Λαμπροπούλου Καθηγήτρια εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, διδάσκει στο σεμινάριο εφαρμοσμένης εγκληματολογίας, που παρακολουθούσε η μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών. Η ίδια μιλώντας στο «Τούνελ», ανέφερε:

«Έχουμε μεταξύ άλλων ένα πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει το πότε θα το παρακολουθήσει. Απ’ όσο ξέρω, η μητέρα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο, έχει καταθέσει και την εργασία της, αλλά δεν ξέρω εάν έχει βαθμολογηθεί ακόμα. Εμείς αναλύουμε τις κοινωνικές συνθήκες εγκληματικότητας, τους κινδύνους θυματοποίησης και τις στρατηγικές πρόληψης. Με τέτοια ζητήματα κυρίως ασχολούμαστε σε αυτή την ενότητα ή με θέματα που έχουν σχέση με την κοινωνιολογική ανάλυση της εγκληματικότητας και τους τρόπους πρόληψής της. Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι “Στο μυαλό ενός δράστη…” και η εν λόγω κυρία είναι ένα από τα 1500 άτομα που το έχουν παρακολουθήσει.»

Η μητέρα από την Πάτρα είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη για το ενδιαφέρον που είχε για την εγκληματολογία και για το μάθημα το οποίο είχε παρακολουθήσει, ωστόσο όπως ανέφερε δεν είχε προλάβει να το ολοκληρώσει με το πρόβλημα που παρουσίασε η Τζωρτζίνα.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια