Το πιο στενό σπίτι στον κόσμο, έχει ελάχιστο πλάτος 1 μέτρο αλλά το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και πολυτελές

Το πιο στενό σπίτι στον κόσμο, έχει ελάχιστο πλάτος 1 μέτρο αλλά το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και πολυτελές

Το σπίτι-πίτα (Pie House) είναι το πιο στενό σπίτι που έχετε δει, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για το εσωτερικό του, αφού είναι πολύ πιο ευρύχωρο απ' όσο νομίζετε.

Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στα προάστια του Σικάγο και έχει γίνει γνωστό ως “Pie House”, επειδή έχει μεγάλη ομοιότητά με μακρόστενο κομμάτι πίτας, λέει το odditycentral.

Δείτε επίσης:Νεαρός μετέτρεψε τον περιστερώνα σε μια απίστευτη γκαρσονιέρα 24 τετραγωνικών

Χτίστηκε το 2003, σε ένα μακρόστενο οικόπεδο στο Deerfield του Ιλλινόις, το Pie House έχει γίνει τοπικό τουριστικό αξιοθέατο με τον κόσμο να σταματά για να τραβήξει φωτογραφίες του ασυνήθιστα στενού κτηρίου.

Σπίτι-πίτα: Πουλήθηκε 240.000 ευρώ το 2007

Διάσημο για το μοναδικό του σχήμα, το Pie House δημιουργήθηκε από ανάγκη. Ο κτηματομεσίτης Greg Weissman της εταιρείας Advantage Properties προσπάθησε να αξιοποιήσει το κομμάτι γης με μέγεθος μόλις 0,09 στρέμματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά το γεγονός ότι ένας από τους τοίχους έχει πλάτος μόλις 92 εκατοστά, το Pie House αποδείχθηκε αρκετά άνετο και κατέληξε να πουληθεί για 240.000 ευρώ το 2007.

Οι φωτογραφίες του Pie House έγιναν πρόσφατα όταν δημοσιεύτηκαν στο Zillow. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μετακομίσουν και αρχικά πουλούσαν το ακίνητο για 287.000 ευρώ, αλλά αργότερα μείωσαν την τιμή στα 275.000 ευρώ και κατόπιν στις 261.000 ευρώ. Ξαναδόθηκε προς πώληση τον Ιανουάριο για 254.000 ευρώ και σύμφωνα με το Zillow πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για 220.000 ευρώ.

Σπίτι-πίτα: Στο ίντερνετ αστειεύονται ότι μοιάζει περισσότερο με διάδρομο

Είναι 104 τετραγωνικά και θεωρείται ο πρόδρομος των σύγχρονων μικροσκοπικών σπιτιών. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο εσωτερικό δείχνουν ότι το σπίτι είναι πολύ πιο ευρύχωρο από ό, τι φαίνεται από έξω, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους στο ίντερνετ να αστειεύονται ότι το σπίτι μοιάζει περισσότερο με διάδρομο.

Σπίτι-πίτα: Ένα σπίτι χωρίς τα έξοδα συντήρησης

«Είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο σπίτι του Deerfield», δήλωσε ο Alan Berlow στο The Chicago Tribune. «Προσελκύει την προσοχή πολλών περιπατητών και ποδηλατών που περνούν από εκεί καθημερινά, καθώς βρίσκεται απέναντι από το πάρκινγκ. Είναι μια εναλλακτική λύση για ένα σπίτι χωρίς τα έξοδα συντήρησης.»

Σπίτι-πίτα: Διαθέτει χώρο στάθμευσης έξι αυτοκινήτων

Το διώροφο σπίτι διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, το ένα στον επάνω όροφο και το άλλο στο υπόγειο, δυόμισι μπάνια και ισόγειο. Για προφανείς λόγους, δεν διαθέτει γκαράζ, αλλά διαθέτει χώρο στάθμευσης που μπορεί να χωρέσει έξι αυτοκίνητα.

Το «skinny house» έγινε και στο TikTok, όπου ένα σύντομο κλιπ που δείχνει τη στενή πλευρά του έχει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το σπίτι εκτείνεται σε πλάτος περίπου 7,5 μέτρων στην άλλη πλευρά.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια