«Όλοι με κατέκριναν επειδή στα 66 έγινα πρώτη φορά μητέρα. Σήμερα είμαι 81 και καμαρώνω τη 15χρονη κόρη μου»

«Όλοι με κατέκριναν επειδή στα 66 έγινα πρώτη φορά μητέρα. Σήμερα είμαι 81 και καμαρώνω τη 15χρονη κόρη μου»

Μια 66χρονη γυναίκα, η Andriana Iliescu, έγινε μητέρα σε ηλικία 81 ετών, είναι περήφανη και καμαρώνει για την έφηβη κόρη της. Ειδικότερα, η προσωπική της επιλογή να γίνει μητέρα σε τόσο προχωρημένη ηλικία έχει γίνει θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο και μάλιστα έχει προκαλέσει βροχή αντιδράσεων.

Όπως επισημαίνει η Andriana Iliescu, η οποία εργάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, η ζωή της έφερε πολλά καλά πράγματα, πολλές επιτυχίες, αλλά επειδή η μητρότητα άργησε τόσο πολύ να αποκτήσει παιδί, πιστεύοντας ότι δεν θα γινόταν ποτέ μητέρα παρά τη διακαή της επιθυμία δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν έμαθε ότι είχε καταφέρει να συλλάβει σε ηλικία 65 ετών.

Ο γιατρός που επιδκέφτηκε της συνέστησε να μην κρατήσει το παιδί, λέγοντας ότι η εγκυμοσύνη στην ηλικία της είναι καραδικασμένη και ο οργανισμός της δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει, ενώ οι κοντινοί της άνθρωποι τη συμβούλεψαν να κάνει έκτρωση, λέγοντας ότι είναι εξωφρενικό να γίνει μητέρα σε τόσο προχωρημένη ηλικία. Τελικά, η 66χρονη δεν άκουσε κανέναν και ως εκ θαύματος, λίγους μήνες αργότερα, κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα μικρό αλλά υγιές κοριτσάκι, χωρίς επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Ήταν πολύ δύσκολο για την 66χρονη να μεγαλώσει μόνη της την κόρη της Η Iliescu έπρεπε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της, ενώ συνέχιζε να εργάζεται για τα προς το ζην παραμελώντας εντελώς τον εαυτό της.

Έπρεπε να φροντίζει το κοριτσάκι ενώ παράλληλα δεχόταν αρνητικά σχόλια από γνωστούς και αγνώστους που δεν καταλάβαιναν τις επιλογές της.

Μεγαλώνοντας, η κόρη της δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η μητέρα της ήταν διαφορετική από τις άλλες μητέρες. Μέχρι που οι συμμαθητές και οι φίλοι άρχισαν να τη ρωτούν για τη “γιαγιά” της. Το κοριτσάκι δεν πτοήθηκε από τίποτα από όλα αυτά και άρχισε να δείχνει σε όλους τη μητέρα της μέσα από τα δικά της μάτια. Μάλιστα, πολλοί φίλοι θαύμαζαν και επαινούσαν την ενέργεια και την καλή διάθεση της Iliescu, που ήταν πάντα στο πλευρό της κόρης της, παρά την ηλικία της και τα εμπόδια που αντιμετώπιζαν μαζί.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά, παραμένουν οι καλύτερες φίλες και η μητέρα ονειρεύεται πλέον μόνο να δει την κόρη της να δημιουργεί τη δική της οικογένεια.

66χρονη αποφάσισε να γίνει μητέρα
66χρονη αποφάσισε να γίνει μητέρα
66χρονη αποφάσισε να γίνει μητέρα