11 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΟΝΕΙΣ

11 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΟΝΕΙΣ

Είναι λίγο αργά αν όντως έχετε παιδάκι, αλλά για όσα ζευγάρια δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν έχει φτάσει η στιγμή να γίνουν γονείς ή είναι ακόμα νωρίς  μπορούν ακόμα να το ξανασκεφτούν!

Δε μπορείς να προβλέψεις τα πάντα, αλλά το παιδί σου θα είναι σίγουρα χαρούμενο αν…

11. Είναι κοινή απόφαση να έχετε ένα παιδί

Μια υγιή σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια και στον αμοιβαίο σεβασμό. Δεν πρέπει να αγνοείς τις επιθυμίες του συντρόφου σου . Γι’ αυτό, για να αποφύγεις μελλοντικούς καυγάδες θα πρέπει να συζητήσετε το θέμα του παιδιού εκ των προτέρων.

10. Ένα μωρό δε θα σώσει τα οικογενειακά προβλήματά σας

Κάποιες φορές ένα παιδί μπορεί να δέσει παροδικά το ζευγάρι, μιας και η προσοχή τους θα στρέφεται στο παιδί και θα ξεχνάν τους καυγάδες τους. Αντίθετα, όμως, οι αλλαγές και οι δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν με τον ερχομό ενός παιδιού ίσως χειροτερέψουν τον γάμο. Ένα είναι σίγουρο οτι το παιδί δεν είναι διαιτητής στους καυγάδες σας.

9. Είναι απλά ένα μωρό και όχι ένα μοντέλο

Ίσως να έχετε συγκεκριμένα όνειρα για την εμφάνιση και τα ταλέντα του παιδιού σας, αλλά πρέπει να καταλάβετε οτι τι αγέννητο παιδί σας μπορεί να μην μοιάζει με αυτό που ονειρεύεστε. Θα πρέπει να αποδεχτείτε και να αγαπήσετε το παιδί σας όπως και αν μοιάζει.

8. Να είστε ρεαλιστές με τις ικανότητές σας

Δεν υπάρχει γονιός που να μην έχει έγνοιες, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να αγχωθείς για όλα πριν καν γίνεις γονιός. Απλά να θυμάσαι πως δεν πρέπει να είστε σε όλα τέλειοι.

7. Μην αλλάξεις την ζωή σου για κάποια στερεότυπα

Παντού υπάρχουν στερεότυπα. Πότε να κάνεις παιδιά, πότε να παντρευτείς, πότε να δουλέψεις…φτάνει! Κανείς δε θα σου πει πότε θα κάνεις τι στη ζωή σου. Θα γίνουν όλα όταν το αισθανθείς και είσαι έτοιμη πραγματικά!

6. Προσπαθήστε να προβλέψετε πιθανά μελλοντικά προβλήματα

Κάποια ζευγάρια περιμένουν πως ένα μωρό θα είναι απλά μια διασκέδαση. Σίγουρα θα διασκεδάσετε πολύ, όμως θα αντιμετωπίσετε και αρκετούς μπελάδες. Προετοιμαστείτε για να είστε έτοιμοι!

5. Τα παιδιά σου βγάζουν διάφορα συναισθήματα

Όλα τα παιδιά είναι γλυκύτατα! Αυτό όμως δε σημαίνει πως απο τη μια στιγμή που είναι ένας άγγελος να μεταμορφωθεί σε ένα τερατάκι. Γι΄αυτό ηρέμησε και ετοιμάσου να αποδεχτείς και τέτοιες στιγμές.

4. “εγκυμοσυνη” και “εφιάλτης” δεν είναι συνώνυμα

Κάποιοι φόβοι και ανησυχίες μπορούν να αποφευχθούν αν προβλέψεις γι αυτά.

3. Δώσε σημασία στα οικονομικά σας

Όταν το παιδί γεννηθεί, τα έξοδά σας ίσως γρήγορα ξεπεράσουν τα έσοδά σας. Όμως, ένα καλό κομπόδεμα θα σώσει την κατάσταση. Το παιδί σας έχει ανάγκη απο καλή φροντίδα και φαγητό.

2. Είσαι έτοιμος να ωριμάσεις σαν γονιός

Το παιδί σου μπορεί να κλαίει οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να ξέρεις πως δεν υπάρχει διακόπτης για να το σταματήσεις αμέσως. Θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις διάφορες “κρίσεις” που θα προκύψουν.

1. Η απόφαση του να γίνεις γονιός πρέπει να είναι καθαρά δική σας!

Όλοι έχουμε ακούσει το γνωστό “ποιός θα σου φέρει ένα ποτήρι νερό όταν γεράσεις;”, όμως το να κάνεις ένα παιδί πρέπει να είναι δική σας απόφαση. Πρέπει να σκεφτείτε τις επιθυμίες και τις δυνατότητές σας και να μην ακούτε τους άλλους.
Πηγή: Brightside.me