Βαριά «καμπάνα» από το ΕΣΡ στον Alpha για την ποιότητα του Bachelor

Βαριά «καμπάνα» από το ΕΣΡ στον Alpha για την ποιότητα του Bachelor

Και ενώ ο Alpha ετοιμάζεται να ρίξει στη «μάχη» της τηλεθέασης το Bachelor 2 και βρίσκεται σε αναζήτηση του Εργένη που θα ψάξει τη γυναίκα της ζωής τους ανάμεσα στις υποψήφιες που θα δηλώσουν συμμετοχή, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο χτυπάει την… καμπάνα.

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ στον σταθμό για την ποιοτική στάθμη του προγράμματος. Όπως αναφέρεται και στην σχετική απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στο μικροσκόπιο του φορέα μπήκαν 24 επεισόδια του Bachelor από τα συνολικά 34 που προβλήθηκαν.

«Η, μετά τον έλεγχο 24 έναντι 34 συνολικά επεισοδίων της εκπομπής και όχι ενός μεμονωμένου επεισοδίου, διαπίστωση ότι το συνολικό περιεχόμενο της επίμαχης εκπομπής εμφανίζει το ίδιο επαναλαμβανόμενο ύφος και προβάλλει ίδιες συμπεριφορές μεταξύ των διαγωνιζομένων και μεταξύ αυτών και του πρωταγωνιστή, αφενός μαρτυρά κατά την κοινή αντίληψη εκπομπή υποβαθμισμένη από ποιοτικής απόψεως που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του τηλεθεατή και αφετέρου τον εξακολουθητικό χαρακτήρα της παράβασης αυτής» αναφέρεται στην απόφαση.

Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης χτύπησε την… καμπάνα και αποφάσισε πως: Δέχεται ότι η εγκαλουμένη παραβίασε – εκ προθέσεως – τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία ως προς: α) την υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, στην οποία συνέβαλε και η μη τήρηση των κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά και β) την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των
τηλεθεατών
, κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

Για τους ανωτέρω λόγους το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 80.000 ευρώ στον Alpha : α) για την α΄ πράξη τη
διοικητική κύρωση του προστίμου των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ και β) για τη β΄ πράξη τη διοικητική κύρωση του προστίμου των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.