15 σπάνιες παθήσεις που ενώ δείχνουν ψεύτικες είναι 100% αληθινές και προβληματίζουν τον ιατρικό κόσμο

15 σπάνιες παθήσεις που ενώ δείχνουν ψεύτικες είναι 100% αληθινές και προβληματίζουν τον ιατρικό κόσμο

Σπάνιες ασθένειες: Εκατομμύρια γονίδια που αναπαράγονται, μπορεί να συμβάλουν στην υγεία ενός ατόμου που γεννιέται. Η αναπαραγωγή μπορεί να κρύβει και αναπάντεχα αποτελέσματα. Ορισμένες φορές μπορεί να υπάρχουν επιπλοκές, οι οποίες δύναται να οδηγήσουν σε μια σπάνια διαταραχή ή ασθένεια. Αναλυτικότερα, η σχετική λίστα, με σπάνιες ασθένειες:

Ακολουθούν δεκαπέντε σπάνιες ασθένειες:

1. Argyria (Αργυρία): Η Argyria δεν είναι γενετική διαταραχή, αλλά είναι άμεσο αποτέλεσμα της δηλητηρίασης από ασήμι . Η ασθένεια αυτή μετατρέπει το δέρμα του ασθενούς σε μπλε χρώμα και το κάνουν να μοιάζει με στρουμφάκι.

2. Σύνδρομο Εξωγήινου Χεριού: Το σύνδρομο αυτό υφίσταται όταν το χέρι κάποιου ξεκινά να ενεργεί μόνο του, συνήθως αρπάζοντας πράγματα . Η κίνηση μπορεί να είναι πιο περίπλοκη, δίδοντας την εντύπωση ότι το χέρι έχει πραγματικά δικό του μυαλό.

3. Σύνδρομο ξένης προφοράς: Συνήθως προκαλείται μέσω τραυματισμού του εγκεφάλου, η φωνή και ο τόνος ενός ατόμου μπορεί να παρεμποδιστούν, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το άτομο μιλάει με ξένη προφορά.

4. Σύνδρομο Cotard – αίσθηση νεκρού: Το σύνδρομο Cotard είναι μια σπάνια ψυχική διαταραχή που οδηγεί ένα άτομο να πιστέψει ότι είναι πραγματικά νεκρό! Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο επισκέπτονται συχνά νεκροταφεία για να «κάνουν παρέα» στους νεκρούς.

5. Υπερτρίχωση – υπερβολική τρίχα: Μπορείτε να καταλάβετε γιατί η υπερτρίχωση είναι επίσης γνωστή ως «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Το μόνο καλό σε αυτή είναι οτι οι πολλές τρίχες είναι το μοναδικό σύμπτωμα αυτής της πάθησης.

Κι άλλες σπάνιες ασθένειες

6. Ολιγοδακτυλία- λιγότερα δάχτυλα: Η ολιγοδακτυλία είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή που οδηγεί ένα άτομο να γεννιέται με λιγότερα από πέντε δάχτυλα στα χέρια ή στα πόδια.  Αν και τα δάχτυλα λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις, αυτό εξαρτάται επίσης από τη σοβαρότητα της διαταραχής.

7. Πολυδακτυλία- επιπλέον δάχτυλα: Σε αντίθεση με την ολιγοδακτυλία, η πολυδακτυλία αναφέρεται σε ένα άτομο που γεννιέται με επιπλέον δάχτυλα στα χέρια ή στα πόδια. Επίσης, είναι μια πάθηση κληρονομική όπως αυτή της ολιγοδακτυλίας.

8. Νυσταγμός: Οι άνθρωποι που πάσχουν από νυσταγμό βλέπουν τα μάτια τους να κάνουν ταχείες, ανεξέλεγκτες κινήσεις, συνήθως δεξιά και αριστερά λόγω μιας σπάνιας διαταραχής του εγκεφάλου. Αυτή η διαταραχή του εγκεφάλου εμποδίζει τη λειτουργία του εσωτερικού αυτιού, που ελέγχει τις κινήσεις των ματιών.

9. Αλμπινισμός – έλλειψη μελανίνης: Ο αλμπινισμός χαρακτηρίζεται από έλλειψη παραγωγής μελανίνης στο σώμα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την ασθένεια έχουν χλωμό δέρμα, λευκά μαλλιά και πολύ ελαφρά χρωματισμένα μάτια. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται αισθητικά ευχάριστο, ο πάσχων έχει μειωμένη όραση καθώς κάποια ποσότητα μελανίνης απαιτείται για να βλέπει κάποιος.

10. Κνίδωση εκ ψύχους – αλλεργία στο κρύο: Η κνίδωση εκ ψύχους είναι μια σπάνια πάθηση όπου ο πάσχων αναπτύσσει εξάνθημα όταν εκτίθεται σε κρύο, πάγο ή νερό. Σε ακραίες περιπτώσεις, το να βυθιστεί ο πάσχοντας σε κρύο νερό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.

Οι υπόλοιπες:

11. Σπάνιες ασθένειες – Ακροχορδονοειδής επιδερμοδυσπλασία: Αυτή η ασθένεια είναι επίσης γνωστή ως ασθένεια των δένδρων επειδή το άτομο που πάσχει από αυτή την ασθένεια φέρει μια ομοιότητα παρόμοια με ένα δέντρο. Όχι μόνο αυτό, ο πάσχων βρίσκεται σε ο κίνδυνο να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος εάν εκτίθεται στο ηλιακό φως.

12. Νόσος Hailey: Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή τη νόσο κάνουν φουσκάλες αν τρίψουν ελάχιστα το χέρι τους. Αυτό συμβαίνει λόγω μιας σπάνιας μετάλλαξης του DNA που οδηγεί σε αυτή την ασθένεια.

13. Σύνδρομο Εντερικής Ζύμωσης: Το Σύνδρομο Εντερικής Ζύμωσης συμβαίνει όταν παράγονται μεθυστικές ποσότητες αιθανόλης μέσω ενδογενής ζύμωσης στο πεπτικό σύστημα. Οι οποίες με λίγα λόγια μετατρέπουν τα τρόφιμα σε αλκοόλ. Το αλκοόλ στη συνέχεια εξαπλώνεται στην κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας ένα άτομο να αισθάνεται μεθυσμένο.

14. Σύνδρομο Μετα-Οργασμικής Νόσου: Το σύνδρομο Μετα-Οργασμικής Νόσου κάνει ένα άτομο να έχει αλλεργία στο ίδιο του το σπέρμα. Καθώς η ασθένεια αυτή παρατηρείται κυρίως σε άνδρες. Τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως ρινική καταρροή, πονοκέφαλο, πυρετό κλπ.

15. Παραμέληση Hemispatial ή μονομερής παραμέληση ή χωρική παραμέληση ή σύνδρομο παραμέλησης: Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό αντιλαμβάνονται μόνο τη μια πλευρά ενώ η άλλη είναι εντελώς παραμελημένη. Αν πείτε σε αυτό το άτομο να φτιάξει ένα κύκλο τότε θα φτιάξει μόνο το μισό ενώ θα νομίζει οτι έχει κάνει ολόκληρο το κύκλο.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια