Eurovision 2022: Το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση

Eurovision 2022: Το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της 66ης  και τον τελικό της 14ης Μαίου που θα διεξαχθεί στο «Pala Olimpico» του Τορίνο έχει ξεκινήσει.

Οι αποστολές των χωρών που θα συμμετάσχουν στους ημιτελικούς ήδη βρίσκονται στη γειτονική μας χώρα και κάνουν τις πρόβες τους και μετά από αυτές το «τοπίο» έχει αρχίσει να γίνεται πιο ξεκάθαρο για τις χώρες που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με την Αμάντα.

Ο πρώτος ημιτελικός στον οποίο θα δούμε την 25χρονη θα διεξαχθεί την Τρίτη (10/5), ενώ ο δεύτερος όπου θα διαγωνιστεί η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το τραγούδι «Ela», την Πέμπτη (12/5).

Ας πάμε στην Αμάντα που θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Die Together». Τα προγνωστικά των στοιχηματικών εταιρειών, κατατάσσουν την ελληνική αποστολή αυτή τη στιγμή στην 6η θέση, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε βρεθεί ακόμα και στην τρίτη. Οι αποδόσεις αλλάζουν συνεχώς, όμως τα προγνωστικά δείχνουν πως η Ελλάδα θα τερματίσει ανάμεσα στις θέσεις 3-6.

Τα προγνωστικά βάσει της ιστοσελίδας eurovisionworld.comeurovisionworld.com

Από την άλλη, η Ανδρομάχη φαίνεται πως οριακά θα περάσει από τον δεύτερο ημιτελικό, καθώς τα προγνωστικά δείχνουν πως θα πάρει την 8η με 9η θέση ανάμεσα στις δέκα χώρες που θα πάρουν το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό. Αν βρεθεί εκεί, οι αποδόσεις δείχνουν αυτή τη στιγμή πως θα πάρει την 16η θέση, όμως χθες (4/5) βρέθηκε ακόμα και στην 18η.

Το ξεκάθαρο φαβορί

Ας πάμε τώρα στις χώρες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πρώτα σε εκείνη που θεωρείται το ακλόνητο φαβορί. Αυτή είναι η Ουκρανία, με το folk-rap συγκρότημα Khalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania».

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τη μητέρα του frontman του συγκροτήματος και είναι ένα κομμάτι που αφορά τις μητέρες. Εκτός ότι πρόκειται για ένα τραγούδι που κάνει «κλικ» στους fans του διαγωνισμού, η Ουκρανία αναμένεται να βαθμούς στην πιο δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή. Ο κόσμος της Eurovision αναμένεται να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τη χώρα και να δώσει λίγη χαρά στους πολίτες της και τους καλλιτέχνες της.

Η δεύτερη θέση, βάσει των προγνωστικών, αναμένεται να κριθεί ανάμεσα στην Ιταλία και τη Σουηδία. Η χώρα που φιλοξενεί τον φετινό διαγωνισμό, μετά την περσινή επιτυχία των Maneskin, αναμένεται να τερματίσει ψηλά και φέτος, με τους Mahmood και Blanco να ερμηνεύουν το τραγούδι «Brividi». Μάλιστα ο πρώτος, είχε συμμετάσχει ξανά στον διαγωνισμό το 2019 στο Τελ Αβίβ, όταν και κέρδισε τη δεύτερη θέση.

Η Σουηδία θα εκπροσωπηθεί από τη Cornelia Jacobs και το τραγούδι «Hold me Closer». Για άλλη μια φορά η σκανδιναβική χώρα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει καθώς κατέχει ένα τρομερό ρεκόρ, αφού τα τελευταία 22 χρόνια έχει βρεθεί στην πεντάδα 11 φορές, έχοντας κερδίσει μάλιστα τις δύο (2012, 2015).

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια