ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ: ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ Η 36ΧΡΟΝΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ- «ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑ»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ:  ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ Η 36ΧΡΟΝΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ- «ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑ»

Αναζητήσεις για δηλητήρια, ατροπίνη, επίθεση με οξύ και θανατηφόρα ένεση έκανε η 36χρονη ενώ η Ιωάννα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση με βιτριόλι.

Στην απολογία της, η 36χρονη κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα με την επίθεση, αλλά την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλούν οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο, όπως «πού πουλάνε υδροκυάνιο» και «πώς μπορείς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς», σύμφωνα με έρευνες που έκανε η Αστυνομία στον υπολογιστή της.

Σύμφωνα με το Star, από τις 21 έως τις 23 Μαΐου, ημέρες που η Ιωάννα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, η καθ’ ομολογίαν δράστις έψαχνε τα εξής:

– Πώς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς

– Όπλα τιμές, στρυχνίνη δηλητήριο

– Πού πουλάνε υδροκυάνιο

– Πώς να προκαλέσεις έμφραγμα

– Φάρμακο για να προκαλέσεις ανακοπή

– Θανατηφόρα αέρια

– Δηλητήρια

– Ατροπίνη, επίθεση με οξύ, θανατηφόρα ένεση

O δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μιλώντας στον Open, υποστηρίζει ότι η 36χρονη είχε συνεργό για την επίθεση με βιτριόλι, επαναλαμβάνoντας ότι η συγγνώμη της δεν γίνεται αποδεκτή ούτε από την οικογένειά της ούτε από την Ιωάννα.

«Πώς θα μπορούσε να δεχτεί τη συγγνώμη έπειτα από τέτοια βλάβη; Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η όλη στάση της κατηγορουμένης. Πολύ εύκολο να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε ότι απλά αποστήθισε ένα κείμενο και πήγε να το καταθέσει στην ανακρίτρια. Δεν έχει δώσει απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα από πού προμηθεύτηκε και το καυστικό υγρό και για ποιον λόγο το έκανε», είπε στον ΑΝΤ1.

Όπως ισχυρίζεται, στόχος της κατηγορουμένης είναι «να αλλάξει την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη». «Και τον χρόνο να γύριζε πίσω η κατηγορούμενη πάλι το ίδιο θα έκανε στην Ιωάννα. Όλη η στάση της κατηγορουμένης κινείται γύρω από ένα ψέμα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η Ιωάννα αλλά και τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ότι δεν ήξερε τι μπορεί να προκαλέσει, ο κ. Λύτρας ήταν ξεκάθαρος. «Ένας άνθρωπος που μεταμφιέζεται, έχει αριθμούς σε μη ελληνικά ονόματα, έχει μέτρα παρακολούθησης, ένας άνθρωπος με αυτή την οργάνωση, δεν μπήκε στον κόπο να δει τι κάνει το βιτριόλι; H Iωάννα στα χέρια, στο πρόσωπο και στο στήθος στο 98% είναι καμένη».