Κρήτη: 35χρονος υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του – «Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε»

Κρήτη: 35χρονος υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του – «Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε»

«Ξέχνα το πόδι, μπαίνουμε να σώσουμε τη ζωή σου» του είπαν οι γιατροί ενώ οδηγούνταν στο χειρουργείο

Για τις δύο θρομβώσεις που υπέστη μετά τον εμβολιασμό του, μίλησε ο 35χρονος Ανδρέας Μεταξάκης από την Κρήτη, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει κανένα υποκείμενο νόσημα. Ο νεαρός κατάφερε να αντεπεξέλθει, είναι πλέον καλά στην υγεία του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ η περίπτωσή του χαρακτηρίζεται σπάνια από τους ειδικούς. 

«Είχα εμβολιαστεί με  στις 29 Απριλίου, τη Μεγάλη Πέμπτη όπου παρουσίασα τα κλασικά συμπτώματα που παρουσιάζονται μετά από κάθε εμβολιασμό, πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες, στα οποίες δεν έδωσα και σημασία. Τα αγνόησα. Στη συνέχεια μετά από μια βδομάδα είχα πάλι πονοκεφάλους και λίγο πυρετό και πάλι το άφησα. Μετά είχα ημικρανίες που με 2 χάπια μου πέρασαν, ώσπου στις 10 Μαΐου ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε, παρέλυσε. Τότε πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι υπάρχει θρόμβωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προσθέτει πως δεν είχε κάποιο ιστορικό ούτε αντιμετώπιζε κάποιο θέμα υγείας ή σχετικό οικογενειακό περιστατικό παλαιότερα.

metaxakis

Όπως σημείωσε τον ενημέρωσαν κατόπιν εργαστηριακών αποτελεσμάτων ότι η θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο και ότι υπήρχε περίπτωση να χάσει το πόδι του καθώς όταν μπήκε στο πρώτο χειρουργείο τα λόγια των γιατρών ήταν «ξέχνα το πόδι, μπαίνουμε να σώσουμε τη ζωή σου».

Ωστόσο, όπως περιγράφει, μετά εμφανίζεται μια θρόμβωση στην αριστερή του καρωτίδα η οποία βρέθηκε σε έναν προαιρετικό έλεγχο. «Δεν είχα κάποιο σύμπτωμα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ψηλαφώντας και μετά κάνοντας έναν υπέρηχο βρέθηκε. Δεν ξέρω αν συνδέεται με την πρώτη θρόμβωση ή αν δημιουργήθηκε εκείνες τις ημέρες» λέει χαρακτηριστικά. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ για το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρει πως είναι μια σπάνια περίπτωση. «Βέβαια ο Αλέξανδρος πήγε καλά χάρη στη σωστή αντιμετώπιση των γιατρών της Ιεράπετρας και του Ηρακλείου και έχει σημασία η ταχύτητα ειδικά για το πόδι» υπογράμμισε και προσθέτει πως η 2η θρόμβωση πρέπει να συνυπήρχε και ανακαλύφθηκε επειδή οι γιατροί τον παρακολουθούσαν ενδελεχώς μετά σε όλο του το σώμα. Ο καθηγητής σημείωσε πως ο κ. Μεταξάκης θα παρακολουθηθεί και ότι η δεύτερη δόση εμβολίου ίσως γίνει με διαφορετικό εμβόλιο που δεν συνδέεται με θρομβώσεις. «Περιμένουμε την επιτροπή εμβολιασμού και τους ειδικούς που τον παρακολουθούν», κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια