Πάτρα: Φωτογραφία ντοκουμέντο με μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Φωτογραφία ντοκουμέντο με μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας

Έχουν βρεθεί ουσίες στη Τζωρτζίνα αλλά αυτό πρέπει να διευκρινιστεί γιατί έπαιρνε φάρμακα, λέει ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης – «Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου» – «Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο»

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο της 9χρονης Τζωρτζίνας βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες για μελανιές στο σώμα της 9χρονης.

Στη φωτογραφία, που δημοσίευσε η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», απεικονίζεται το χέρι της 9χρονης γεμάτο μελάνιες τις οποίες η οικογένεια φέρεται να αποδίδει στο αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε  η 9χρονη. 

Όπως είπε η Σίσσυ Χριστίδου: «Το κέντρο μας είπε ότι έγινε μία έρευνα σε σχέση με την τοποθέτηση του χεριού της μικρής στο αμαξίδιο και ότι συζητήθηκε αυτό με την οικογένεια. Με το που άλλαξαν την τοποθέτηση του χεριού σταμάτησαν να υπάρχουν». 

Η φωτογραφία που παρουσίασε η εκπομπή:

xeritzo

«Φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Όταν έχουμε μία φωτοραφία λέμε ότι έχει μία σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την εξετάσει άμεσα», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Διαψεύδω ότι είχαν χτυπήσει τη Τζωρτζίνα», λέει  πρόσωπο από το στενό συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα στην εκπομπή μίλησε πρόσωπο από το στενό συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου και αναφορικά με τις μελανιές στο χέρι του παιδιού είπε: «Εννοείται και το διαψεύδω ότι είχαν χτυπήσει τη Τζωρτζίνα. Η οικογένεια δεν έχει κατηγορήσει το κέντρο, έχει ρωτήσει επειδή είχαν προκληθεί κάποιες μελανιές στο σώμα του παιδιού όταν ήταν στο κέντρο, το πώς προκλήθηκαν. Για τα αποτσίγαρα που φέρεται να είχε καταπιεί η Τζωρτζίνα δε γνωρίζουμε κάτι. Το σπίτι δε γίνεται να έμεινε κλειστό μετά το θάνατο της Ίριδας, ψάχνοντας λίγο καλύτερα θα δουν ότι δεν ισχύει. Ζούσαν στο ίδιο σπίτι από λίγο μετά τη γέννηση της Τζωρτζίνας».

Όσον αφορά το πανάκι με το αίμα εξήγησε: «Για το πανάκι με το αίμα, 2,5 μήνες μετά το ζήτησε γιατί είχαν τελειώσει οι εξετάσεις. Από όλα τα παιδιά έχουμε κρατήσει προσωπικά αντικείμενα και ζήτησε να το πάρει. Έχει κρατήσει πολλά και από την Ίριδα, δεν τα έχει δώσει όλα. Εμείς επιμέναμε όλοι γύρω της να δώσει τα πράγματα, γιατί δεν έπρεπε και για τη Τζωρτζίνα να μένουν τα πράγματα στο δωμάτιο».

Παράλληλα είπε: «Η Ρούλα είναι ράκος, κυριολεκτικά. Πιστεύω ότι έχει μπει στο στόχαστρο γιατί έχει πάρει μεγάλη διάσταση το θέμα από τους δημοσιογράφους. Προσπαθούν να πιαστούν σε διάφορα θέματα για να την ενοχοποιήσουν. Η Ρούλα δε θέλει να απαντήσει σε αυτά που λένε ιατροδικαστές που δεν έχουν δει καν το παιδί. Αρνείται την εμπλοκή της και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος».

Και κατέληξε λέγοντας: «Οι σχέσεις της Ρούλας με τους γονείς του Μάνου ήταν και παραμένουν άριστες. Ξέρουν ποια είναι η Ρούλα και πώς έχει σταθεί στα εγγόνια και στο γιο τους. Τώρα είναι σε διάσταση σα ζευγάρι. Χώρισαν λίγες ημέρες μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας, αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν», τόνισε το άτομο από το στενό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου κλείνοντας.

Μου έκανε εντύπωση το θέμα με το πανάκι της Ίριδας, λέει ο ξάδερφος Ρούλας Πισπιρίγκου

«Από τα παιδιά θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι ένα βίντεο που τράβηξα πριν πάει στο «Αγλαΐα Κυριακού» και ήταν ένα παιδάκι πολύ χαρούμενο. Όσον αφορά στην Ίριδα, ήταν ένα παιδάκι 6.5 μηνών. Ήδη είχαμε αρχίσει και προσπαθούσαμε να απαλύνουμε τον πόνο της Μαλένας, και ξαφνικά έφυγε και αυτό. Μετά από 20 ημέρες έγινε και το τραγικό συμβάν με τη Τζωρτζίνα και ολοκληρώθηκε η τραγωδία με τον θάνατό της», είπε ο ξάδερφος της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

«Η Τζωρτζίνα έπαθε μία ανακοπή στο Καραμανδάνειο πιστεύω ότι ήταν αρκετό το χρονικό διάστημα που έγινε η ανάνηψη, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην οξυγονώνεται και να μείνει σε αυτή την κατάσταση που έμεινε μετά. Έχω την εντύπωση ότι εάν είχε διασωληνωθεί είχε δώσει δηλαδή η καρδιά της δείγματα λίγο νωρίτερα, στα 15-20 λεπτά, το παιδί ίσως να βρισκόταν στη ζωή. Μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, έμεινε εκεί ένα χρονικό διάστημα, μπόρεσε και κέρδισε τη ζωή της, πιστεύω γιατί ήταν πόλύ δυνατή και φυσικά με τη βοήθεια των γιατρών », ειπε.

«Είχε μείνει τετραπληγική, και πιστεύω ήταν δύσκολο να μείνει στη ζωή, αν και κλινικά φαινόταν ότι ήταν πολύ καλά, ο γιατρός μας είπε μετά τη μαγνητική ότι ο εγκέφαλός της ήταν κατεστραμμένος», πρόσθεσε.

Για τα σημάδια στο στόμα της Ίριδας, ο ξάδερφος της μητέρας πρόσθεσε πως, «πιστεύω ότι ήταν κάποιο σημάδι από πρόβλημα στο δέρμα της, από τα σάλια ή κάτι τέτοιο».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν με το πανάκι της Ίριδας. Το πανάκι αυτό παραδόθηκε από την ίδια τη μητέρα στις Αρχές. Εάν είχε συμβεί κάτι, δεν θα παρέδιδε κάτι από αυτά που βρήκαν μέσα στο δωμάτιο»

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι από την πλευρά των γονιών. Θέλανε όπως και θέλουμε όλοι μας να διαλευκανθεί η υπόθεση, γιατί κάνει κακό και στη Ρούλα και στη Δήμητρα και σε όσους όσοι είμαστε γύρω. Δεν φοβάμαι για το αποτέλεσμα. Γνωρίζω και τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν και τη Ρούλα και τη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για εμάς. Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο θάνατος τους είναι ασφυκτικός ή όχι, δεν είμαι ιατροδικαστής. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας λέει απουσία φλεβοκόμβου, η οποία δεν ξέρω εάν μπορεί να επιφέρει κάποιο πνευμονικό οίδημα, δε γνωρίζω αλλά νομίζω ότι ήταν αυτή η αιτία» δήλωσε.

Και κατέληξε λέγοντας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μία μάνα πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά της. Η Ρούλα ήταν και με το παραπάνω και στα 3 παιδιά. Έκανε, πιστεύω ότι καλύτερο μπορούσε. Εάν κάποιος ήθελε να κάνει κάτι, γιατί να περάσει τόσο χρονικό διάστημα και να ταλαιπωρεί ένα παιδί για να κάνει κάτι τέτοιο; Πέφτω και στο γκρεμό για τη Ρούλα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Ρούλα ήταν πολύ προστατευτική μάνα, πολύ καθαρή, απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν δίπλα τους. Με έχει ενοχλήσει η εμμονή κάποιων ανθρώπων στα ΜΜΕ».

Έχουν βρεθεί ουσίες στη Τζωρτζίνα αλλά αυτό πρέπει να διευκρινιστεί έπαιρνε φάρμακα, λέει ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης 

Ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, είπε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που έκανε τη νεκροψία στην 9χρονη.

«Τις επόμενες μέρες κατά τις εκτιμήσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Έχουν βρεθεί ουσίες αλλά αυτό πρέπει ακόμα να διευκρινιστεί γιατί το παιδί έπαιρνε φάρμακα. Αυτή τη στιγμή γίνεται συσχέτισμός των ουσιών», ανέφερε αρχικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». 

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου, τις επόμενες μέρες θα έχουμε. Έχουμε ευρήματα αλλά πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι. Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο».

Νέα ανάρτηση από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για την ασφυξία

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων επανήλθε με νέα ανάρτησή του στο Facebook στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, την ώρα που η διερεύνηση των συνθηκών των θανάτων έχουν μπει στην τελική ευθεία και η προανακριτική διαδικασία προχωρά.

Σε αυτήν την ανάρτηση, ο κ. Λέων επικαλείται τη βιβλιογραφία και συγκεκριμένα το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, σχετικά με τα όσα επιφέρει η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Ο κ. Λέων γράφει:

«Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:

-Βραδυκαρδία
-Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (ΕΕG)

Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση. Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ιατροδικαστής σε μία άλλη ανάρτησή του στο Facebook είχε αναφερθεί σε μια σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας ενός βρέφους δύο μηνών στην Κύπρο, το οποίο αρχικά δηλώθηκε από τους γονείς ως ατύχημα και μετά τη νεκροτομή ο πατέρας ομολόγησε.

«Στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα κατέληξε βρέφος δύο μηνών. Οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι το βρέφος πέθανε κατά τη σίτιση κσι ότι το μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο. Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του βρέφους επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και σε χρόνο προγενέστερο από τον αναφερόμενο. Ο πατέρας μετά τα ευρήματα των ιατροδικαστών ομολόγησε».

Στην τελική ευθεία οι έρευνες

Καθοριστική φαίνεται πως θα είναι η εβδομάδα που ακολουθεί, καθώς οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία. Στις έρευνες θα ενταχθεί και το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι θα λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν, καθώς τα δεδομένα έχουν αναλυθεί εξονυχιστικά.

Μέσα στην εβδομάδα, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών παιδιών, θα έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα.

Φαίνεται πως ήδη οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που αναζητούσαν από τους ιατρικούς φακέλους τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας. Μάλιστα, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις καταλήγουν πως οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου.

Οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν και τα τελευταία κομμάτια του παζλ, με τους γονείς ωστόσο των τριών κοριτσιών να διατηρούν την ίδια ψυχρή στάση ζητώντας παράλληλα σεβασμό στο πένθος τους.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια