Ελένη Τοπαλούδη: Οριστικά στη φυλακή οι δολοφόνοι της
Με την υπ’ αριθμ. 747/23-5-2024 απόφασή του, το Στ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως που είχαν υποβάλει οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.
Ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια αντίστοιχα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για τον ομαδικό βιασμό και την ανθρωποκτονία της νεαρής φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου επιβεβαίωσε πλήρως τα ευρήματα του δευτεροβάθμιου ποινικού δικαστηρίου, το οποίο είχε κρίνει πλήρως αιτιολογημένη την καταδίκη, σύμφωνα και με το δημοσίευμα της dimokratiki.gr. Η Ελένη Τοπαλούδη, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γνωρίστηκε με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο στις 25 Νοεμβρίου 2018. Η σχέση τους εξελίχθηκε και, μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, είχαν συναντηθεί ερωτικά τουλάχιστον μία φορά. Το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου, η Ελένη επικοινώνησε με φίλη της μέσω τηλεφώνου, ενώ ταυτόχρονα ανταλλάσσει μηνύματα με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο για να κανονίσουν να συναντηθούν.
Σύμφωνα με την περιγραφή της υπόθεσης, η Ελένη συμφώνησε να συναντήσει τον αλλοδαπό, με την προοπτική να πάνε για φαγητό. Όταν τον συνάντησε, συνειδητοποίησε ότι στην παρέα βρισκόταν και ο ημεδαπός συγκατηγορούμενος, τον οποίο γνώριζε μόνον εξ όψεως. Αντί να πάνε σε ένα κοντινό κατάστημα φαγητού, οι κατηγορούμενοι την οδήγησαν σε ένα πιο απομακρυσμένο σημείο στην περιοχή Κάλαθος, χρησιμοποιώντας φορτηγάκι ιδιοκτησίας του πατέρα του ημεδαπού. Κατά την άφιξή τους, διαπίστωσαν ότι το κατάστημα ήταν κλειστό.
Οι κατηγορούμενοι έπεισαν την Ελένη να τους ακολουθήσει σε ένα εξοχικό σπίτι στους Πεύκους, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, για να πιουν ένα ποτό. Μεταξύ 00:30 και 01:10 π.μ., οι τρεις νέοι βρίσκονταν στο σπίτι και κατανάλωναν αλκοόλ. Στις 01:07 π.μ., η Ελένη έστειλε ένα μήνυμα σε φίλη της μέσω Messenger, στο οποίο της ζήτησε να την καλέσει μία ώρα αργότερα. Το μήνυμα αυτό υποδήλωνε πως η Ελένη δεν ένιωθε άνετα και είχε την αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Κατά την παραμονή στο σπίτι, οι κατηγορούμενοι προχώρησαν σε βιασμό της Ελένης παρά τη θέλησή της. Η άσκηση σωματικής βίας αποδεικνύεται από τις κακώσεις που υπέστη η νεαρή γυναίκα. Οι κατηγορούμενοι, έχοντας φυσική υπεροχή, την ακινητοποίησαν και ασκούσαν σωματική βία, ενώ οι δύο τους είχαν ενασχόληση με το Kick Boxing, κάτι που υποδηλώνει την ικανότητά τους να κυριαρχήσουν πάνω της. Μετά τη συνουσία, την ανάγκασαν να ανεχθεί και άλλες ασελγείς και γενετήσιες πράξεις.
Όταν η Ελένη αντιστάθηκε και τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, οι κατηγορούμενοι αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Βρίσκοντας στο χώρο ένα σίδερο σιδερώματος, τη χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι. Στη συνέχεια, μετέφεραν το σώμα της από το δωμάτιο στο αυτοκίνητο, αφού το τύλιξαν με ένα σεντόνι, και το οδήγησαν στην ερημική παραλία της Φώκαιας, όπου και την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα από έναν απότομο βράχο. Η ελπίδα τους ήταν ότι το σώμα της θα παρασυρόταν από τα ρεύματα και θα εξαφανιζόταν, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη και τις συνέπειες των πράξεών τους.
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Ελένη ήταν ζωντανή όταν πετάχτηκε στη θάλασσα, καθώς στους πνεύμονές της βρέθηκε νερό, γεγονός που σημαίνει ότι είχε αναπνευστική λειτουργία τη στιγμή που βρέθηκε στο νερό. Ταυτόχρονα, η κατάσταση της υγείας της ήταν τόσο κρίσιμη λόγω των σοβαρών τραυμάτων στο κεφάλι, που αδυνατούσε να αντιδράσει και να σωθεί από τον πνιγμό.
Κάλυψη των στοιχείων και συλλήψεις
Αφού πέταξαν την Ελένη στη θάλασσα, οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Αφαίρεσαν τα αιματηρά αντικείμενα, καθάρισαν την καμπίνα του φορτηγού και μάζεψαν όλα τα προσωπικά της αντικείμενα και τα ρούχα της. Στη συνέχεια, τα μετέφεραν στο ίδιο σημείο από το οποίο πέταξαν την Ελένη και τα πέταξαν επίσης. Ωστόσο, μερικά από αυτά κατέληξαν στη βλάστηση και εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς κατά την προανάκριση.
Η σορός της άτυχης Ελένης εντοπίστηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 να επιπλέει στη θάλασσα. Ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό, καθώς ήταν ακόμα ζωντανή όταν την πέταξαν στο νερό. Η ανάσυρση έγινε από δύτες, ενώ η ταυτότητά της επιβεβαιώθηκε και από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι.
Το Στ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιβεβαίωσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κρίνoντας ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ομαδικό βιασμό και ότι η σεξουαλική συνεύρεση δεν έγινε με συναίνεση της Ελένης. Επιπλέον, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων σχετικά με ψυχολογικά προβλήματα και την ψυχική τους κατάσταση, θεωρώντας τα αβάσιμα και προσχηματικά.
Ακόμα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση της διαδικασίας στο ακροατήριο, ούτε της αρχής της δίκαιης δίκης, ενώ θεώρησε ως αβάσιμους τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων. Η απόφαση κατέστησε σαφές ότι η καταδίκη ήταν πλήρως αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, υποστηρίζοντας έτσι τη δικαιοσύνη για το θύμα και την οικογένειά του.
Η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Αλέξη Κούγια και Ευάγγελο Γκιουγκή, ενώ οι κατηγορούμενοι είχαν ως νομικούς εκπροσώπους τους Χάρη Αμπράζη και Δημήτριο Γεωργαντέλλη-Λαγουμίδη.
Έκλαιγαν όλοι στην εκπομπή: Kατέρρευσε στην Καινούργιου η μάνα της Ελένης Τοπαλούδη, γροθιά στο στομάχι τα λόγια της
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, με αφορμή τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής, από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και έκανε την Κατερίνα Καινούργιου και τους συνεργάτες της να ξεσπούν σε κλάματα.
Ειδικότερα, η Κούλα Αρμουτίδου προχώρησε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα, τόσο κατά των αστυνομικών, όσο και κατά του νομοθετικού πλαισίου και του συστήματος Δικαιοσύνης.
Αρχικά, η Κατερίνα Καινούργιου διερωτήθηκε «απορώ πώς νιώθει αυτή η γυναίκα, κάθε φορά που ακούει ότι μία κοπέλα χάνει τη ζωή της από έναν τέτοιο τύπο».
Από την πλευρά της, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη επεσήμανε «δυστυχώς, με την περίπτωση της Κυριακής, ξαναθυμήθηκα την περίπτωση του δικού μου παιδιού. Με λυπεί και με θυμώνει ότι αυτό το βίαιο γεγονός συνέβη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα. Ένας ποινικός αστυνομικός που έχει καταδικαστεί να φυλάει; Ποιος; Αυτός που ήταν μέσα σε ιστορία με πλαστά διαβατήρια; Τι σαθρό σύστημα είναι αυτό; Τι νόμοι; Να σφάζεται σαν τραγί μία κοπελίτσα μπροστά σε αστυνομικό τμήμα;».
Και συνέχισε «δεν θέλω να ακούω τη λέξη «καρατομήθηκαν». Νόμοι είναι αυτοί; Γι’ αυτό συμβαίνουν και θα συμβαίνουν όλα αυτά! Κι αυτές οι αστυνομικίνες, γυναίκες 60 χρονών, αντί να αγκαλιάσουν αυτό το κορίτσι που πήγε εκεί επειδή φοβόταν και κινδύνευε… το έδιωξαν; Δεν ντρεπόμαστε; Αν ήταν πολιτικάντηδες, δέκα περιπολικά θα είχαν στείλει! Αν αυτό συνέβαινε στη δική τους κόρη, τι θα έκαναν;».
Για την Αστυνομία και την περίπτωση της κόρης της, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη σημείωσε «δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον στην Αστυνομία. Έχω απόστρατο αδελφό, αλλά δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους! Έτσι έδιωξαν και το δικό μου το παιδί! Τα σκουπίδια! Εκείνος ο αστυνομικός ο Πατρινός, έχω πολύ μίσος μέσα μου, και ο άλλος ο Αθηναίος! Πήγε το παιδί μου και δεν βρήκε προστασία!».
Σε κλάματα ξέσπασαν όλοι με το παραλήρημα που είχε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη
«Θεέ & Μάνα Παναγία, Γιατί;;;»: Σπαράζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη πάνω από το μνήμα της 5 χρόνια μετά τη δολοφονία της
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 28 Νοεμβρίου, από την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.
Πέρυσι, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων, η μητέρα του κοριτσιού, Κούλα Αρμουτίδου, είχε πει σε συνέντευξή της στο Marie Claire:«Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, μόνο προς το χειρότερο. Έχει πολλή βία και κακία αυτή η κοινωνία. Κάθε μήνας αντιστοιχεί σε μια γυναικοκτονία. Ακούμε συνέχεια για κακοποιήσεις. Από τον φίλο, τον εραστή, τον συγγενή. Ούτε το νομικό πλαίσιο έχει αυστηροποιηθεί τέσσερα χρόνια τώρα. Γι’ αυτό και γίνονται όλα αυτά. Πολλά λέμε, αλλά όσο δεν υπάρχουν αυστηροί νόμοι και σωστή ενημέρωση θα εξακολουθούν να γίνονται όλα αυτά. Πρέπει να υπάρχουν ακόμη και σχολές γονέων, να μαθαίνουν να διαπαιδαγωγούν σωστά τα παιδιά τους. Να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται απέναντι στη φίλη, τη μελλοντική σύζυγο και μητέρα των παιδιών τους. Εγώ βλέπω ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πατριαρχική κοινωνία. O άντρας που είναι αρχηγός και δυνάστης που προσπαθεί να κουμαντάρει τη γυναίκα κι όταν εκείνη “σηκώνει το κεφάλι” τη χτυπά, την κακοποιεί και τη σκοτώνει. Γιατί θεωρεί πως είναι δικιά του και του ανήκει, μόνο που εμείς δεν ανήκουμε πουθενά. Αγάπη δε σημαίνει ανήκω. Σημαίνει μου αφήνεις χώρο κι έχω την ελευθερία μου. Δεν υποτάσσεται κανείς με τη βία».
«Αγάπη δε σημαίνει ανήκω. Σημαίνει μου αφήνεις χώρο κι έχω την ελευθερία μου. Δεν υποτάσσεται κανείς με τη βία».
Στη φετινή, 5η τραγική επέτειο, η Κούλα Αρμουτίδου κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, με τη φωτογραφία από το μνήμα της Ελένης:
«Ελένη μου κοριτσάκι μου μικρό.
»Σήμερα, 28/11/2023 ,συμπληρώνονται 5 χρόνια ,από την άγρια δολοφονία σου.
»Πέντε χρόνια βασανιστικά και εφιαλτικά.
»Αυτή η καταραμένη ημερομηνία μου ‘δωσε έναν σταυρό βαρύ και ασήκωτο.
»Πώς μπορώ να τον σηκώσω;αυτόν τον Σταυρό του Μαρτυρίου;
»Δεν μπορώ κοριτσάκι μου όμορφο να τον αντέξω όλον αυτόν τον πόνο.
»Πονάει πολύ η φρικτή δολοφονία σου.
»Η κάθε μέρα που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
»Η απώλεια σου μου έχει ξεσκίσει τα σωθικά.
»Νιώθω ότι μου κατασπάραξαν όλο μου το είναι.
»Μου τα αρπάξανε όλα, ό,τι είχα μέσα στην ψυχή μου.
»Τι είναι όλο αυτό που περνάω, Θεέ και Μάνα ΠΑΝΑΓΙΑ;;;;ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;»
Δείτε την ανάρτηση: