Γερμανία: Όλα τα παιδιά από 12 και πάνω θα εμβολιαστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Γερμανία: Όλα τα παιδιά από 12 και πάνω θα εμβολιαστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν θα δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω έως το τέλος του καλοκαιριού, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Αποφασίσαμε να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι άνω των 12 ετών, να ισχύσει δηλαδή η δυνατότητα εμβολιασμού και γι΄ αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο δίκτυο ARD αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν χτες στη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Σε αυτήν συμφωνήθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού από τις 7 Ιουνίου. Προϋπόθεση για αυτό είναι όμως ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το εμβόλιο των εταιρειών Biontech / Pfizer και για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, έγκριση την οποία έχει ήδη δώσει για τις ηλικίες των 16 ετών και άνω. Ωστόσο, τα κρατίδια δεν διαθέτουν επιπλέον εμβόλια για τον εμβολιασμό και αυτής της ηλικιακής ομάδας παιδιών και νέων. Επιπλέον, τόσο οι εταιρείες Biontech / Pfizer όσο και η ανακοίνωσαν πρόσφατα καθυστερήσεις παράδοσης δόσεων του εμβολίου τους.

«Όμως είναι υπερβολικό να πούμε ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να υπάρξει ασφάλεια στα σχολεία. Πρόκειται για μια ατομική απόφαση και γι' αυτό το βρίσκω καλό που οι γονείς και οι γιατροί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν και ότι δεν τους πιέζουμε ούτε να εμβολιαστούν ούτε για το αντίθετο», κατέληξε ο Μπράουν.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια