Back to school: Οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν τα παιδιά

Back to school: Οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν τα παιδιά

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκεται μόλις λίγες μέρες μακριά και οι προετοιμασίες προκειμένου να πάνε τα παιδιά πλήρως εξοπλισμένα στο σχολείο έχουν ήδη αρχίσει. Αναπόσπαστο κομμάτι τους είναι φυσικά και οι προληπτικές εξετάσεις που θωρακίζουν την υγεία τους και διασφαλίζουν μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή επιστροφή στα θρανία

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ετήσιο αυτό check up θα πρέπει να πραγματοποιείται στα παιδιά από τη νηπιακή μέχρι και την εφηβική τους ηλικία, καθώς τότε η ανάπτυξή τους είναι εντυπωσιακά γρήγορη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στα περισσότερα σχολεία ο προληπτικός έλεγχος των παιδιών αποτελεί πλέον προαπαιτούμενο για την εγγραφή τους ή την συμμετοχή τους σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, με τη διενέργεια ενός ετήσιου check up διδάσκουμε στα παιδιά τη σημασία της πρόληψης αλλά και της σωστής φροντίδας του εαυτού μας.

Το πακέτο προληπτικού ελέγχου «Νέα σχολική χρονιά – Back to school» του Όμιλου Ιατρικού Αθηνών

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης παθήσεων στη βελτίωση της υγείας και της καθημερινότητας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει δημιουργήσει ένα οικονομικό πακέτο προληπτικών εξετάσεων που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα πρόληψης παθήσεων για όλες τις ηλικίες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οφθαλμολογικό και καρδιολογικό έλεγχο, δερματολογική και παιδοορθοπαιδική κλινική εκτίμηση, έλεγχο σωματικού βάρους αλλά και screening μαθησιακών δυσκολιών.

Ειδικότερα προσφέρονται:

  • Οφθαλμολογική και Παιδοκαρδιολογική κλινική εκτίμηση Ηλεκτροκαρδιογράφημα & Triplex Καρδιάς. Με προσκόμιση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ, στην ειδική, μειωμένη τιμή των 65 ευρώ. Χωρίς παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ, στην ειδική, μειωμένη τιμή των 95 ευρώ.
  • Tυμπανομετρία και Παιδο-ΩΡΛ κλινική εκτίμηση, για παιδιά από 0-5 ετών, στην ειδική, μειωμένη τιμή των 30 ευρώ. Για παιδιά από 5–16 ετών συμπεριλαμβάνεται και ακοόγραμμα, στην ειδική, μειωμένη τιμή των 40 ευρώ.
  •  Δερματολογική εκτίμηση στην ειδική, μειωμένη τιμή των 25 ευρώ.
  • Παιδοορθοπαιδική κλινική εκτίμηση για την ανίχνευση παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης στην ειδική, μειωμένη τιμή των 25 ευρώ.
  • Έλεγχος Σωματικού Βάρους με εκτίμηση από παιδίατρο-ενδοκρινολόγο, στην ειδική μειωμένη τιμή των 40 ευρώ. Εφόσον κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω αξιολόγηση από διατροφολόγο, αυτή προσφέρεται στην ειδική, μειωμένη τιμή των 40 ευρώ.
  • Δυναμική και στατική ανάλυση βάδισης με πελματογράφημα και αξιολόγηση βάδισης από ορθοπαιδικό, στην ειδική, μειωμένη τιμή των 40 ευρώ.
  • Screening Μαθησιακών Δυσκολιών με αναπτυξιακή παιδιατρική εκτίμηση, στην ειδική, μειωμένη τιμή των 80 ευρώ.

Το παραπάνω πακέτο εξετάσεων προληπτικού ελέγχου είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα που μπορεί να παραμένουν αδιάγνωστα. Παράλληλα, περιλαμβάνει εξετάσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου τα παιδιά να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως είναι ο καρδιολογικός έλεγχος, που απαιτείται για όλα τα αθλήματα αλλά και ο δερματολογικός, που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αθλήματα του υγρού στίβου.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε έως και τις 31 Οκτωβρίου στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών καλώντας από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 18:00, στο τηλ: 2106991073.

Πηγή