Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Σουηδία

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Σουηδία

Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της , που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

Το «Θα σπάσω κούπες» ήταν το τραγούδι που έκανε γνωστή τη Σάττι, ενώ, στη συνέχεια, η «Μάντισσα» την εγκαθίδρυσε στη μουσική σκηνή.

Το τελευταίο της τραγούδι, «Tucutum», απέσπασε θετικές κριτικές από το κοινό, ενώ χορεύτηκε από όλους. Η Μαρίνα Σάττι βρέθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να μιλήσει για το πώς νιώθει που θα πάρει μέρος στη Eurovision 2024. 

«Είναι κάτι που το συζητούσαμε εδώ και κάποια χρόνια. Τώρα, νιώθω πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, έχω κάνει αυτά που θέλω, έχω μάθει κάποια βασικά πράγματα, να έχω ομάδα και συνεργάτες», είπε, αρχικά, η ίδια.

«Είναι η 3η χρονιά με αυτή τη διοίκηση που το συζητάμε. Φέτος απλώς είπα «οκ», νιώθω ότι μπορώ να το διαχειριστώ. Δεν έχω άγχος. Είναι σαν τα ταξίδια που κάνουμε, που πάμε και παίζουμε στα φεστιβάλ», πρόσθεσε. «Ανυπομονώ, θέλουμε να ετοιμάσουμε το project. Αν μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ αν διαγωνισμό και τι βαθμολογία θα πάρω… δεν υπάρχει περίπτωση», είπε.

Όσον αφορά το ποιος έμαθε πρώτος για τη συμμετοχή της στη Eurovision, η Μαρίνα Σάττι απάντησε πως

«στη μαμά μου δεν το έχω πει ακόμα, από εδώ θα το μάθει. Στον αδερφό μου το έχω πει εδώ και λίγο καιρό. Το έχω πει και στον δάσκαλο του τραγουδιού μου. Είναι ένα ωραίο κίνητρο να κάτσω να ασχοληθώ».

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι' αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν  να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά.