«Η γυναίκα που της έκανα bullying όταν ήμασταν μικρές, τώρα με εκδικείται μέσω των παιδιών μου»

«Η γυναίκα που της έκανα bullying όταν ήμασταν μικρές, τώρα με εκδικείται μέσω των παιδιών μου»

Είμαι παντρεμένη με δύο παιδάκια, τα οποία πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο. Ο ένας πάει Γ’ Δημοτικού και ο άλλος πάει ΣΤ’. Πριν από δύο μήνες περίπου ήταν η προγραμματισμένη ενημέρωση γονέων και λίγο πριν μπω στην τάξη να μιλήσω με τη δασκάλα πέρασε από δίπλα μου μία πολύ όμορφη γυναίκα, την οποία δεν αναγνώρισα. Εκείνη κοντοστάθηκε, με κοίταξε και με ρώτησε αν τη θυμάμαι, εγώ όμως δεν τη θυμόμουν.

Όπως αποδείχθηκε ήταν συμμαθήτριά μου στο σχολείο και ντρέπομαι που το λέω, αλλά είχε περάσει πολύ άσχημα στα χέρια μου. Της έκανα bullying σε κάθε ευκαιρία, την έβριζα, την κορόιδευα, της έκλεβα την παρέα για να είναι μόνη της και εκείνη η καημένη όλο έκλαιγε ή προφασιζόταν πονόκοιλο για να φύγει από το σχολείο.

Μιλήσαμε για λίγο γενικά και αόριστα (πηγαίνουν τα παιδιά της στο ίδιο σχολείο, πώς και δεν με είχε ξαναδεί;) και να σας πω την αλήθεια από τη ντροπή μου δεν τολμούσα καν να την κοιτάξω στα μάτια. Παρατήρησα από κάποιες ελάχιστες φορές που σήκωσα τα μάτια πως εκείνη με κοίταγε έντονα και επίμονα και με μία δόση χαιρεκακίας, αργότερα κατάλαβα γιατί.

Από εκείνη την ημέρα παρατήρησα ότι οι άλλες μαμάδες άρχισαν να με αποφεύγουν και θεωρώ ότι τους μίλησε για τη συμπεριφορά μου τότε ως μαθήτρια.

Λίγες μέρες μετά τα αγόρια μου άλλαξαν συμπεριφορά και κάθε φορά που έρχονταν στο σπίτι έβαζαν τα κλάματα και μου έκαναν παράπονα γιατί τα άλλα παιδιά δεν έπαιζαν μαζί τους. Σε ένα από αυτά τα περιστατικά τα παιδιά δεν άφησαν τον γιο μου να παίξει μαζί τους ποδόσφαιρο λέγοντάς του: «Η μαμά σου είναι κακιά και κοροϊδεύει τα άλλα παιδάκια».

Είναι φανερό ότι η γυναίκα αυτή με εκδικείται για τη συμπεριφορά που είχα τότε. Με έκανε σε όλους βούκινο και την πληρώνουν τα παιδιά μου που δεν φταίνε πουθενά, όχι ότι έφταιγε εκείνη τότε για όσα τράβηξε, αλλά παιδιά ήμασταν, τώρα μεγαλώσαμε και μάθαμε.

Πλέον τα παιδιά μου είναι μόνα τους, δεν τα κάνει κανείς παρέα και όλοι τα κοροϊδεύουν για τα σφάλματα τα δικά μου. Ζήτησα από τη γυναίκα αυτή να συναντηθούμε για να της ζητήσω συγγνώμη για την τότε συμπεριφορά μου και με το ανατριχιαστικό της χαμόγελο μου είπε ότι έκανε πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία για όσα της έκανα και τώρα είχε έρθει η στιγμή να το πληρώσω.

Στο σύζυγό μου δεν έχω πει τίποτα γιατί ντρέπομαι αλλά δεν ξέρω για πόσο θα καταφέρω να το κρατήσω κρυφό.

Το να αλλάξω σχολείο στα παιδιά μου στη μέση της χρονιάς δεν είναι εφικτό και δεν ξέρω τι να κάνω. Σας παρακαλώ βοηθήστε με…

Χαρά

πηγή:singleparent.gr


Θέλεις να μας πεις την ιστορία σου;

Στείλε μας την ιστορία σου στην φόρμα μας και εμείς υποσχόμαστε να τη δημοσιεύσουμε ανώνυμα!

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
Χαρα
Guest
Χαρα
2 years ago

Θεωρώ απαράδεκτο ένας άνθρωπος που δέχτηκε μπουλινγκ,που ξέρει πόσο ψυχοφθορο είναι, που ξέρει πόσο εύκολα καταστρέφει ψυχές τώρα να κάνει εκείνος, και όχι στον άνθρωπο που του έκανε αλλά στα παιδιά του για να τον πληγώσει ανεπανόρθωτα, ξεχνώντας πως καταστρέφει και άλλες 2 ζωές που δεν έφτιαξαν σε τίποτα… Μάλλον η ψυχοθεραπεία δεν έπιασε τόπο. Ντροπή!!!!!! γνώμη μου μιλά της, ή μιλά στις υπόλοιπες μαμαδες… Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανες αλλά μεγαλώνοντας πιστεύω μετανιώσες, δυστυχώς τίποτα δεν σβήνεται αλλά ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούργια αρχή!