Η Κωνσταντίνα Κούνεβα σε μια συνάντηση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες»

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα σε μια συνάντηση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες»

Έζησαν και οι δύο τον αφόρητο πόνο των εγκαυμάτων από καυστικό υγρό, αλλά κατάφεραν να συνεχίσουν, με κάποιον τρόπο, τη ζωή τους και αναδείχθηκαν σε σύμβολα δύναμης. Ήταν μάλλον θέμα χρόνου η Ιωάννα Παλιοσπύρου να συναντηθεί με την Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε μια συζήτηση όπου μοιράστηκαν τις τραυματικές εμπειρίες τους.

Ανάμεσα στις δηλώσεις της Κούνεβα που μοιράστηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο λογαριασμό της στο , τις οποίες μπορούμε να ακούσουμε και στο σχετικό podcast, είναι:

«Είπα απλά στους εργαζομένους τα δικαιώματα τους, το αυτονόητο. Ούτε έκλεψα, ούτε σκότωσα, ούτε έκανα κάποιο σκάνδαλο. Δεν ξέρω γιατί μου έκαναν αυτή την επίθεση».

«Τα χειρουργεία δεν τελειώνουν. Έχω κάνει πάνω από 40 σίγουρα. Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες. Δε μπορεί να βοηθήσει κάτι για να σταματήσει το έγκαυμα. Καίει και καταστρέφει. Εκτός από το μέτωπο, όλα τα άλλα είναι μοσχεύματα. Δε μπορώ να καταλάβω από που έρχεται ο ήχος. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί».

«Εκτός από το μέτωπο, όλα τα άλλα είναι μοσχεύματα. Δε μπορώ να καταλάβω από που έρχεται ο ήχος. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί».

«Δύο πράγματα μου δίνανε δύναμη. Το παιδί μου και οι φωνές από την αυλή στο νοσοκομείο. Μαζευόντουσαν εργαζόμενοι και διαδήλωναν για μένα. Άνοιγα τα παράθυρα και τους άκουγα. Έ𝛑𝛒𝛆𝛑𝛆 𝛎𝛂 𝛇ή𝛔𝛚 𝛄𝛊𝛂 𝛎𝛂 𝛍𝛆𝛄𝛂𝛌ώ𝛔𝛚 𝛕𝛐 𝛑𝛂𝛊𝛅ί 𝛍𝛐𝛖».

Να θυμίσουμε ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας ως συνδικαλιζόμενη καθαρίστρια. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008, ενώ επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου γράφει γι' αυτήν: «Η Κωνσταντίνα Κούνεβα παρότι έχει περάσει τα πάνδεινα, είναι ακόμα εδώ, μάχεται και δε σταματάει. Και εμείς τη χειροκροτάμε».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια