«Μετάνιωσα που κράτησα το μωρό μου και δεν έκανα έκτρωση. Νιώθω παγιδευμένη…»

«Μετάνιωσα που κράτησα το μωρό μου και δεν έκανα έκτρωση. Νιώθω παγιδευμένη…»

Μία μαμά αποφάσισε να προειδοποιήσει με το δικό της τρόπο τους χρήστες του διαδικτύου και συγκεκριμένα όσους σκοπεύουν να γίνουν γονείς.

Με μία ανάρτηση στην οποία φρόντισε να παραμείνει ανώνυμη σε ένα forum για γονείς η Mumsnet, παραδέχτηκε ότι μετάνιωσε που έγινε μάνα και εύχεται να μπορούσε να επιστρέψει στο παρελθόν για να διορθώσει το λάθος της.

Εν ολίγοις λέει σε όσους σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί να μην το κάνουν, γιατί αν το κάνουν θα είναι με δική τους ευθύνη.

«Αν σκέφτεστε να γίνετε γονείς μην το κάνετε. Αν το θέλετε πολύ, κάντε το αλλά να θυμάστε ότι θα σας καταστρέψει τη ζωή».

Στη συνέχεια είπε ότι λατρεύει τον 7 μηνών γιο της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, αλλά αυτό δεν μετριάζει καθόλου το πόσο πολύ έχει μετανιώσει.

«Μετάνιωσα πολύ που έκανα παιδί. Έχει καταστρέψει εντελώς τη σωματική και ψυχική μου υγεία και μου είναι αδύνατο να φανταστώ ότι θα μπορέσω να γίνω ξανά κάποτε ευτυχισμένη. Ήμουν ένα δραστήριο και ζωντανό άτομο με χιούμορ, όρεξη για ζωή, με μία υπέροχη οικογενειακή ζωή, όνειρα και τώρα δεν είμαι παρά μόνο μία σκιά του πρώην εαυτού μου που έχει παγιδευτεί σε έναν τόσο μικρό κόσμο».

Λέει επίσης ότι αν θα μπορούσε να επιστρέψει στην εποχή πριν από τη γέννηση του παιδιού της και να μην θυμάται ότι υπήρξε ποτέ θα το έκανε χωρίς δισταγμό.

«Μετάνιωσα που τον κράτησα και δεν έκανα έκτρωση» είπε η νεαρή μητέρα.

Εκατοντάδες άτομα απάντησαν στην ανάρτηση της στην ενότητα «Είμαι παράλογη;» του συγκεκριμένου ιστότοπου προσφέροντας λόγια υποστήριξης στον ανώνυμο γονέα.

Κάποιος της έγραψε: «Δεν μπόρεσα να διαβάσω από ένα σημείο και μετά. Λυπάμαι πολύ που αισθάνεσαι έτσι. Η μητρότητα είναι ιερή, αλλά και σκληρή και τρομακτική. Θυμάμαι πολύ καλά πόσο παγιδευμένη ένιωσα και εγώ τον πρώτο καιρό».

Ένας άλλος έγραψε: «Και εγώ έτσι ένιωθα τότε. Νομίζω ότι τα 3-4 πρώτα χρόνια είναι τα πιο δύσκολα ανάλογα με το κάθε παιδί. Στην πορεία θα δεις ότι θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα και η όλη διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη. Κάνε λίγο υπομονή. Αυτό που νιώθεις τώρα δεν θα κρατήσει για πάντα».

Ένας ακόμα χρήστης έγραψε: «Υπάρχει τεράστια πίεση στις νέες μαμάδες. Ο πρώτος χρόνος είναι εξαιρετικά δύσκολος και όλες οι μαμάδες τα βρίσκουν σκούρα».

Κάποιοι είπαν στη νεαρή μαμά ότι θα ήταν καλό να το ψάξει γιατί μπορεί να πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και την παρότρυναν να ζητήσει βοήθεια.

Ένας τελευταίος χρήστης έγραψε: «Για να ξέρεις, δεν χρειάζεται να πάσχεις από επιλόχειο κατάθλιψη για να νιώθεις έτσι. Η μητρότητα μπορεί να καταστρέψει την ψυχική σου υγεία και το σώμα σου όπως και τα οικονομικά και την ελευθερία σου. Τίποτα δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν πριν. Οι γυναίκες πρέπει να ενημερώνονται έγκαιρα για το πώς θα είναι τα πράγματα πριν γίνουν μαμάδες και να μην επηρεάζονται τόσο πολύ από τα κοινωνικά μέσα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.»

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια