«Με χλευάζουν και με αποκαλούν πρόστυχη επειδή είμαι μαμά και ντύνομαι διαφορετικά»

«Με χλευάζουν και με αποκαλούν πρόστυχη επειδή είμαι μαμά και ντύνομαι διαφορετικά»

Μια μαμά ενός παιδιού απαντάει σε όλα τα χλευαστικά σχόλια που δέχεται για την εμφάνισή της, υποστηρίζοντας πως τα ρούχα δεν καθορίζουν αν κάποιος είναι καλός γονέας ή όχι.

Η 21χρονη Charlie Hayes, είναι μαμά ενός 3χρονου αγοριού και υποστηρίζει πως καθημερινά πέφτει θύμα χλευασμού στο διαδίκτυο λόγω του ντυσίματός της. Συγκεκριμένα, έρχεται αντιμέτωπη με τα γεμάτα απέχθεια βλέμματα και σχόλια των άλλων μαμάδων, επειδή φοράει κοντές φούστες και σορτσάκια, αποκαλώντας την «πόρνη».

Η influencer από το Canterbury του Kent συνήθως κυκλοφορεί φορώντας κοντές φούστες, διάφανα φορέματα και μπότες πλατφόρμες.

Mum-of-one Charlie Hayes says trolls mum-shame her online and say she dresses like a "prostitute"

Ο χλευασμός που υφίσταται έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια κατηγορώντας την πως ο γιός της θα πέσει θύμα bullying, επειδή ντύνεται σαν «πόρνη» και όχι σαν μαμά.

Παρόλα αυτά, η Charlie υποστηρίζει πως δε θα έπρεπε να ντύνεται συντηριτικά μόνο και μόνο για να θεωρείται από τους άλλους καλή μαμά, καθώς και ο γιος της λατρεύει εξίσου το εκκεντρικό ντύσιμο της μαμάς του.

«Τα αρνητικά σχόλια προέρχονται κυρίως απο ανθρώπους που με αποκαλούν “φρικιό” ή “emo” . Υπάρχουν και άλλοι που μου λένε πως πρέπει να αρχίσω να ντύνομαι σαν μαμά , γιατί ντροπιάζω τον γιο μου με την εμφάνισή μου. Όλο αυτό το διάστημα έχω ακούσει τόσα πολλά ντροπιαστικά σχόλια, αλλά το χειρότερο ήταν όταν κάποιος μου είπε πως ο γιος μου θα πέσει θύμα bullying, επειδή ντύνομαι σαν «πόρνη». Ακόμα και όταν πηγαίνω το γιο μου στον παιδικό σταθμό, οι άλλες μαμάδες με κοιτάζουν περίεργα, αλλά πλέον δε με ενοχλεί. Είναι χάσιμο χρόνο να ασχοληθώ μαζί τους»

The 21-year-old is mum to son Jasper, three, and hit back at those who criticise her style
Charlie says her dress sense has nothing to do with her ability as a parent and insists she's a good mum

Άντ’ αυτού χαίρεται που παραβιάζει τα στερεότυπα και θεωρεί τον εαυτό της ζωντανή απόδειξη ότι τα ρούχα δεν επηρεάζουν τις γονικές ικανότητες κάποιου.

«Είμαι καλή μαμά και το αποδεικνύω έμπρακτα. Δεν χρειάζεται να φοράω συνηθισμένα ρούχα για να θεωρηθώ καλή μαμά».

Η Charlie ξεκίνησε για πρώτη φορά να πειραματίζεται με τη μόδα και το μακιγιάζ όταν ήταν 11 χρόνων, αλλά μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη όπου κρίνεσαι από τα ρούχα που φοράς και από το πώς είσαι εξωτερικά.

She claims son Jasper "loves" her bold looks and is "unfazed" by her alternative style
Charlie is often seen rocking sheer dresses, fishnet tights and short skirts

Όταν απέκτησε τον γιο της στα 18 της μετακόμισε σε άλλη περιοχή και άρχισε να ντύνεται όπως θέλει. Πιστεύει ότι ο γιος της λατρεύει την εμφάνισή της μαμάς του.

«Φοράω τα πάντα! Φορέματα, φούστες, φωτεινά χρώματα και πάντα συνδυασμένα με πολύ ψηλά ζευγάρια πλατφόρμες. Πλέον ζούμε στο 2021 και τα παλιομοδίτικα στερεότυπα έχουν ξεπεραστεί πια.»

Charlie, who first started experimenting with her style at 11 years old, will mix up her look by dying her hair different colours
She says other mums will give her "disapproving stares" on the nursery run over her outfits

Πολλές μαμάδες μεγαλύτερης ηλικίας δεν με παίρνουν στα σοβαρά, αλλά με τον τρόπο μου αποδεικνύω την αξία μου και πόσο καλή μαμά είμαι. Όταν βλέπω τον γιο μου πόσο χαρούμενος είναι, καταλαβαίνω ότι τίποτα από τα υπόλοιπα δεν έχει σημασία.

Με τον γιο μου είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Αδιαφορεί για το αν ντύνομαι συντηρητικά η μοντέρνα και δεν φαίνεται καν να παρατηρεί ότι ξεχωρίζω από τις άλλες μαμάδες γιατί δεν με έχει δει και πότε αλλιώς.

After moving out of the small town she grew up in, Charlie decided to get bolder with her wardrobe
She is now encouraging other mums to embrace their own look and not follow convention

«Βρίσκει το μακιγιάζ μου πάρα πολύ όμορφο. Του αρέσει που καμιά φορά βάφομαι σε ροζ αποχρώσεις και έχω τα μαλλιά μου μπλε»

Η Charlie ζει σε φοιτητική περιοχή και λέει ότι εκεί η νεολαία αντιδρά πιο θετικά. Μερικές φορές της ζητούν να βγάλουν μαζί selfie ή τη φωτογραφίζουν ή τη ρωτούν από που αγοράζει τα ρούχα της.

Her boyfriend Sam is a fan of her alternative style but jokes her platform shoes take up too much room in the house
Defiant, Charlie insists that any hateful comments just inspire her to dress "weirder"

Η εμμονή της με τα παπούτσια καμιά φορά ενοχλεί το φίλο της Sam, 20 ετών, που τη ζητάει επίμονα να πουλήσει μερικά ζευγάρια γιατί δεν χωράνε πλέον στο σπίτι.

Θα ήθελε πολύ να ακολουθήσουν τα χνάρια της και άλλες μαμάδες και να αγκαλιάσουν το στυλ της, γι’ αυτό και επιμένει ότι δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ κανένα αρνητικό σχόλιο να την πτοήσει.

«Το στυλ μου είναι μία επανάσταση από μόνο του, οπότε όσα περισσότερα αρνητικά σχόλια μου κάνουν, τόσο πιο περίεργα θα συνεχίσω να ντύνομαι! Ό,τι και να φοράς οι άλλοι θα βρουν τρόπο να σε επικρίνουν. Μπορεί να είσαι η πιο τέλεια μαμά του κόσμου και ας μην έχεις ρούχα να φορέσεις. Από τη στιγμή που οι άλλοι όλο και κάποιο αρνητικό θα βρουν για να στην πουν, ποιό το νόημα να μην κάνεις αυτό που θέλεις; Τα αρνητικά σχόλια δεν πρόκειται να με αλλάξουν πιο πολύ με στεναχωρούν»

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια