«Ο γιατρός μου παραβίασε τα προσωπικά μου δεδομένα και αποκάλυψε σε συγγενή μου οτι έκανα έκτρωση»

«Ο γιατρός μου παραβίασε τα προσωπικά μου δεδομένα και αποκάλυψε σε συγγενή μου οτι έκανα έκτρωση»

Η ιστορία μου αφορά παραβίαση προσωπικών δεδομένων από γυναικολόγο.
Είμαι έγκυος και αποφασίζω να προχωρήσω σε διακοπή κύησης. Ενημερώνω τον γυναικολόγο που με παρακολουθούσε, ο οποίος για λόγους δεοντολογίας αρνήθηκε να πραγματοποιήσει τη διακοπή.

Κατανοητό και απολύτως σεβαστό και αναζητώ πλέον άλλο γυναικολόγο για τη διακοπή.
Μερικούς μήνες μετά σε οικογενειακό τραπέζι, συγγενής που είναι πελάτης του αρχικού γιατρού με ρώτησε: “Εσύ γιατί έριξες το παιδί;” (ο γιατρός αφού σταμάτησα τις επισκέψεις, ρώτησε και έμαθε ότι δεν γέννησα και κατάλαβε ότι διέκοψα την κύηση).
Και μένω στήλη άλατος, κυρίως γιατί πρέπει να απολογηθώ για κάτι τόσο προσωπικό σε ανθρώπους που δεν τους αφορά το θέμα. Φανταστείτε, το σοκ. Ευτυχώς η μητέρα μου που ήταν παρούσα το γνώριζε. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχα να αντιμετωπίσω και άλλο μέτωπο.

Ούσα θύμα της πατριαρχίας εξήγησα τους λόγους σαν καλό κορίτσι. Δεν θυμάμαι αν ανέφερα κάτι για την απαράδεκτη συμπεριφορά του γιατρού. Αισθανόμουν τόσο ενοχικά που ίσως και να μην το έκανα. Μέσα μου ήξερα πως ήταν λάθος η συμπεριφορά του, αλλά υπήρχε και μια φωνή που έλεγε “επ κοπελιά, έκτρωση έκανες, τι θες τωρα;” Μου πήρε καιρό να καταλάβω ότι η απόφασή μου ακόμα και αν είναι κατακριτέα, δεν δίνει σε κανένα γιατρό το δικαίωμα να αποκαλύπτει τόσο ευαίσθητες πληροφορίες.

Ήθελα να του τηλεφωνήσω και να τον βρίσω αλλά και πάλι οι ενοχές με εμπόδισαν. Ενοχές όχι γιατί το είχα μετανιώσει, αλλά γιατί ενώ ήξερα πως ήταν η πιο σωστή απόφαση, η διακοπή της κύησης είναι κυρίως αμαρτωλή, ανήθικη και καταδικαστέα από την κοινωνία και την εκκλησία πράξη και δεν είχα τη δύναμη να απαντήσω ” το έκανα γιατί έτσι ” χωρίς εξηγήσεις.

Πηγή: ampa.lifo.gr

Θέλεις να μας πεις την ιστορία σου;

Στείλε μας την ιστορία σου στην φόρμα μας και εμείς υποσχόμαστε να τη δημοσιεύσουμε ανώνυμα!

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια