«Τα πεθερικά μου λατρεύουν την πρώην του άντρα μου και φροντίζουν να μου το δείχνουν»

«Τα πεθερικά μου λατρεύουν την πρώην του άντρα μου και φροντίζουν να μου το δείχνουν»

Είμαι τόσο θυμωμένη με τον άντρα μου που δεν με υποστηρίζει ποτέ μπροστά στους γονείς του που μου ρχεται να τα τινάξω όλα και να σηκωθώ να φύγω. Από την πρώτη στιγμή που με είδαν δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να με γνωρίσουν γιατί ήταν τέτοια η λατρεία τους για την πρώην του άντρα μου που έμενα με θεωρούσαν κάτι παρακάτω από κατώτερη.

Δεν θέλουν να βγαίνουμε, δεν θέλουν να έρχονται σπίτι ούτε θέλουν να πηγαίνω εγώ στο δικό τους. Με την πρώην του τα είχε πολλά χρόνια και ήταν αρραβωνιασμένοι αλλά ο άντρας μου δεν ήταν ερωτευμένος μαζί της και τη χώρισε. Λίγο μετά γνωριστήκαμε εμείς και ξεκινήσαμε να βγαίνουμε. Παντρευτήκαμε 8 μήνες μετά και μέχρι και σήμερα είμαστε μαζί.

Δεν τον χώρισα εγώ από την πρώην του όσο και αν τα πεθερικά μου το πιστεύουν αυτό. Τον γνώρισα όταν ήταν ήδη χωρισμένος. Μου συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο και με κάνουν να αισθάνομαι ενοχές λες και έχω κάνει κάτι κακό. Μου φέρονται λες και τους πέφτω λίγη. Ο, τι κι αν κάνω το υποτιμούν. Μου δείχνουν φανερά ότι δεν με εγκρίνουν και δεν με θεωρούν καλή για το γιο τους.

Φυσικά δεν μου έχουν πει κάτι κατάμουτρα αλλά από τα αποδοκιμαστικά βλέμματα τις λίγες φορές που βρισκόμαστε, τα αδιάκριτα σχόλια και τις αντίθετες απόψεις που εκφράζουν σε ό, τι κι αν πω καταλαβαίνω ότι δεν με συμπαθούν και τόσο. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι πάντα φροντίζουν να πηγαίνουν την κουβέντα στην πρώην του άντρα μου, στο πόσο καλή ήταν, πόσο καλή μαγείρισσα ήταν, πόσο καλή δουλειά είχε, πόσο έξυπνη ήταν, πόσο όμορφη κοιτώντας με χαιρέκακα και υποτιμητικά και ο άντρας μου που το βλέπει όλο αυτό να γίνεται μπροστά στα μάτια μου δεν παίρνει ποτέ θέση.

 

Η πρώην του άντρα μου ήταν δικηγόρος ενώ εγώ δουλεύω σε σούπερ μάρκετ. Και τι με αυτό; Αυτό με κάνει κακό άνθρωπο ή κακή σύζυγο; Αυτό με κάνει κατώτερη στα μάτια των άλλων; Αυτό καθορίζει την αξία μου; Αν δεν τους κάνω, να μου το πούν ανοιχτά και γεια σας. Δεν θα κάτσω εγώ να φάω τη ζωή μου προσπαθώντας να αποδείξω ποια είμαι. Ξέρω καλά ποια είμαι και σε όποιον αρέσω. Αυτή η σύγκριση τόσα χρόνια με έχει κουράσει πολύ και δεν είμαι υποχρεωμένη να την ανέχομαι. Η πρώην του μπορεί και να είναι ελεύθερη ακόμα. Ας τα βρούνε να είναι όλοι μαζί ευτυχισμένοι και ας αφήσουν εμένα να συνεχίσω τη ζωή μου.

Κάθε φορά που είναι να βρεθώ μαζί τους κομπιάζει το στομάχι μου. Και οι δύο είναι πολύ ψυχροί απέναντί μου ειδικά η πεθερά μου. Δεν μπορεί να καταλάβει πόσο άσχημα με κάνει να νιώθω. Ουδέποτε έκανα κάτι να τους προσβάλω ή να τους φέρω σε δύσκολη θέση, αντίθετα εκείνοι με έχουν βάλει στο στόχαστρο και με βαράνε αλύπητα. Τι να κάνω;

Δωροθέα

πηγή: singleparent

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια