Φωτιά στο Τατόι: Κάηκε το βασιλικό κτήμα – Οι φλόγες απειλούν και το βασιλικό κοιμητήριο

Φωτιά στο Τατόι: Κάηκε το βασιλικό κτήμα – Οι φλόγες απειλούν και το βασιλικό κοιμητήριο

Η φωτιά που εκτυλίχθηκε στην Βαρυμπόμπη και στο Τατόι συγκλόνισε το Πανελλήνιο με την τεράστια έκταση της πύρινης λαίλαπας. Ο πύρινος όλεθρος που «εγκαταστάθηκε» στη Βόρεια Αττική μετά το πρωτοφανές κύμα καύσωνα, δεν παρέλειψε και το Κτήμα Τατοΐου, πλησιάζοντας το βασιλικό κοιμητήριο, εκεί που βρίσκονται και τα κοντέινερ με χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα.

φωτιά

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες κάποια από αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα, τα ιστορικά κειμήλια, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε άλλους χώρους από την Πολιτική Προστασία.

φωτιά

Η μάχη με τις φλόγες είναι άνιση, καθώς το παρθένο δάσος έχει μετατραπεί σε «δαδί» αφού τα πάντα είναι στεγνά από τις παρατεταμένα υψηλότατες θερμοκρασίες.

Γύρω στις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο σημείο, απευθείας από την Αρχαία Ολυμπία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.


φωτιά

φωτιά

Πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στον κεντρικό «κορμό» του κτήματος προκειμένου να αποτελέσουν ανάχωμα στις φλόγες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε επίσης πριν από λίγο στη περιοχή και μιλώντας για την φωτιά εντός του Κτήματος Τατοΐου ανέφερε πως αυτή είναι ιδιαίτερα είναι εκτεταμένη και πως επιχειρούν όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια