Eurovision 2021: Σήμερα ο μεγάλος τελικός – Τι δείχνουν τα στοιχήματα

Eurovision 2021: Σήμερα ο μεγάλος τελικός – Τι δείχνουν τα στοιχήματα

Με την εμφάνιση της Κύπρου, την Έλενα Τσαγκρινού και το τραγούδι «El Diablo» θα ανοίξει απόψε στις 22:00 η αυλαία του μουσικού διαγωνισμού 2021 που διεξάγεται στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Το τραγούδι της Ελλάδας με ερμηνεύτρια την Στεφανία Λυμπεράκη,  θα παρουσιαστεί στη 10η θέση.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μαζί με τους χορευτές της, Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο, θα παρουσιάσουν το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ την ενδυματολογική εμφάνιση της τραγουδίστριας επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον φετινό τελικό της Eurovion έχει ως εξής:

1. Κύπρος

2. Αλβανία

3. Ισραήλ

4. Βέλγιο

5. Ρωσία

6. Μάλτα

7. Πορτογαλία

8. Σερβία

9. Μεγάλη Βρετανία

10. Ελλάδα

11. Ελβετία

12. Ισλανδία

13. Ισπανία

14. Μολδαβία

15. Γερμανία

16. Φινλανδία

17. Βουλγαρία

18. Λιθουανία

19. Ουκρανία

20. Γαλλία

21. Αζερμπαϊτζάν

22. Νορβηγία

23. Ολλανδία

24. Ιταλία

25. Σουηδία

26. Άγιος Μαρίνος

Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Στον τηλεοπτικό σχολιασμό του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στο studio του ραδιοφώνου o Δημήτρης Μεϊδάνης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Τελικό της Eurovision, θα ανακοινώσει ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Στο μεταξύ οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού έχουν ετοιμάσει σύμφωνα με το ΑΠΕ μία θεαματική δράση, ένα πάρτι που θα λάβει χώρα σε ταράτσες του Ρότερνταμ με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων.

Το πάρτι ανακοινώθηκε στο τέλος του Β' Ημιτελικού με την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου πάνω σε μία ταράτσα.

Έτσι η Έλενα Παπαρίζου και άλλοι πέντε νικητές της Eurovision, θα είναι οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof». Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα νικητήρια τραγούδια τους πάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Ρότερνταμ.

Εκτός από την Έλενα Παπαρίζου, που θα τραγουδήσει το «My Number One» (Ελλάδα 2005), οι υπόλοιποι guest stars της βραδιάς είναι οι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

Τι δείχνουν τα στοιχήματα

Σύμφωνα με το φαν κλαμπ του διαγωνισμού στην Ελλάδα, το OGAEE Greece, τόσο η Έλενα Τσαγκρινού όσο και η Στεφανία έδειξαν να είναι άνετες για μια ακόμη φορά στη σκηνή όπου διεξάγεται η Eurovision 2021, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό.

Η Κύπρος ανοίγει τον διαγωνισμό το βράδυ του Σαββάτου, αφού το «El Diablo» θα είναι το πρώτο κομμάτι που θα ακουστεί από το διαγωνιστικό μέρος της Eurovision 2021.

Πιθανότατα αυτή η θέση να μην αβαντάρει τη συμμετοχή που από τον β' ημιτελικό και μετά εμφανίζεται εκτός δεκάδας στα στοιχήματα για τη νίκη.

Αντίθετα, η Ελλάδα βγαίνει δέκατη στον τελικό της Eurovision 2021, κατάταξη που μάλλον θα βοηθήσει το ελληνικό τραγούδι.

Σύμφωνα με τον OGAEE, στο δεύτερο μισό του τελικού στριμώχνονται τα φαβορί, κάτι που ίσως ευνοήσει τη Στεφανία να ξεχωρίσει και να αποτυπωθεί στο μυαλό των τηλεθεατών που ψηφίζουν το βράδυ του Σαββάτου.

Προβάδισμα σε Γαλλία και Ιταλία

Πάντως, μετά και την πρώτη γενική πρόβα, Ιταλία και Γαλλία εμφανίζονται ως τα πιο ισχυρά φαβορί για τη νίκη στη Eurovision 2021, σε μια χρονιά που για πρώτη φορά δεν έχει ξεκαθαρίσει μία και μόνο συμμετοχή.

Αντίθετα, η Μάλτα μοιάζει να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τη νίκη, παραμένοντας όμως στην τρίτη θέση.

Αυτή τη στιγμή, η Ιταλία παρουσιάζει πιθανότητα 26% να βγει νικήτρια στη Eurovision 2021, ακολουθεί η Γαλλία με 20% και η Μάλτα με 12%.

Ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζουν τα τραγούδια της Φινλανδίας και της Πορτογαλίας, τα οποία δεν «έπαιζαν» στα στοιχήματα μέχρι τον β' ημιτελικό, ενώ δυναμική επιστροφή στις πρώτες θέσεις έκανε μετά την εμφάνισή της και η Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως από τη χτεσινή η γενική πρόβα των κριτικών επιτροπών, απονεμήθηκε το 50% της βαθμολογίας των χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision 2021, βαθμολογία η οποία παραμένει κρυφή.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια