Απόστολος Γκλέτσος: «Παρών» δηλώνει για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Απόστολος Γκλέτσος: «Παρών» δηλώνει για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος και με τον ΣΥΡΙΖΑ να οδεύει με γοργούς ρυθμούς προς τις εκλογές, ο Απόστολος Γκλέτσος ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (8 Σεπτεμβρίου), λίγες ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ότι επιθυμεί να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δηλώνω παρών στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με μεγάλη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την αριστερά και την Πατρίδα» έγραψε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έχει δηλώσει παντού ότι είναι ικανός να αναλάβει τη θέση του προέδρου του κόμματος, καθώς κατάφερε να ενσωματώσει κάποιους από τους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη.

Όπως είναι γνωστό, ο Παύλος Πολάκης έχει πολύ κακές σχέσεις με την «προεδρική φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα και υπολογίζει σε ψήφους από το κοινό που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί η Όλγα Γεροβασίλη δεν φαίνεται να προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος, αν και στο συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Φεβρουάριο διενεργήθηκαν εσωκομματικές κάλπες, χάρη στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Από την «φρουρά Τσίπρα», είναι και πάλι πιθανός υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ο Σωκράτης Φάμελλος, τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης έδιωξε αιφνιδιαστικά από τη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, προκειμένου να συμμαχήσει με τον Νίκο Παππά και να αποφύγει την αποπομπή του από την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής .

Ο Νίκος Φαραντούλης παραμένει επίσης πιθανός υποψήφιος, με προίκα τις 154.000 ψήφους που κέρδισε στις ευρωεκλογές.