Κίνα: Νέα μόδα με «τυφλά κουτιά» που περιέχουν μυστηριώδη κατοικίδια

Κίνα: Νέα μόδα με «τυφλά κουτιά» που περιέχουν μυστηριώδη κατοικίδια

Μια νέα μόδα που θέλει τα κατοικίδια να πωλούνται σε μυστηριώδη δέματα έχει προκαλέσει οργή στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό νεκρών ζώων μέσα σε ένα όχημα την περασμένη Δευτέρα.

Η τρέλα με το «τυφλό κουτί», όπως αποκαλείται, προβλέπει την παραγγελία ενός δέματος με ένα ζώο μέσα, το οποίο αποστέλλεται με το ταχυδρομείο.

Την περασμένη Δευτέρα, 160 γάτες και σκυλιά εντοπίστηκαν μέσα στο φορτηγό μιας εταιρείας μεταφορών στο Chengdu της Κίνας. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν φωνές που ζητούν δράση ενάντια στο φαινόμενο αυτό αλλά και κατά της αγοράς ζώων online γενικότερα, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με τον κινεζικό νόμο, η μεταφορά ζωντανών ζώων απαγορεύεται, αλλά τα «τυφλά κουτιά» είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Μια σειρά από κουτιά που περιλαμβάνουν ζώα όπως χελώνες, σαύρες και αρουραίους έχει αναφερθεί πως πωλούνται σε ιστοσελίδες όπως η Taobao.

Η ομάδα διάσωσης ζώων Chengdu Aizhijia Animal Rescue Centre δήλωσε τη Δευτέρα ότι παρεμποδίστηκε όχημα που μετέφερε 160 σκυλιά και γάτες, όλα μικρότερα από τριών μηνών. Κάποια από αυτά είχαν πεθάνει.

Η ομάδα ανάρτησε βίντεο με τα κουτιά στο φορτηγό, γράφοντας: «Είναι γεμάτο με κραυγές από γάτες και κουτάβια».

Εθελοντές παρέμειναν με τα ζώα στη διάρκεια της νύχτας, ταΐζοντάς τα και δίνοντάς τους νερό, ενώ τους έγιναν και έλεγχοι για την υγεία τους. Συνολικά 38 χρειάστηκαν θεραπεία.

Η εταιρεία μεταφοράς που εμπλέκεται στην υπόθεση ανέφερε πως ο υπεύθυνος για την αποστολή έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και το ετήσιο μπόνους αποδοτικότητάς του αφαιρέθηκε. Επιβεβαίωσε πως είχαν παραβιαστεί οι κανόνες και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο. Σημείωσε ακόμη ότι ξεκίνησε επιπλέον εκπαίδευση όσον αφορά την ασφάλεια των ταχυδρομικών μεταφορών και την προστασία των ζώων.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργή στα social media, με πολλούς να ζητούν το μποϊκοτάζ σε αυτά τα κουτιά αλλά και στην αγορά ζώων online.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια