Βαλτική Θάλασσα: 7χρονος έπεσε από πλοίο, νεκρή και η μητέρα που πήδηξε να τον σώσει

Βαλτική Θάλασσα: 7χρονος έπεσε από πλοίο, νεκρή και η μητέρα που πήδηξε να τον σώσει

Ένα αγόρι επτά ετών έχασε τη ζωή του αφού έπεσε στη Βαλτική θάλασσα από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο – με τη μητέρα του να ανασύρεται επίσης νεκρή αφού πήδηξε στη θάλασσα για να το σώσει.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης, το παιδί έπεσε στη Βαλτική Θάλασσα την Πέμπτη πριν η μητέρα του πηδήξει στο νερό μετά από αυτό. Οι Αρχές της χώρας επισημαίνουν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για την τραγωδία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Το ΝΑΤΟ έστειλε πλοία και ελικόπτερα σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της μητέρας και του γιου, όπως και οι σουηδικές αρχές. Η 36χρονη γυναίκα και το παιδί μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Καρλσκρόνα, ωστόσο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Το παιδί έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων. Η εκπρόσωπος της Stena Line, Agnieszka Zembrzycka, δήλωσε στο TVN 24: «Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και άλλες αρχές που έχουν οριστεί για να εξηγήσουν τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος».