Πεθερά παραλίγο να σκοτώσει τον 6χρονο εγγονό της επειδή… δεν πίστευε πως έχει αλλεργία στα φιστίκια

Πεθερά παραλίγο να σκοτώσει τον 6χρονο εγγονό της επειδή… δεν πίστευε πως έχει αλλεργία στα φιστίκια

Όταν ένα παιδί έχει κάποια αλλεργία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. ‘Ενα αθώο κέρασμα μπορεί να στοιχίσει ακόμα και τη ζωή του παιδιού. Είναι σημαντικό να δίνουμε σαφείς οδηγίες για τα πρέπει και τα μη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τροφική αλλεργία.

Μία μητέρα, εξοργίστηκε όταν η πεθερά της δεν ακολούθησε τις οδηγίες της και έβαλε το παιδί της σε μεγάλο κίνδυνο:

«Η πεθερά μου με κατηγορούσε από την αρχή για την αλλεργία του 6χρονου γιου μου στα φιστίκια. Επέμενε πως αν του έδινα συχνά φυστικοβούτυρο από μωρό, θα το είχε συνηθίσει και δεν θα τον πείραζε. Ωστόσο, έχουμε πάει σε πολλούς γιατρούς στη προσπάθειά μας να ξεπεράσει ο γιος μας την αλλεργία του και να ενσωματώσουμε στη διατροφή του τον συγκεκριμένο ξηρό καρπό. Δυστυχώς, όμως, δε γίνεται τίποτα και πρέπει να ζούμε συνεχώς με την αγωνία…» εξηγεί η μαμά, και συνεχίζει:

 

Τι ακριβώς συνέβη

«Πριν λίγες εβδομάδες, η πεθερά μου πρόσεχε τον γιο μας και την κόρη μας ενώ εμείς ήμασταν σε μια δουλειά. Ξαφνικά, χτύπησε το τηλέφωνο του άντρα μου. Ήταν η πεθερά μου η οποία μας εξήγησε πως ο μικρός δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πως τον πήγαινε στα επείγοντα. Την ρώτησα τί συνέβη, κι εκείνη μου απάντησε πως έφαγε κάτι που τον πείραξε.

Στην αρχή με κυρίευσε το άγχος και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πάω κοντά στο γιο μου. Αργότερα, όμως, όταν ξεπεράστηκε στο τσακ ο κίνδυνος, ανακάλυψα έντρομη πως η πεθερά μου είχε δώσει στον μικρό μία γεμάτη κουταλιά φυστικοβούτυρο! Έκανε ακριβώς αυτό που της είχα πει να μην κάνει και παραλίγο να σκοτώσει τον γιο μου!».

Η μητέρα του αγοριού έριξε τις ευθύνες στην πεθερά της, νιώθοντας εξοργισμένη που την παράκουσε και δεν την πίστευε. Η πεθερά κατάλαβε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη από τον γιο της και τη νύφη της. Ωστόσο, δεν είναι πάντα αρκετή μία συγγνώμη για να αλλάξει μία κατάσταση.

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να της εμπιστευτώ ξανά τα παιδιά μου», δήλωσε η γυναίκα και με το δίκιο της. Όμως, ποιος από εμάς είναι αλάνθαστος; Το σημαντικότερο είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια